Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 991

Τα… γερά θεμέλια της Σπάρτης

Το πλάνο που ακολουθεί πιστά η Σπάρτη από το 2014, την οδηγεί σε επιτυχίες και σταθερότητα

Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται η Σπάρτη αυτή την περίοδο, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του χρηματοδότη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ωστόσο η ομάδα δεν βρίσκεται στα όρια της διάλυσης, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι Λάκωνες κέρδισαν την άνοδο στη Football League το περασμένο καλοκαίρι, υλοποιώντας ένα σχέδιο διετίας, ενώ βάσει του αρχικού πλάνου είχαν στόχο να βρεθούν σε τρία χρόνια στη Super League. Μπορεί το δεύτερο σκέλος να βρίσκεται στον αέρα, ωστόσο το χτίσιμο της ομάδας τα τελευταία χρόνια έγινε σε γερά θεμέλια και η Σπάρτη, ακόμα και χωρίς την ενεργή στήριξη από τον μεγαλομέτοχο, μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία τη χρονιά.

Το FL News επιχειρεί μια ανάλυση του σπαρτιάτικου πλάνου από το καλοκαίρι του 2014 και μετά, που έφερε την ομάδα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, ύστερα από 27 χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2014, η Σπάρτη… αυτοκτονώντας, έχασε την άνοδο στη Γ’ Εθνική, στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ. Με τον Γιάννη Βουζιώτη να αναλαμβάνει πρόεδρος και τον Δημήτρη Καρρά ως τεχνικό διευθυντή, ξεκίνησε το χτίσιμο μιας ομάδας με όραμα τις συνεχείς ανόδους. Προπονητής εκείνη τη σεζόν επιλέχθηκε ο έμπειρος Μίκι Τσίρκοβιτς, ο οποίος αποχώρησε τον Νοέμβριο, λόγω προσωπικού προβλήματος και η Σπάρτη ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον Κατσίχτη.

Το πρώτο μεταγραφικό «μπαμ» έγινε τον Ιανουάριο του 2015 αποκτήθηκε ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ στη Λακωνία, αλλά και στην άνοδο της Σπάρτης, μέσω των μπαράζ στη Γ’ Εθνική.

Ο σχεδιασμός για τη σεζόν στη Γ’ Εθνική έγινε με προσεκτικές κινήσεις. Ο Δημήτρης Καρράς επέλεξε τον Σωτήρη Αντωνίου για τη θέση του προπονητή, αλλά και παίκτες με εμπειρίες από την κατηγορία, αλλά και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τον Ιανουάριο έγιναν οι ποιοτικές προσθήκες των Γέσιτς, Βιγιαφάνες, Κοιλιάρα, Παρασκευαΐδη, που διασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την άνοδο.

Η υποστήριξη του Καρρά στον Αντωνίου σε δύσκολες στιγμές, μετά τις ήττες από Χαλκίδα και Λεβάντε, και η πίστη στο αρχικό πλάνο, έφεραν τη δικαίωση, καθώς η Σπάρτη τον Μάιο τερμάτιζε πρώτη στον όμιλό της και πανηγύριζε την επιστροφή της στη Football League, μετά από 27 χρόνια.

Ο σχεδιασμός για μια επαγγελματική κατηγορία είναι διαφορετικός, ωστόσο τα πρόσωπα έμειναν ίδια σε καίριες στην Σπάρτη. Ο Δημήτρης Καρράς παρέμεινε τεχνικός διευθυντής και ο Σωτήρης Αντωνίου στο τιμόνι. Η επιλογή των παικτών έγινε σύμφωνα με το αγωνιστικό πλάνο που καταστρώθηκε και η Σπάρτη βρίσκεται μετά από 7 αγωνιστικές στην 7η θέση της βαθμολογίας, παρουσιάζοντας καλό ποδόσφαιρο και χάνοντας βαθμούς στις λεπτομέρειες.

Παρά την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα στην Σπάρτη, παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι πληρωμένοι και προετοιμάζονται για τη δύσκολη συνέχεια της σεζόν, χωρίς να σκέφτονται τον βιοπορισμό τους. Εξάλλου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε πως θα καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας ως το τέλος της σεζόν.

Και γι’ αυτό οι Λάκωνες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο, με στόχο να διαγράψουν μια αξιοπρόσεκτη πορεία ως νεοφώτιστοι στη Football League.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep