«Μη γίνουμε Εργοτέλης ή Ολυμπιακός B.»

Ο Λευτέρης Ανδρεόυ προανήγγειλε ευκαιρίες σε νεαρούς για να μη γίνει ο Πανσερραϊκός... Εργοτέλης ή Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Πανσερραϊκός έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και πλέον η διοίκηση δείχνει να αλλάζει ρότα. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος, Λευτέρης Ανδρέου σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη προανήγγειλε ότι από εδώ και στο εξής τα «λιοντάρια» θα κάνουν... τόπο στα νιάτα και θα μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας. Το ίδιο θα ισχύσει και την επόμενη σεζόν λόγω οικονομικής στενότητας και προκειμένου «να μη γίνουμε Εργοτέλης ή Ολυμπιακός Βόλου», όπως είπε.

Ο Ανδρέου τόνισε ότι είναι νωρίς να μιλήσει για ανανεώσεις συμβολαίων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποδεσμεύσεων. Όσο για το αν η ομάδα των Σερρών θα έχει στόχο την επόμενη σεζόν την άνοδο, απάντησε: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Αρχικά εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια όλης της οικογένειας του Πανσερραϊκού ακολούθως ανέλυσε το πλάνο της διοίκησης, τόσο για τη συνέχεια στο φετινό πρωτάθλημα, όσο και για την επόμενη σεζόν.

Το flnews απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και σας την παρουσιάζει:

«Αυτά τα παιδιά είναι μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ταλαντούχα παιδιά όπως αυτοί να μην παίζουν ή να μην έχουν χρόνο συμμετοχής. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε το αυτονόητο και θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν την αγωνιστική τους αξία»

«Δεν ξεκινήσαμε καλά και παρά την αισιοδοξία η ομάδα κινδύνευσε. Η διοίκηση έκανε το αυτονόητο. Ενίσχυσε την ομάδα και προπονητικά και με ποδοσφαιριστές και η προσπάθεια απέδωσε. Ο Πανσερραϊκός ξέφυγε από τη δύσκολη θέση και έχει διασφαλίσει την παραμονή του. Η διοίκηση αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να πράξει το αυτονόητο. Να δει μπροστά, την επόμενη χρονιά. Το μέλλον είναι τα ταλαντούχα παιδιά και πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Το δικαιούνται και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε.

Είτε Σερραίοι όπως οι Τσιμίκας, Καψάλης, Αγγελίδης, Ανδρέου, Τσομαχασβίλι, είτε κάποιοι άλλοι που θέλουμε να δούμε κατά πόσο αξίζει να τους έχουμε. Είναι ο Μέλκας, ο Δωματάς. Όλα αυτά τα παιδιά από εδώ και πέρα θα πάρουν πολλές ευκαιρίες και ο κόσμος πρέπει να είναι επιεικής, γιατί είναι διαφορετικό κάποιος να είναι βασικός σε κάθε ματς και διαφορετικό να έχει παίξει ελάχιστα ή καθόλου. Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια και να τους δώσουμε αυτό που τους αξίζει.

«Είναι βέβαιο ότι αν κάνεις τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν κάποιοι θα λείπουν από το ρόστερ. Είναι άνευ λόγου και αιτίας να δίνεται χρόνος συμμετοχής σε αυτούς εις βάρος αυτών που θα είναι σίγουρα και την επόμενη σεζόν. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε, αφού έχουμε μείνει στην κατηγορία»

Αυτά τα παιδιά είναι μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ταλαντούχα παιδιά όπως αυτοί να μην παίζουν ή να μην έχουν χρόνο συμμετοχής. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε το αυτονόητο και θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν την αγωνιστική τους αξία. Αν δεν παίξουν δεν μπορείς να τους κρίνεις. Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα συνεχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και με τα νέα παιδιά. Τα πιστεύω πολύ και θεωρώ ότι θα δούμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το αν θα λυθούν συμβόλαια έμπειρων ξένων:
«Δεν μπορώ να το πω. Είναι βέβαιο ότι αν κάνεις τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν κάποιοι θα λείπουν από το ρόστερ. Είναι άνευ λόγου και αιτίας να δίνεται χρόνος συμμετοχής σε αυτούς εις βάρος αυτών που θα είναι σίγουρα και την επόμενη σεζόν. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε, αφού έχουμε μείνει στην κατηγορία. Αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε με τους συνεργάτες μου και με τα μέλη της διοίκησης.

«Δεν μπορείς να διαλύσεις μια ομάδα. Γι' αυτό ενισχυθήκαμε τον Ιανουάριο. Για παράδειγμα ο Μπαρέττας είναι 22 ετών. Να τον δούμε, να δούμε και τον Δωματά και άλλους»

Σίγουρα, δεν μπορείς να μηδενίσεις τα πάντα. Κάποιοι ίσως δεν είναι, αλλά έχουν αποδώσει και έχουν προσφέρει φέτος. Από εδώ και πέρα θα βαδίσουμε έτσι σε συνδυασμό με τους νέους και κάποιους που αξίζει να παίζουν. Δεν μπορείς να διαλύσεις μια ομάδα. Γι' αυτό ενισχυθήκαμε τον Ιανουάριο. Για παράδειγμα ο Μπαρέττας είναι 22 ετών. Να τον δούμε, να δούμε και τον Δωματά και άλλους».

Για το αν συμφωνεί το τεχνικό επιτελείο:
«Θα ενημερωθεί το προπονητικό τιμ για τις συγκεκριμένες θέσεις. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε το αυτονόητο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι και αυτοί σύμφωνοι με αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά με συμμετοχή επτά παικτών από την Καρδίτσα στην ενδεκάδα της Αναγέννησης:
«Θα ενημερωθεί το προπονητικό τιμ για τις συγκεκριμένες θέσεις. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε το αυτονόητο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι και αυτοί σύμφωνοι με αυτή την κατεύθυνση»

«Ξέρουμε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Είναι αυτονόητο ότι οι επαρχιακές ομάδες πρέπει να βασιστούν σε γηγενείς παίκτες. Να μην το πάω τοπικιστικά. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά και από άλλα μέρη. Ας το δούμε και επιχειρηματικά. Ποιον μπορείς να μεταπωλήσεις; Έναν νέο ή έναν βετεράνο;».

Σε ερώτηση αν ο Φουρτάδο θα ανανεώσει, απάντησε:
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτά. Σε νέα παιδιά όπως ο Μπαρέττας, ο Δωματάς, μπορεί και ο Τριανταφυλλάκος είναι επιβεβλημένο να στηριχτείς. Είναι πολύ καλοί παίκτες και αγωνιστικά μπορούν να προσφέρουν, ώστε η ομάδα να έχει πολύ καλή πορεία. Πώς θα βασιστείς σε 150 εισιτήρια και χορηγίες που... δεν παίρνεις; Πρέπει να γυρίσουμε στα παλιά χρόνια, σε νέα παιδιά που θα είναι κατά βάση δικά σου και σε άλλα νέα που θα μπουν στο «μάτι» των υπόλοιπων ομάδων.

«Πώς θα βασιστείς σε 150 εισιτήρια και χορηγίες που... δεν παίρνεις; Πρέπει να γυρίσουμε στα παλιά χρόνια, σε νέα παιδιά που θα είναι κατά βάση δικά σου και σε άλλα νέα που θα μπουν στο «μάτι» των υπόλοιπων ομάδων»

Αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο παιδί από οπουδήποτε και είναι ταλαντούχο, είναι καλοδεχούμενο και θα δώσει κίνητρο στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Αυτό τώρα δεν υπάρχει. Αισιοδοξώ ότι με αυτή την κίνηση ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο. Να απλώνουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, διαφορετικά θα φτάσουμε στη θέση των Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου, Εργοτέλη και δεν θέλουμε.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν γίνεται με τη χώρα σε τέτοια κατάσταση να ζητούν ποδοσφαιριστές λεφτά - τα οποία μπορεί να τα αξίζουν - που δεν μπορούν να τα πάρουν. Κι εγώ στη δουλειά μου βγάζω πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που έβγαζα πριν επτά χρόνια. Θα συνεννοηθώ με τον Κάμπος. Η διοίκηση δίνει τις κατευθύνσεις».

Για το αν του χρόνου θα είναι στόχος η άνοδος:
«Να απλώνουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, διαφορετικά θα φτάσουμε στη θέση των Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου, Εργοτέλη και δεν θέλουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν γίνεται με τη χώρα σε τέτοια κατάσταση να ζητούν ποδοσφαιριστές λεφτά - τα οποία μπορεί να τα αξίζουν - που δεν μπορούν να τα πάρουν. Κι εγώ στη δουλειά μου βγάζω πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που έβγαζα πριν επτά χρόνια»

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Πιστεύω στα νέα παιδιά που δεν υστερούν σε τίποτα από μεγαλύτερους, μισθοφόρους ή λεγεωνάριους. Απλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η νοοτροπία και όλοι θέλουν να ακολουθήσουν αυτό τον ασφαλή τρόπο, θεωρώντας ότι με έμπειρους θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Θα είμαστε ειλικρινείς. Έχω τη βεβαιότητα και την πεποίθηση ότι θα δείξουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο με τον συνδυασμό νέων και κάποιων καλών έμπειρων. Παράδειγμα ο Γιάντσης, δεν είναι ποδοσφαιριστής που πρέπει να βγει σε... σύνταξη.

Δεν σημαίνει ότι θα πορευτούμε μόνο με 22χρονους και 23χρονους. Μπορεί και με 27χρονους. Θέλουμε την εμπειρία, να στηρίξουν τα νέα παιδιά να δείξουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο, γιατί έχουν τρομερές δυνατότητες, αλλά δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία να το δείξουν».

Απόδοση: flnews

Last modified onΔευτέρα, 21 Μάρτιος 2016 19:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep