«Φέτος έχουμε τη γνώση των ειδικών»

Η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΛ, οι ευχές για άνοδο και οι νομικές κινήσεις.

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Πέμπτη (04/07) από την ΠΑΕ ΑΕΛ, προκειμένου να ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα και να δοθούν απαντήσεις σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους Βυσσινί. Άπαντες δήλωσαν ότι φέτος θα είναι χρονιά ανόδου, αφού ο Αχιλλέας Νταβέλης δήλωσε πως τα προηγούμενα χρόνια έγιναν λάθη, ενώ έλειπε η γνώση και η εμπειρία ειδικών.

Εκτός του θέματος του ΠΟΤ Ηρακλή και της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Νίκου Βαφέα, έγινε αναφορά στον σχεδιασμό, τις ακαδημίες, τα διαρκείας, τη διαδικασία αδειοδότησης, ακόμα και της δικαστικής διαμάχης με εργαζόμενο στον δημοσιογραφικό όμιλο 21 admedia.

Αρχικά απηύθυναν χαιρετισμούς οι Γρηγόρης Γκουντόπουλος (περιφερειακός σύμβουλος), Ηρακλής Γερογιώκας (αντιδήμαρχος παιδείας και άθλησης), Δημήτρης Μπουχλαριώτης (πρόεδρος ΕΠΣ), Λάμπρος Ιωακείμ (πρόεδρος Ερασιχνικής), Γιώργος Πλίτσης (παλαίμαχος). Όλοι τους έκαναν λόγο για χρονιά ανόδου και οι τοπικοί φορείς μίλησαν για στήριξη μέσω των εισιτηρίων διαρκείας.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης είπε από την πλευρά του ότι φέτος οι Βυσσινί θα μιλούν λιγότερο και θα δουλεύουν περισσότερο. Παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη, ότι ο οργανισμός ήταν ελλιπέστατος και ότι έλειπε η γνώση και η καθαρή ματιά των ειδικών. Χαρακτήρισε τα δύο προηγούμενα χρόνια «πιλοτικά» και είπε: «Κανείς στην ΑΕΛ δεν ασχολείται με τους άλλους, αλλά μόνο με την ομάδα μας». Απέδωσε, τέλος, την απουσία του γενικού διευθυντή, Ευριπίδη Τσιμπανάκου στον οίστρο του για εντοπισμό των κατάλληλων παικτών.

Ο τεχνικός, Παύλος Δερμιτζάκης είπε μεταξύ άλλων:

«Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά και από πέρυσι βάλαμε τις βάσεις για τη φετινή χρονιά. Καταλήξαμε με τη λήξη της σεζόν στα ίδια "θέλω" με τον πρόεδρο. Να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα εξελίξει τις υποδομές, τα αθλητικά κέντρα και θα έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σηκώσουν τους υψηλούς στόχους. Ό,τι είπαμε, έχει γίνει και με το παραπάνω. Θα ευχαριστιόμαστε πρώτα εμείς το ποδόσφαιρο και θα φέρουμε τα αποτελέσματα εκείνα που θα μας οδηγήσουν στη φυσική μας θέση, τη Super League».

Από την πλευρά των διοικητικών στελεχών η νομική σύμβουλος, Δόξα Τσαγκαράκη αναφέρθηκε στη διαδικασία αδειοδότησης. Έκανε λόγο για υπεράνθρωπη προσπάθεια και καταβολή υπέρογκων ποσών, ενώ χαρακτήρισε τη λήψη άδειας ως θεμέλιο για την άνοδο

Ο γενικός αρχηγός, Γιάννης Στάθης μίλησε για το τρίπτυχο «επαγγελματισμός, πειθαρχία, εχεμύθεια». Επεσήμανε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός και ζήτησε τη βοήθεια των ΜΜΕ, ώστε να μη βγαίνουν πληροφορίες που αφορούν στα αποδυτήρια... Τη στήριξη όλων ζήτησε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Κοταρέλας.

Το ιατρικό τιμ

Γιώργος Μπασδέκης: Επικεφαλής Ιατρός - Χειρουργός Ορθοπεδικός
Γιώργος Τσούγιας: Ορθοπεδικός Χειρουργός - Υπ. Ακαδημιών
Δημήτρης Κρέτσαβος: Συντονιστής Αποθεραπευτικού Έργου
Δημοσθένης Πιτσίλκας: Φυσικοθεραπευτής
Θεόδωρος Λιάκος: Φυσικοθεραπευτής
Νίκος Μητρούσιας: Φυσικοθεραπευτής

Ο Απόστολος Νταϊλιάνης αναφέρθηκε ακολούθως στα εισιτήρια διαρκείας, στη νέα μπουτίκ και το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Υπήρξε ερώτηση για την άδεια τη ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, ενώ για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Νταβέλης είπε: «Έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε δύο ομίλους» και η Τσαγκαράκη συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι αυτό θα αποφασιστεί. Τα υπόλοιπα με την προκήρυξη». Αν θα υπάρχουν πλέι οφ μεταξύ των ομάδων των δύο ομίλων, απάντησε: «Θα ενημερωθείτε όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ως προς τις διάφορες προτάσεις».

Ο Δερμιτζάκης ρωτήθηκε αν θα επιθυμούσε την παραμονή κάποιου ποδοσφαιριστή από τους αποχωρήσαντες:

«Σίγουρα. Κάναμε πρόσκληση σε κάποια παιδιά για ανανέωση. Συζήτησαν, αλλά δεν ήθελαν νωρίς να απαντήσουν. Καλώς έκαναν. Υπήρχαν παιδιά όπως ο Πλέγας, ο Πεντρόζο και ο Καλουτσικίδης που από ό,τι φαίνεται θα κλείσει Α' Εθνική. Ήταν τρία παιδιά που ήταν ο κορμός της ομάδας, διακρίνονταν αγωνιστικά, καλά παιδιά και θέλαμε να εκτιμήσουμε την προσφορά τους. Κι άλλα παιδιά όπως ο Μαϊδανός. Θέλαμε να δούμε κάτι διαφορετικό, όχι κάτι καλύτερο. Έκανε συμμετοχές και έπρεπε να το εξαργυρώσει. Όλοι για κάποιο λόγο συγκεκριμένο δεν συνέχισαν στην ομάδα.

Πέρυσι η ομάδα υστερούσε σε κάποιους κρίκους. Με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο είχαμε πολύ καλή συνεργασία στον Πανσερραϊκό. Είναι ένα παιδί που τρέχει, παλεύει, γιατί ξέρει τι θέλει και τι ζητάει. Στη θέση του τιμ μάνατζερ - γενικού αρχηγού είναι ο Γιάννης Στάθης. Είναι αυτό που βλέπετε. Επαγγελματίας με εχεμύθεια μεγάλη. Όσοι ήρθαν, «κούμπωσαν» σε θέσεις και πόστα που η ομάδα είχε έλλειψη».

Για την ενίσχυση:

«Ο σχεδιασμός ξεκίνησε μία ημέρα μετά την τελευταία προπόνηση. Κλείσαμε δύο ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα και θα πάρουμε ακόμα δύο, οπότε θα κλείσουμε με έντεκα μεταγραφές. Κοιτάμε για αριστερό μπακ, που είναι δύσκολη θέση βάσει αυτών που θέλουμε εμείς και ένα winger».

Για την προετοιμασία:

«Υπολογίζουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, άρα ορίσαμε 29 Ιουλίου και κλείσαμε γρήγορα το αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαΐδα. Είμαστε σε διαδικασία να κλείσουμε φιλικά παιχνίδια».

Ο Αχιλλέας Νταβέλης έκανε και "μαθήματα δημοσιογραφίας" προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ρωτήστε ό,τι θέλετε την ΠΑΕ και θα πάρετε την απάντηση που πρέπει, ακόμα και αν αυτή είναι δύσκολη. Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές χρησιμοποιείτε την πλάγια οδό. Χρησιμοποιώ έναν ποδοσφαιριστή, έναν παράγοντα των αποδυτηρίων για να μου πει πράγματα που έχει αντιληφθεί και τα οποία η ΠΑΕ δεν θέλει να τα δώσει προς τα έξω.

Πρέπει να γίνει μια συμφωνία κυρίων. Θέλετε να μάθετε την αλήθεια; Θα δεσμευτείτε ότι αυτή την αλήθεια που μπορεί να είναι αρνητική για την ομάδα, θα τη διαχειριστείτε. Δεν θα την κάνετε φέιγ βολάν ή ντουντούκα. Εμείς θέλουμε μια τέτοια σχέση. Είναι ανήθικο να λες ότι έχεις την πηγή σου και θα γράφεις ό,τι αυτή σου λέει. Το 80-90% αυτών που γράφονται είναι για να γελάς. Ο κύριος Νταϊλιάνης θα σας πει ότι έχουμε αυτό το πρόβλημα, αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι άξιο δημοσίευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τα αποδυτήριά μας. Τον τελευταίο 1,5 μήνα τα μισά ονόματα ήταν άστοχα παντελώς».

Γιατί τα νέα στελέχη δεν είναι από τη Λάρισα:

«Το κάναμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Κάποιοι είχαν τα προσόντα, αλλά δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη μας και κάποιοι άλλοι που τίμησαν την εμπιστοσύνη μας δεν είχαν τα προσόντα. Δείξτε μου εσείς τον Λαρισαίο Στάθη. Το 2023-24 ήταν χρονιά εσωστρέφειας. Όταν ο Παύλος Δερμιτζάκης ήρθε στη Λάρισα ζήσαμε από μερικές δεκάδες άτακτους σκηνές απείρου κάλλους. Μετά τη δήλωση «ή το τσιγάρο ή εγώ», η δημοφιλία του είναι πολλαπλάσια του προέδρου. Είναι ο πιο αγαπητός στις τάξεις της ΠΑΕ».

Για τις ακαδημίες:

«Θα έπρεπε οι πόροι από το solidarity να μοιράζονται ισότιμα. Δύο χρονιές οι ακαδημίες ήταν στο φάιναλ φορ και ήταν εκτός solidarity. Ευελπιστώ ότι φέτος και υπό τη νέα ηγεσία της ΕΠΟ που είναι συγκροτημένη, σοβαρή και με υψηλή νομική γνώση, θα έχουμε την ευτυχία να πάρει η ομάδα ένα κομμάτι που δικαιούται. Εάν γίνει αυτό θα τις απογειώσουμε τις ακαδημίες».

Για τα όσα υποστήριξε περί οφειλών ο Μιχάλης Παπαδόπουλος που χειριζόταν τα social media:

«Γνωστός απατεώνας, χάκερ, συκοφάντης της πόλης μας εδώ και μήνες δυσφημεί, συκοφαντεί, εξαπατεί και κανιβαλίζει, έχοντας χακάρει τους κωδικούς από τα social της ΠΑΕ, υβρίζοντας τον πρόεδρο και την ομάδα. Σήμερα κατατέθησαν ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του. Ξεκινά η ποινική δίωξη του συγκεκριμένου για πράξεις αγγίζουν τα όρια του κακουργήματος.

Το πρόσωπο αυτό υπήρξε εργαζόμενος του 21 admedia. Ουδεμία σχέση είχε με την ΠΑΕ ΑΕΛ. Πρόκειται για έναν χυδαίο, ψεύτη, απατεώνα, σφετεριστή συμβόλων πνευματικής ιδιοκτησίας, κωδικών, ψεύτικων προφίλ. Έχει ψεύτικους ακόλουθους κατά χιλιάδες. Έχουμε συνεχές αδίκημα. Υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και δεν θα τολμά να βγει από το σπίτι του, αν είναι εκεί και όχι κάπου αλλού».

Last modified onΠέμπτη, 04 Ιούλιος 2024 16:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep