«Για εμένα η ηλικία δεν μετράει»

Ο 30χρονος τεχνικός του ΑΟΧ Κισσαμικού, Γιώργος Πετράκης, για την ηλικία του και για τη Football League.

Ο προπονητής του ΑΟΧ Κισσαμικού, Γιώργος Πετράκης, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την πρόσφατη αναμέτρηση της ομάδας του με τον Άρη, για την εξέλιξη της φετινής Football League, αλλά και την δική του καριέρα ως προπονητής, ενώ βρίσκεται μόλις στην ηλικία των 30 ετών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι του ΑΟΧ Κισσαμικού με τον Άρη:
«Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, πολλά γκολ, ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες, ήταν ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητα και ήταν επίσης ευχάριστο για να το παρακολουθήσει ο κόσμος».

Για την δομή και την νοοτροπία της ομάδας του Άρη φέτος:
«Κατά τη γνώμη μου ο Άρης είναι πολύ έμπειρη ομάδα, όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στην 11άδα του έχουν κάνει πρωταθλητισμό στο παρελθόν. Ένα κομμάτι του πρωταθλητισμού, είναι ότι σε οποιοδήποτε παιχνίδι αν θέλει να βγει πρώτος κάποιος, δεν θα σταματήσει να παλεύει για τη νίκη μέχρι την τελευταία στιγμή.
Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες, αλλά όταν μέσα στην 11άδα του Άρη υπάρχουν παίκτες που έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, έτσι η νοοτροπία και η φανέλα του Άρη τους κάνει να κερδίζουν και να μην παρατάνε κανένα παιχνίδι μέχρι το τέλος».

Για το αν είναι δίκαιη η θέση του Άρη στο πρωτάθλημα:
«Για εμένα είναι δίκαιη. Ποτέ μέσα στη χρονιά ο Άρης δεν έδειξε αστάθεια, ξεκίνησε πρώτος, παρέμεινε πρώτος και δεν έχει καμία ήττα στο πρωτάθλημα σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές της ανόδου. Η βαθμολογία λέει την αλήθεια και μόνο τυχαίο δεν είναι που αυτήν η ομάδα βρίσκεται πρώτος».

Για το αν μπορεί ο Άρης να στηριχθεί σε παίκτες της φετινής ομάδας και του χρόνου:
«Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα του Άρη, μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες παραπάνω κατηγορίας, το έχουν δείξει στο παρελθόν, είναι κάποιοι που είναι και σε πολύ καλή ηλικία, σίγουρα θα μπορούσε ο Άρης να βασιστεί σε μερικά παιδιά και να γίνει ένας κορμός στην ομάδα για την επόμενη μέρα.
Αυτά όμως είναι δουλειά των ανθρώπων που θα πλαισιωθούν να κάνουν αυτό το έργο και ξέρουν καλύτερα από εμάς ανθρώπους που τους ζουν κάθε μέρα και μπορούν να τους κρίνουν καλύτερα σε αυτό το κομμάτι».

Για την φετινή μεταβατική χρονιά του ΑΟΧ Κισσαμικού:
«Η δομή της ομάδας ήταν πολύ διαφορετική με τα προηγούμενα χρόνια. Δυο ομάδες έγιναν ένα, πράγμα που είναι πολύ καινούριο για εμάς. Φτιάξαμε μια ομάδα με 24 μεταγραφές, καινούριους παίκτες και αυτό κάνει τη δουλειά μας πολύ πιο δύσκολη. Επίσης η ομάδα μας δεν είχε πάρει αδειοδότηση και έπρεπε να πάρουμε παίκτες πολύ μικρούς σε ηλικία. Αυτό μας βγήκε σε καλό όμως. Έχω παίκτες με μεγάλη ποιότητα και ταλέντο στα χέρια μου και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα απασχολήσουν ομάδες από υψηλότερη κατηγορία. Τα παιδιά έχουν όρεξη για δουλειά και ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, ελπίζω να την τελειώσουμε και καλά».

Για την καριέρα του ως προπονητής, στην τόσο νεαρή ηλικία των 30 ετών:
«Πραγματικά για να μπορεί ένας άνθρωπος να αναδείξει και να παρουσιάσει αν έχει αξία πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, είμαι νεαρός στα 29 προς 30, βέβαια είναι η πέμπτη χρονιά μου σαν προπονητής και από τη δική μου πλευρά νιώθω έτοιμος, αν δεν ένιωθα δεν θα έμπαινα στην διαδικασία.
Για εμένα η ηλικία δεν μετράει, μετράει όσον αφορά τα χρόνια εμπειρίας στους πάγκους και όχι τόσο ηλικιακά αν θα δουλέψει κάποιος που μπορεί να είναι 30 η 35 ή τίποτα άλλο. Σταμάτησα κατ’ επιλογή το ποδόσφαιρο στα 25 μου για να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι, είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και το αγαπάω πολύ. Με σκληρή δουλειά και μεγάλη αγάπη, βλέποντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ειδικά όταν μας δίνουν ευκαιρίες άνθρωποι και μπορούμε να τους το ανταποδίδουμε στην καθημερινότητά μας και στον αγωνιστικό χώρο».

Για την σχέση του με τον πατέρα του και επίσης προπονητή Γιάννη Πετράκη:
«Έχω πει πολλές φορές ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχει διάλογος μεταξύ μας, όταν υπάρχει διάλογος μεταξύ προπονητών, όχι επειδή είναι πατέρας μου, μόνο και μόνο που συνομιλώ καθημερινά με έναν προπονητή που έχει 28 χρόνια εμπειρία σε πάγκους και μοιράζομαι μαζί του προβληματισμούς μου, είναι μεγάλη βοήθεια, ακόμη και αν δεν ήταν πατέρας μου. Όλοι θέλουμε κάποιον να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά, το ίδιο ισχύει και για εκείνον δηλαδή, και για αυτό αισθάνομαι τυχερός».

Για το ποιες δυο ομάδες θα πάρουν την άνοδο στην Super League:
«Μεγάλωσα με τον ΟΦΗ, είναι μεγάλη ομάδα από την επαρχία, όπως ισχύει και για τον Άρη που είναι τεράστια η ιστορία του. Πιστεύω οι δυο αυτές ομάδες είναι οι πιο έτοιμες για να κάνουν το βήμα και να πάνε και πάλι εκεί που ανήκουν.
Νομίζω είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό να σπάσει, αλλά ποδόσφαιρο είναι, δεν θέλουμε να προδιαγράφουμε καταστάσεις. Πιστεύω το πιο πιθανό είναι αυτές οι δυο ομάδες να κόψουν πρώτες το νήμα και να ανέβουν κατηγορία».

Last modified onΔευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 18:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep