Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Κάθε γκολ μετράει»

Ο Δήμος Τζέκος μιλά στο FL News για την ιστορία του γκολ απέναντι στον Βύζαντα και την σημασία που έχει για κάθε επιθετικό να κάνει τη δουλειά του.

 

Ο Δήμος Τζέκος, χωρίς να το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του Φωκικού για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η δουλειά του είνα να σκοράρει και με την ομάδα της Άμφισσας το έχει πετύχει αυτό 19 φορές σε 59 αγώνες για την δεύτερη και τρίτη κατηγορία.

«Χειρότερο από το να σε σταματήσει ένας αμυντικός μπροστά σε κενή εστία, είναι να μην σου χρεώνουν γκολ που έχεις σημειώσει», λέει ο ίδιος που ξέρει πως η δουλειά του επιθετικού είναι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. «Αυτό περιμένουν από εσένα οι συμπαίκτες σου. Ο καθένας κάνει τη δική του σημαντική δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και καμία ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι όλοι μαζί».

«Χειρότερο από το να σε σταματήσει ένας αμυντικός μπροστά σε κενή εστία, είναι να μην σου χρεώνουν γκολ που έχεις σημειώσει»

Το μεσημέρι της Κυριακής στα Μέγαρα, μετά την άνετη επικράτηση του Φωκικού κόντρα στον Βύζαντα υπήρξε μια διχογνωμία για το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας της Άμφισσας. Ακόμη και το βίντεο που έδειξε τις φάσεις στο κανάλι του OTEsport δεν είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο ποδοσφαιριστές του Φωκικού σημειώνει το γκολ, ενώ ακόμη και ο σπίκερ αναφέρει πως το σημείωσε ο Πολυχρονάκης. Ο πανηγυρισμός του αμυντικού του Φωκικού μπέρδεψε, τόσο τους ανθρώπους στην εξέδρα, όσο και τους δημοσιογράφους. Aκόμη και τον διαιτητή που σημείωσε τον αμυντικό της ομάδας της Άμφισσας. Μετά το ματς, ο πρόεδρος του Φωκικού, Σίμος Παπαδημητρίου θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να αναφέρει πως το γκολ ήταν του Δήμου Τζέκου που έβαλε πρώτος το πόδι του εκεί, πριν τον Πολυχρονάκη που δεν βρήκε την μπάλα.

«Δεν θα ήθελα να “κλέψω” γκολ από κανέναν επειδή νιώθω πως είναι να σου το στερούν και φυσικά δεν θα το έκανα αυτό σε έναν συμπαίκτη μου»

Ο 27χρονος επιθετικός, πάντως, είναι ένας που μπορεί να απαντήσει για το τι πραγματικά συνέβη. «Η μπάλα φεύγει από το δικό μου πόδι και καταλήγει στα δίχτυα. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Ράντι χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στη θέση που ήμουν μαζί με τον Πόλυχρονάκη. Χάναμε 1-0 και πέσαμε και οι δύο στην μπάλα για να την σπρώξουμε στα δίχτυα, αλλά την βρήκα πρώτος. Δεν θα ήθελα να “κλέψω” γκολ από κανέναν επειδή νιώθω πως είναι να σου το στερούν και φυσικά δεν θα το έκανα αυτό σε έναν συμπαίκτη μου που έχουμε τους ίδιους στόχους, αλλά και ως αμυντικός είναι πιο σπάνιο να σκοράρει. Μάλιστα στο γκολ του Φράγκου υπήρξε παρόμοια περίπτωση, όπου κάνει το σουτ από τα πλάγια, περνά η μπάλα την γραμμή σύμφωνα με τον βοηθό και πάνω στην ένταση για να μπει γκολ... την σπρώχνω και εγώ πιο βαθιά στα δίχτυα».

«Είμαστε μια ομάδα που θέλει να λειτουργεί σωστά, να υπάρχουν οι καλύτερες σχέσεις ανάμεσά μας»

Γιατί έγινε αυτό το μπέρδεμα; «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Στο διαιτητή περισσότερο θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε το ότι σκόρερ ήταν ο Φράγκος σε εκείνο το γκολ και ουσιαστικά δεν μιλήσαμε για το πρώτο τέρμα. Σίγουρα δεν είναι κάτι που έπρεπε να πάρει τέτοια έκταση, ούτε είναι του χαρακτήρα μου όλα αυτά. Είμαστε μια ομάδα που θέλει να λειτουργεί σωστά, να υπάρχουν οι καλύτερες σχέσεις ανάμεσά μας και φυσικά δεν θα ήθελε κανείς να δημιουργηθεί πρόβλημα για οποιοδήποτε γκολ».

Last modified onΠαρασκευή, 21 Μάρτιος 2014 18:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep