Λύτρωση με Δεληζήση

Με γκολ του στόπερ Δεληζήση στο 73' ο Άρης νίκησε 1-0 τη Σπάρτη.

[googlead][/googlead]

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε. Ο Άρης με γκολ του Δεληζήση στο 73', με κεφαλιά, επικράτησε 1-0 της Σπάρτης στο «Κλ. Βικελίδης», για την 15η αγωνιστική της Football League. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 39 βαθμούς, εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα (1-1) της Παναχαϊκής με τον Πανσερραϊκό και αύξησε η διαφορά του από τους δεύτερους Αχαιούς στους πέντε βαθμούς.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ήταν ανώτεροι οι γηπεδούχοι και έφτασαν κοντά σε ένα τέρμα, αλλά οι Λάκωνες είχαν ως "φύλακα - άγγελο" τον τερματοφύλακά τους, Αστέριο Γιακουμή, που προχώρησε σε σημαντικές αποκρούσεις. Στο 6' μπλόκαρε το σουτ του Τζανακάκη, στο 11' την κεφαλιά του Σόουζα, στο 38' το σουτ του Πλατέλλα και στο 45' την κεφαλιά του Δεληζήση.

Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε ως κύριο στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν, αν και στο πρώτο μέρος είχε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν στο 14' ο Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε εξαιρετική απόκρουση σε εξ' επαφής κεφαλιά του Ράνου. Ο Άρης έχασε κι άλλες καλές ευκαιρίες, με τον Πλατέλλα (10'), τον Μουμίν (12'), τον Μπαστακό (26', 42') και τον Χαντί (33').

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο μισό. Ο Άρης έπαιζε στο μισό γήπεδο τη Σπάρτη. Κυρίως από αριστερά με τον Πλατέλλα επιχειρούσε να «τρυπήσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 58' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, για χέρι του Βοσνακίδη, ενώ στο 67' ο Κάσσος σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Μπαστακού στον Γιακουμή.

Οι προσπάθειες του Άρη για γκολ καρποφόρησαν στο 73'. Ο Βαλεριάνος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Δεληζήσης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Στα λεπτά που ακολούθησαν, ναι μεν οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές, αλλά και η Σπάρτη αδυνατούσε να πιέσει και βάλει σε μπελάδες τον γκολκίπερ του Άρη, ο οποίος βέβαια στο 91' προχώρησε σε δύσκολη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Φουρτάδο μέσα από την περιοχή και δεξιά.

Έστω και με αυτό το ισχνό 1-0, ο Άρης πήρε το τρίποντο, αν και έχει παράπονα από τη διαιτησία του Τζουμαλάκη.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΗΣ (Δ. Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (85' Νίκιτς), Κάσσος, Χαντί (55' Πασάς), Μπαστακός (80' Παυλίδης).

ΣΠΑΡΤΗ (Θ. Γράφας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τσιμόντζι (59' Μπουζούκης), Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου (85' Φουρτάδο), Ράνος, Γουόρντεν, Ράντι (70' Τσιόφου).

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών)

Βοηθοί: Καμπούρης (Σερρών) – Κρυωνάς (Σερρών)

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 04 Φεβρουάριος 2018 21:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep