«Όχι» από Απόλλωνα

Όπως αναμενόταν, ο Απόλλων Πόντου απάντησε αρνητικά στις εισηγήσεις ΠΣΑΠ και Football League για ελαστικούς περιορισμούς.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ελαστικών περιορισμών για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια είναι ο Απόλλων Πόντου. Η ΠΑΕ κλήθηκε να απαντήσει εγγράφως αν συναινεί με τις προτάσεις της Football League και του ΠΣΑΠ, όμως η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Αναλυτικά:

Η απάντησή μας, που στάλθηκε στην FOOTBALL LEAGUE και κοινοποιήθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.), αναφέρει επακριβώς:

Κύριε Πρόεδρε

Με σχετικό με ημερομηνία 28/08/2017 και με αριθ. πρωτ. 3746/2017 έγγραφό σας ζητάτε από τις Π.Α.Ε. να απαντήσουν εγγράφως εάν συναινούν στις εισηγήσεις του Π.Σ.Α.Π.
Σχετικά με το θέμα αυτό που αφορά τον καθορισμό (αύξηση) του ορίου της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδότηση, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο συμβούλιο της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., σας επισημάνουμε τα εξής:

Με σχετική απόφαση του Δ.Σ της FOOTBALL LEAGUE, η οποία από ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε επικυρώθηκε από την Π.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο., αποφασίστηκε ότι οι ομάδες οι οποίες δεν θα λάβουν αδειοδότηση για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 θα υπόκεινται σε περιορισμούς μεταγραφών, ήτοι θα δικαιούνται να αποκτήσουν με μεταγραφή ποδοσφαιριστές Έλληνες απεριόριστους μέχρι ηλικίας 23 ετών, συν τρείς αλλοδαπούς και τρείς κοινοτικούς της ίδιας ηλικίας.

Επομένως σύμφωνα με τα ανωτέρω υπάρχει ειλημμένη απόφαση για το θέμα αυτό και ως εκ τούτου κάθε άλλη απόφαση η οποία θα ληφθεί σχετικά με αυτό το ζήτημα θα είναι μη νόμιμη και θα παραβαίνει τους ισχύοντες Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή θα πρέπει να ισχύει μόνο για το μέλλον και ειδικότερα για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 και εφεξής.

Το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE σε κάθε περίπτωση πρέπει να διεξάγεται μέσα σε πλαίσια απολύτως υγιούς και όχι αθέμιτου ανταγωνισμού και με απόλυτη ισονομία και αντικειμενικότητα. Επομένως δεν είναι νόμιμο, δίκαιο και σωστό και από νομική, αλλά και από ηθική άποψη, μία ομάδα η οποία δεν υπέβαλε καθόλου φάκελο για αδειοδότηση ή μία ομάδα η οποία ναι μεν υπέβαλε φάκελο, αλλά τελικά δεν έλαβε αδειοδότηση, ιδίως για τον λόγο ότι είχε οφειλές (στο Δημόσιο, στο Ι.Κ.Α., σε ποδοσφαιριστές κ.λ.π.) , σχεδόν να εξισώνεται στην πράξη και να τυγχάνει ίσης μεταχείρισης, σχετικά με το θέμα της απόκτησης ποδοσφαιριστών, με μια ομάδα η οποία έλαβε αδειοδότηση και εν γένει είναι απόλυτα σωστή και συνεπής στις κάθε είδους υποχρεώσεις της.

Όπως προαναφέρθηκε αυτό είναι μη σύννομο και εντελώς άδικο και θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι, εάν επεκταθεί η ηλικία των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν σε μία ομάδα με μεταγραφή, ή επιτραπεί η μεταγραφή ποδοσφαιριστών χωρίς όριο ηλικίας, μία ομάδα που δεν έλαβε αδειοδότηση στην ουσία θα εξισώνεται και θα έχει ίδια αντιμετώπιση στην πράξη με μία ομάδα που έλαβε αδειοδότηση, λαμβανομένου υπόψη μάλιστα του γεγονότος ότι ήδη δόθηκε η δυνατότητα στις ομάδες αυτές ( που δεν έχουν αδειοδότηση) να κάνουν ανανεώσεις, εκτός της προβλεπομένης από τους ισχύοντες Κανονισμούς προθεσμίας, για ποδοσφαιριστές τους οποίους είχαν στη δύναμή τους μέχρι την λήξη της προηγούμενης ποδοσφαιρικής περιόδου ( 2016-2017 ).

Κατόπιν όλων των ανωτέρω κάθε τυχόν αλλαγή της ηλικίας των ποδοσφαιριστών και ιδίως η ένταξη ποδοσφαιριστών χωρίς όριο ηλικίας θα είναι μη σύννομη και κάθε σχετική απόφαση που τυχόν θα ληφθεί θα είναι μη νόμιμη και θα παραβαίνει ευθέως τους ισχύοντες Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. και ιδίως τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων. Επίσης όπως προαναφέρθηκε υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για τον περιορισμό των μεταγραφών και τον καθορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών και κάθε άλλη ενδεχόμενη απόφαση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.

Τελειώνοντας σας υπενθυμίζουμε ότι σχετικά με το ζήτημα αυτό, ήτοι την αύξηση του ορίου ηλικίας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε νόμιμη απόφαση από το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE το οποίο έλαβε την αρχική απόφαση για τον καθορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών και ως εκ τούτου ενόψει της συνεδρίασης της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., όπου θα συζητηθεί το θέμα, δεν υπάρχει νόμιμη απόφαση της Λίγκας για μεταβολή και τροποποίηση της αρχικής απόφασης της.

Ανακεφαλαιώνοντας σας δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε και δεν συναινούμε στις σχετικές εισηγήσεις και πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρηθεί η νομιμότητα και η ήδη ληφθείσα απόφαση και μάλιστα για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών να λογίζεται η 01/08/1994όπως πολύ ορθά ερμήνευσε και αποφάσισε, όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε, και η Ε.Ι.Μ./Ε.Π.Ο.

Θεσσαλονίκη 28/08/2017

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 29 Αύγουστος 2017 17:47

2 comments

  • Μαριος
    Μαριος Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 19:29 Comment Link

    Ρε τραΛΑΛΑΛΑ Θεσσαλονικεις γι αυτο γινατε απολλων ποντου για να μας λετε αυτα τα ανεκδοτα.Τραβατε να κανετε πρωταθλημα με οκτω ομαδες.Αντε βλαμμενε που θες να λεγεσαι και προεδρος.ΥΣ. ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ

  • Ηλιαδης Νικος
    Ηλιαδης Νικος Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 18:02 Comment Link

    Δεν ντρεπεσαι λιγο...?υπογραφεις κ για προεδρος...ειναι υγιης ανταγωνισμος να παιρνεις εσυ παιχτες κ οι νικολαροι κ οι υπολοιποι οχι.?εγω θα στειλω μηνυμα στην επο αν κ δεν εχω σχεση με υπευθυνη θεση(θεσμικη)να γινουν πολυ ελαστικοι οι κανονισμοι η οποιος δεχεται προσφυγη να μην μπορει να κανει καθολου μεταγραφες...να δουμε αν θα κουνιεσται μςτα

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep