Νταβέλης: «Γελάει όλη η χώρα»

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Μαρινάκη και μίλησε για τις συλλήβδην προσβλητικές δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην εκπομπή «Ο Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης με αφορμή την παρουσία του στην επιτροπή της SL2, η οποία θα επιδιώξει επαφές με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της επιχορήγησης από το Στοίχημα.

Επανέλαβε ότι ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορεί μια κατηγορία χωρίς στοιχεία και για τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε με νόημα: «Ενδεχομένως γελάει όλη η φίλαθλη χώρα όταν κατηγορείς έναν άνθρωπο που επιχειρεί όπως και όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή τη χώρα με εξάμηνη παρουσία στο ποδόαφαιρο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για εμάς σίγουρα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας ότι βρισκόμαστε ενώπιον κάποιων δυσμενών εξελίξεων τις οποίες δεν προκαλέσαμε. Καλούμαστε να τις διαχειριστούμε. Παρόλα αυτά πάντα στο πλαίσιο του διαλόγους προσπαθούμε να βρούμε με την Πολιτεία τα σωστά βήματα, ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Ο στόχος μας δεν είναι ούτε η αδιαλλαξία, ούτε ο εκβιασμός. Στόχος μας είναι η προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας. Πάνω σε αυτά έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία είναι γεμάτη επιχειρήματα και νομιμότητα».

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος οριστικής διακοπής;

«Σε οικονομικό επίπεδο υπάρχει ξεκάθαρα μια παραβίαση της ΚΥΑ. Το γεγονός ότι ο Υπουργός μπορεί ν' αλλάξει την υφιστάμενη με μία νεότερη δεν σημαίνει ότι είναι ηθικά νόμιμο και αποδεκτό. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα. Όταν συλλήβδην ο Υπουργός χωρίς να παρέχει τα ανάλογα στοιχεία και σε χρόνο προγενέστερο κατηγορεί μια ολόκληρη κατηγορία για χειραγώγηση παιχνιδιών, αυτό όπως αντιλαμβάνεστε είναι απαράδεκτο και προσβάλλει όλους τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Super League 2».

Για το αν η έκφραση στη δήλωση Μαρινάκη περί «συνδικάτου του εγκλήματος» είναι προσβλητική:

«Η απάντηση της Super League 2 πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, της θεσμικότητας και του πολιτισμού είναι εξαιρετικά επαρκής ως προς την αντίστοιχη προσβλητική δήλωση, η οποία προηγήθηκε. Θα μου επιτρέψετε να μη σχολιάσω τις δηλώσεις του προέδρου της Super League. Προσωπικά βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο τους τελευταίους έξι μήνες. Ενδεχομένως γελάει όλη η φίλαθλη χώρα όταν κατηγορείς έναν άνθρωπο που επιχειρεί όπως και όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή τη χώρα με εξάμηνη παρουσία στο ποδόαφαιρο.

Αναρωτιόμαστε πότε πρόλαβαν αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά αυτοί που έχουν τόσο σύντομη παρουσία, να διαπράξουν όλα αυτά για τα οποία εξόχως συκοφαντικά για τα οποία κατηγορούνται. Ο κάθε Έλληνας και ο κάθε φίλαθλος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όχι γι' αυτούς οι οποίοι προσφάτως αποφάσισαν μετά τον νόμο Αυγενάκη, που υποσχέθηκε κάθαρση και νομιμότητα στη SL2, να συμμετέχουν, αλλά γι' αυτούς οι οποίοι λυμαίνονται το ποδόσφαιρο επί δεκαετίες στη χώρα. Η απάντηση στη φίλαθλη νοημοσύνη είναι ξεκάθαρη και απλή».

Για τις επόμενες κινήσεις της SL2:

«Δεν απαξιώνουμε τον ρόλο του αρμόδιου Υπουργού. Εμείς το μόνο που επιθυμούμε πάνω στα νόμιμα και δίκαια επιχειρήματά μας, να υπάρχουν ευήκοα ώτα. Συνεπώς, με όλο το θεσμικό πλαίσιο έχουμε αποστείλει ή θα αποστείλουμε επιστολές, θα περιμένουμε την ανταπόκρισή τους. Εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση ή αν υπάρξει μερική, αναλόγως θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο της αντίδρασή μας στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠαρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2023 17:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep