«Ουδεμία σχέση ΓΑΣ και ΝΠΣ Βέροια»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής του Ιβάν Μαλόν που έγινε παρουσία του Αχιλλέα Μπίκα. Τι διεκδικεί ο Ισπανός.

Τον Φεβρουάριο του 2020 το Διαιτητικό Δικαστήριο είχε δικαιώσει τον Κρίστιαν Μίλιεβιτς στην προσφυγή του, κρίνοντας ότι η τωρινή Βέροια είναι συνέχεια του ΓΑΣ Βέροια. Την Τρίτη (07/12) ήρθε η σειρά ενός πρώην συμπαίκτη του Σέρβου, του Ιβάν Μαλόν να καταθέσει αίτηση επιβολής ποινών. Τι ισχυρίστηκαν οι Κυανέρυθροι παρουσία και του Αχιλλέα Μπίκα; Ότι ΓΑΣ και ΝΠΣ Βέροια δεν έχουν ουδεμία σχέση.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της υπόθεσης και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ σχετικά με την προσφυγή του Μαλόν, ο οποίος διεκδικεί το 50% των 43.300 ευρώ.

«Απόφαση - μνημείο του Μίλιεβιτς»

Ο νομικός της Βέροιας, Αργύρης Λίβας ανέφερε μεταξύ άλλων

«Το 2003 ιδρύθηκε η ΠΑΕ ΓΑΣ Βέροια. Το 2016 υπεγράφη το επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή. Το 2018 έγινε η προσφυγή. Την αγωνιστική περίοδο (2017-18) η ΠΑΕ ΓΑΣ Βέροια αποχώρησε από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Από τότε η ΠΑΕ ή το ιδρυτικό σωματείο δεν συμμετείχε πουθενά. Έτσι, η ΠΑΕ διαλύθηκε και τέθηκε σε εκκαθάριση. Τον Αύγουστο του 2018 η Γενική Συνέλευση του σωματείου Ελπίς Σκουτάρεως αποφασίζει να μετονομαστεί σε Βέροια Π.Σ. Αυτή αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική και προβιβάστηκε στην επαγγελματική κατηγορία και ιδρύθηκε ο ΝΠΣ Βέροια 2019.

Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Δεν έχει κανένα ίδιο μέλος στο ΔΣ, κανέναν μέτοχο ίδιο. Οι δύο ομάδες ΓΑΣ Βέροια και ΝΠΣ έχουν διαφορετικό αριθμό μητρώου. Το καλοκαίρι του 2019 που ανέλαβε η οικογένεια Μπίκα απευθύνθηκε σε φορείς και πήρε μηδενικές βεβαιώσεις για οφειλές. Έλαβε πιστοποιητικό, άδεια χωρίς προβλήματα. Έτσι μπήκε σε διαδικασία επένδυσης.

Η ιστορία ξεκίνησε μετά από μία απόφαση - μνημείο για τον Μίλιεβιτς. Βασίστηκε σε μία παραδοχή ότι το σωματείο ΓΑΣ Βέροια αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική και αυτή η ομάδα προβιβάστηκε πάλι. Έτσι έγραψε στο δικόγραφο η συνάδελφος, Άννα Νικολούση. Προσκομίζω βεβαίωση από την ΕΠΟ που λέει ότι δεν έπαιξε σε καμία κατηγορία, ούτε στα τοπικά. Εμείς σαν Ελπίς Σκουτάρεως με τη νέα ονομασία. Ο ΓΑΣ Βέροια δεν έπαιξε πουθενά. Στην απόφαση του Μίλιεβιτς λέει ότι το σωματείο ΓΑΣ Βέροια έπαιξε, ξανανέβηκε και αλλάξαμε το ΓΑΣ και το κάναμε Π.Σ. Αυτό δεν ισχύει.

Η προσφυγή είναι καταχρηστική, γιατί ο ποδοσφαιριστής έρχεται 2,5 χρόνια μετά και ζητάει χρήματα. Υπάρχουν αποφάσεις για Ιωνικό, Άρη, Αιγάλεω, Καβάλας που λένε ότι όταν περνά από πάνω 1,5 χρόνος, απορρίπτονται οι προσφυγές. Είναι άδικο και παράνομο να τρέχει ένας ποδοσφαιριστής κατά της ομάδας μας όποτε το θυμηθεί.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος επενδυτής θέλει να καρπωθεί την ιστορία και τους τίτλους. Η ομάδα της Βέροιας δεν «κουβαλά» κάτι πολύ δυνατό, ώστε να θέλει κάποιος να το κάνει αυτό. Η επιλογή του συγκεκριμένου σταδίου ήταν μονόδρομος».

Μπίκας: «Επενδύσαμε 3 εκατ. ευρώ - Δεν είχαμε λόγο να επωμιστούμε την ιστορία της παλιάς ομάδας»

Ο διευθύνων σύμβουλος Αχιλλέας Μπίκας στην κατάθεσή του:

«Πήραμε το 2018 ένα ΑΦΜ των Σερρών και το φέραμε στον Νομό μας. Αυτή η ομάδα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον ΓΑΣ Βέροια. Μόνο κοινό είναι το Στάδιο, εκεί που είναι τα γραφεία, γιατί σε ολόκληρο τον Νομό δεν υπάρχει ούτε ένα γήπεδο αυτών των προδιαγραφών. Επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια 3 εκατ. ευρώ για να τη φτάσουμε ψηλά. Δεν βρίσκαμε άλλο γήπεδο να στεγάσει το project. Έχουμε τελείως διαφορετικά χρώματα, το σήμα είναι διαφορετικό. Δεν είχαμε λόγο να επωμιστούμε την ιστορία της παλιάς ομάδας. Έκοβε μηδαμινά εισιτήρια, δεν είχε τίτλους. Δεν θα είχαμε κανένα οικονομικό όφελος».

«Κλασική περίπτωση διαδοχής»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Γιώργος Καλούδης τόνισε:

«Υπάρχει η απόφαση 96/2020 που περιγράφει την αθλητική διαδοχή και λέει ότι «Η νέα Α.Α. Ε. όντως προήλθε από συγχώνευση με την Ελπίς Σκουτάρεως». Επικαλείται κατ' επίφαση νομιμοφάνεια μεταβολών του δήθεν ιδρυτικού σωματείου και της δήθεν ίδρυσης της ίδιας ως διαφορετικού νομικού προσώπου. Υπάρχουν και οι 87/2020 και 94/2020.

Πρόκειται για κλασική περίπτωση αθλητικής διαδοχής, όπου προκειμένου η νέα ΑΕ να αποφύγει τα βάρη της παλιάς, μπήκε σε μία διαδικασία. Όλοι οι συμπαίκτες του προσφεύγοντος έχουν ικανοποιηθεί. Είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει. Ο ΠΣΑΠ έδωσε βεβαίωση για τις συνδρομές των μελών του, όχι για οφειλές. Δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός για την κατάθεση της προσφυγής. Έχουν εκτελεστεί αποφάσεις του 2015 και 2016 σε βάρος των νέων ΠΑΕ».

Last modified onΠέμπτη, 09 Δεκέμβριος 2021 12:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep