Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δεν εγκαταλείπω το καράβι»

Ο Ανδρέας Πάτσης προανήγγειλε αγωγές και μηνύσεις.

Τις διοικήσεις που διαχειρίστηκαν την ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια και έχουν δημιουργήσει υπέρογκα χρέη θα κυνηγήσει ο Ανδρέας Πάτσης, όπως τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Νίκης Βόλου. Τόνισε δε, πως θα εγκαταλείψει τελευταίος το καράβι.

Στην ομιλία του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανέφερε:

«Καταρχάς να πούμε ότι δεν θέλουμε χατίρια από κανέναν. Θα πρέπει η προσπάθειά μας να επικεντρωθεί σε δυο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι μέχρι τον Ιούνιο που πρέπει να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Το δεύτερο είναι μετά τον Ιούνιο. Μπορώ να κοιτάξω οποιονδήποτε από εσάς στα μάτια, γιατί αυτή η ομάδα είναι προέκταση του εαυτού μου και θα είμαι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει το καράβι.

Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η πολιτική της διοικήσεως και των μετόχων από δω και στο εξής. Θέλουμε πάνω απ’ όλα και απαιτούμε διαφάνεια. Η διαφάνεια απαιτεί κάθαρση. Η διαφάνεια και η κάθαρση θα γίνουν με σύγκρουση. Δεν γίνεται διαφορετικά. Από το 2002 και μετά έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο έγκλημα στο όνομα της Νίκης Βόλου. Δεν βρέθηκαν καταρχάς ποτέ βιβλία και έγινε και μία καταγγελία ανώνυμη. Μετά από αυτή την καταγγελία εγώ έστειλα μία επιστολή με την οποία είπα ότι συντάσσομαι με το ΣΔΟΕ και θέλω να γίνει έλεγχος. Κάποιοι κύκλοι εδώ στον Βόλο και στην Αθήνα προλόγιζαν τι θα γίνει. Ότι δηλαδή τον Ιανουάριο θα βγει το πόρισμα και η Νίκη θα κατεβάσει ρολά. Είχα διαβεβαιώσεις από τον κ. Τσαμπρινό ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δυστυχώς για τον κ. Τσαμπρινό τα γεγονότα τον διέψευσαν. Τον Ιανουάριο παραδόθηκε σε μας το πρώτο φύλλο ελέγχου με περισσότερες από 200 παραβάσεις. Πώς γίνεται αυτό όταν τα βιβλία δεν έχουν κατατεθεί γιατί έχουν χαθεί;

Υπολογίζουμε χρονικά να υποβληθούν στην ΠΑΕ 4 εκ. ευρώ τον Ιούνιο μήνα, που θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Τη δεκαετία 2002 -2012 δεν πληρώθηκε τίποτα και πουθενά. Δεν πληρώθηκε ΦΠΑ, δεν πληρώθηκαν φόροι, υπήρχαν περίεργα τιμολόγια που πηγαινοερχόντουσαν. Γενικά δεν πληρώθηκε τίποτα.

Σε μια ΓΣ είπε ο Χρόνης ότι διαχειρίστηκε ένα μπάτζετ ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν σε υποχρεώσεις τρίτων και έμεινε και μία ζημιά 250.000 ευρώ. Το 2002 με το 2012 με βάση τα στοιχεία που έχω πάρει επισήμως από την εφορία, πληρώθηκε στην εφορία το ποσό των 210.000 ευρώ. Επί θητείας δικής μου και σε λιγότερο από ένα χρόνο, πληρώθηκε ένα ποσό 250.000 ευρώ περίπου. Εξοφλήθηκαν 42 τελεσίδικες αποφάσεις από τη Νίκη Βόλου συνολικού ποσού 582.000 ευρώ. Στο ΙΚΑ, που εμείς πληρώσαμε το πόσο των 102.000 ευρώ σε βεβαιωμένο χρέος 603.000 ευρώ. Επιπλέον επιβλήθηκε ποσό έναντι οφειλών σε τρίτους και προμηθευτές.

Πώς διαχειρίστηκαν τα έσοδα της ομάδας; Δηλώθηκαν στην ΓΣ του 2007, 710.000 ευρώ έσοδα. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Το συσσωρευμένο χρέος ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ. Και δηλώνουν κάποιοι ότι είχαν μόνο σε μία χρονιά 710.000 ευρώ. Που πήγαν λοιπόν όλα αυτά τα χρήματα, οι κρατικές επιχορηγήσεις που πέρασαν μέσω του Ερασιτέχνη, τριών εκατομμυρίων ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίζουμε τα υπόλοιπα έσοδα και έμειναν απλήρωτες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που έγιναν θηλιά στο λαιμό της Νίκης Βόλου. Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στην ιστορία της Νίκης, ή για το δικό τους όφελος;

Η Νίκη Βόλου για κάποιους ήταν μια μορφή προσωπικής επιχείρησης, να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, να ζουν από αυτή την ομάδα αδιαφορώντας για την τύχη της. Όταν ζητήσω την εξουσιοδότηση, θα προχωρήσω με τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σήμερα, σε μηνύσεις και αγωγές. Όταν κλήθηκα το 2012 υπήρχε ένα χαρτί ανάκλησης άδειας της ΠΑΕ και αυτό το βρήκαμε τυχαία. Αυτοί που διοικούσαν δεν προσέτρεξαν πουθενά; Εσύ που είσαι μέτοχος τι έκανες; Άρα λοιπόν είχες λόγο να εξακολουθείς να είσαι μέτοχος της Νίκης Βόλου. Όσοι επίσης κρατικοί λειτουργοί που συνέβαλαν με όλα αυτά και εξυπηρετούσαν τη Νίκη να αγωνίζεται θα βρεθούν και αυτοί ενώπιον της δικαιοσύνης. Ουσιαστικά την οδηγούσαν περισσότερο στο σκοτάδι. Δεν θα είχε φτάσει η κατάσταση σε αυτό το απροχώρητο σημείο. Είναι μεγάλο ψέμα να λένε ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπάρχει η Νίκη. Συνειδητά κι ο ίδιος έβαζε το λιθαράκι του σε μια καταστροφική πορεία της ομάδας.

Πρέπει όλο αυτό να λάβει ένα τέλος. Όλοι οι υπεύθυνοι αυτοί να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Θα οδηγηθούν στην ποινική διαδικασία και θα κινήσουμε και όλες τις αστικές μας αξιώσεις για να πάρουμε ή αν μπορούμε να πάρουμε, ή να ικανοποιήσουμε ηθικά αυτή την ομάδα, απέναντι σε ανθρώπους που την ευτέλισαν. Εσείς και εγώ θα πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη μέρα. Δύσκολη μέρα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Η συγκινητική παρουσία των 755 μετόχων, δείχνει οτι αυτή η ομάδα αναπνέει. Θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε τον ασθενή. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια κατάματα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα πρέπει να μπούμε στο πρόβλημα. Αυτό που θα συζητηθεί είναι το τετράμηνο που έρχεται.

Η ομάδα είναι σε μία τροχιά ανόδου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να σκύβει το κεφάλι. Δεν με νοιάζει μέχρι τελευταία στιγμή να χάνει η ομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η ομάδα θα ανέβει. Χωρίς πίστη, πείσμα, επιμονή, μία τρέλα και μια επαναστατική διάθεση, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Έχουμε ακόμα πέντε αγωνιστικές, όχι για να πετύχουμε το όνειρο. Εγώ δεν ζω για το όνειρο. Ζω για να δω τη Νίκη εκεί που της αξίζει. Αυτό δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα. Ο Βασιλιάς πρέπει να πάει στον θρόνο του. Άρα λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό το διάστημα το οποίο έρχεται».

«Δεν θα έχουμε πρόεδρο… υποψήφιο δήμαρχο»

Αιχμές και για την πολιτική σκηνή στη Μαγνησία ενόψει τον εκλογών, άφησε ο Ανδρέας Πάτσης: «Το διάστημα αυτό η Νίκη θα έχει ταυτότητα και προσωπικότητα. Η Νίκη Βόλου οφείλει να παρεμβαίνει σε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια της πόλης. Έχουμε λόγο, άποψη, θέση και απαίτηση. Και εφόσον εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση, η ομάδα θα παρεμβαίνει και θα συγκρούεται και στα πολιτικά δρώμενα. Η Νίκη Βόλου δεν θα έχει υποψήφιο δήμαρχο, αλλά θα έχει πρόεδρο που θα παρεμβαίνει. Η Νίκη Βόλου δεν είναι ο φτωχός συγγενής, αλλά ο οικοδεσπότης. Ελάτε να σας φιλοξενήσουμε! Στο σπίτι μας εμείς κάνουμε κουμάντο».

Όσον αφορά στην ανάμειξή του και στα διοικητικά δρώμενα του Ερασιτέχνη είπε: «Ερασιτέχνης και ΠΑΕ θα προχωρήσουν μαζί. Η Νίκη θα είναι μία και αδιαίρετη. Θα πρέπει κάτω από μία ομπρέλα όλοι μαζί να υπηρετήσουμε την ιδέα που λέγεται Νίκη Βόλου».

Πηγή: magnesiasports.gr

 

Last modified onΣάββατο, 01 Μάρτιος 2014 20:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep