Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Εμείς και όχι τα χωριά Super League»

Ο Αλέκης Κούγιας μίλησε για όλους και για όλα μετά το ματς με την Καλλονή στην Πάτρα. Ο Αλέκης Κούγιας μίλησε για όλους και για όλα μετά το ματς με την Καλλονή στην Πάτρα.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την βοήθεια των οργανωμένων και είπε πως η θέση της Παναχαϊκής είναι στην Super League λόγω μεγέθους σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες που είναι στα πλέι οφς.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο και Σουπερ λίγκα χωρίς την Παναχαϊκή! Η Καλλονή, ο Πλατανιάς, ο Πιερικός προέρχονται από μικρά χωριά και πόλεις σε πληθυσμό.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Καλλονή. Τόνισε πως είχε υποσχεθεί πως η Παναχαϊκή θα βρεθεί ψηλά, πως αν είχαν τους δέκα βαθμούς που τους έκοψαν θα είχαν πάρει το πρωτάθλημα. Παράλληλα ζήτησε την βοήθεια των οργανωμένων για να γεμίσει το γήπεδο. «Πριν 3 χρόνια εν μέσω κροτίδων και βομβών έδωσα συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Μακρή. Βεβαίως, μιλούσα εγώ τότε και ο Μακρής άκουγε. Είπα ότι δίνω μια υπόσχεση, ότι σε πέντε χρόνια θα είμαστε έτοιμοι, οικονομικά εξυγιασμένοι, με διοικητική ηρεμία και δική μας ομάδα με μικρά παιδιά, που θα είναι Παναχαϊκή, θα βρουν τον δρόμο τους και θα είναι έτοιμοι να ανέβουμε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ.

Λείπουν οι οργανωμένοι που κάνουν το γήπεδο γιορτή. Θα το παραδεχθώ δημοσίως, αν έχω κάνει κάποιο λάθος –δεν απευθύνομαι σε αυτούς που το βλέπουν επαγγελματικά-, σε αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων, να ζητήσω δημοσίως μια συγγνώμη.

Επί δυο χρόνια παλέψαμε με ότι πιο βρώμικο υπήρχε στην ελληνική κοινωνία, τον κόσμο του ποδόσφαιρου και μάλιστα στην ακραία του μορφή. Η Παναχαϊκή μας, η μοναδική ομάδα στον κόσμο που κατάφερε να πάρει ένα καθαρότατο πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική, όπου της έστηναν συνεχώς διαιτησίες, έπαιζαν οι αντίπαλοι με πεθαμένους και απέναντι σε εμάς με τους καλύτερους παίκτες, με μπράβους και εμείς τα καταφέραμε να πάρουμε ένα πανάξιο πρωτάθλημα.

Θα έπρεπε να έχουμε συν επτά βαθμούς, διότι μας αφαίρεσαν και τους δυο με τον Εθνικό Αστέρα, αλλά ακόμα και συν δέκα με τους τρεις πόντους με τον Πλατάνια. Αυτοί οι δέκα πόντοι μας δίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και αυτή την αδικία την διορθώσαμε μόνοι μας.

Το βρώμικο αυτό παρασκήνιο προσπάθησε το καλοκαίρι να το ακυρώσει το πρωτάθλημα και πάλι η Παναχαϊκή με νόμιμο τρόπο βγήκε άξια πρωταθλήτρια. Όταν βγήκε η αφαίρεση των -5 βαθμών κανείς δεν πίστευε ότι την σημερινή ημέρα θα είμαστε μπροστά στον στόχο που είχαμε θέσει.
Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο και Σουπερ λίγκα χωρίς την Παναχαϊκή! Θα είναι μια Σούπερ Λίγκα κολοβή. Η Καλλονή, ο Πλατανιάς, ο Πιερικός προέρχονται από μικρά χωριά και πόλεις σε πληθυσμό.

Σέβομαι όλες τις ομάδες που είναι σε αυτήν την κατηγορία και όσες θα είναι στα play off, όμως, εμείς σήμερα θα έπρεπε να έχουμε συν επτά βαθμούς, διότι μας αφαίρεσαν και τους δυο με τον Εθνικό Αστέρα, αλλά ακόμα και συν δέκα με τους τρεις πόντους με τον Πλατάνια. Αυτοί οι δέκα πόντοι μας δίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και αυτή την αδικία την διορθώσαμε μόνοι μας.

Έχει ο Παπακώστας ένα όνειρο όπως μου είχε πει στα Γιάννενα και είναι και δικό μου πια, το όνειρό του είναι να πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Το θέλουμε και εμείς. Δεν χρειάζονται πολλά με τα δικά μας παιδιά και με λίγα χρήματα.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι πάντα έλεγα ότι η Παναχαϊκή θα γίνει μεγάλη με τον Παπακώστα, ακόμα και αν είχαμε προπονητή τον Τζαναβάρα, τον Φυντάνη, τον Βούζα, η Παναχαϊκή θα γίνει μεγάλη ομάδα με τον Παπακώστα. Οφείλω να πω ευχαριστώ στον Ηλία Φυντάνη, γιατί ανέλαβε την Παναχαϊκή σε δύσκολες στιγμές και ανακάμψαμε. Βεβαίως έδωσε μεγάλη βοήθεια και ο Βουζας που είναι μεγάλος προπονητής αλλά αυτό που ήθελε η Παναχαϊκή και κάθε ομάδα, είναι έναν προπονητή που να μπορεί με τους παίκτες καθημερινά να είναι σε επαφή.

Η συμμετοχή στα play off είναι ένα κατόρθωμα των παικτών και των προπονητών. Χρωστώ κάτι τελευταίο, στις δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού έμεινα με έναν άνθρωπο που τον λένε Βαγγέλη Καράτση. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στην Πάτρα.

Όπως με τον Παπακώστα τρώνε μαζί: μεσημέρι- βράδυ να συζητάνε μετά τις δύσκολες στιγμές, τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, σαν ένα ποδοσφαιρικό σεμινάριο, και να λένε οι παίκτες ότι ο κόουτς έχει δίκιο που με αποκλείει από την 18αδα, μόνο στην Παναχαϊκή υπάρχει αυτό.

Το μήνυμα μου είναι ένα: λείπει κάτι... ήδη έχουν γίνει φοβερά βήματα από τους διοικούντες της Ερασιτεχνικής, τους Παλαιμάχους, λείπει ο κόσμος μας. Θα το πω ευθέως, λείπουν οι οργανωμένοι που κάνουν το γήπεδο γιορτή. Θα το παραδεχθώ δημοσίως, αν έχω κάνει κάποιο λάθος –δεν απευθύνομαι σε αυτούς που το βλέπουν επαγγελματικά-, σε αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων, να ζητήσω δημοσίως μια συγγνώμη.
Δεν θέλω θα στερήσω από τα παιδιά και τους μεγαλύτερους αυτή την γιορτή του γηπέδου, ιδιαίτερα τώρα, που η χώρα περνά δύσκολες στιγμές. Η πόλη μας είναι ήδη μια πολύ φτωχή πόλη γεμάτη ανέργους, τα παιδιά έχουν ανάγκη να έρχονται να γελάνε και να παίρνουν κουράγιο, οι εργαζόμενοι παίρνουν χαρά αντιμετωπίζοντας την δύσκολη εβδομάδα. Αυτός είναι ο κοινωνικός ρόλος του ποδοσφαίρου. Από την μεριά μου και των συνεργατών μου, θα κάνουμε τα πάντα να γίνει αυτή η πόλη, η πόλη του όμορφου ποδοσφαίρου, θα γίνεται γιορτή. Θέλουμε να γίνουν υπερήφανοι.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ και να είμαστε τρεις εβδομάδες πριν από το όνειρο.

Κανείς δεν μπορούσε να το σκεφτεί πριν από 15 μήνες τότε με την ισοπαλία με τον Ασπρόπυργο, τα επεισόδια, τις πορείες όλα αυτά δεν μας διέλυσαν και σήμερα είμαστε στην καλύτερη μας μορφή. Να σας ευχαριστήσω όλους και να ξέρετε είμαι άνθρωπος που ότι και αν έχουμε πει… ψωμί και αλάτι.

Κανείς δεν μπορούσε να το σκεφτεί πριν από 15 μήνες τότε με την ισοπαλία με τον Ασπρόπυργο, τα επεισόδια, τις πορείες όλα αυτά δεν μας διέλυσαν και σήμερα είμαστε στην καλύτερη μας μορφή. Να σας ευχαριστήσω όλους και να ξέρετε είμαι άνθρωπος που ότι και αν έχουμε πει… ψωμί και αλάτι. Βοηθήστε μας στις δύσκολες ημέρες να κάνουμε την ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη.

Έχουμε μια εξυγιασμένη ομάδα, με διοικητική σαθρότητα, προπονητές, αποδυτήρια, στενό περιβάλλον, μικρά παιδιά που θέλουν με την Παναχαϊκή να πάνε μπροστά.

Έχει ο Παπακώστας ένα όνειρο όπως μου είχε πει στα Γιάννενα και είναι και δικό μου πια, το όνειρό του είναι να πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Το θέλουμε και εμείς. Δεν χρειάζονται πολλά με τα δικά μας παιδιά και με λίγα χρήματα. Δεν ξέρουμε πότε, αλλά θα έρθει κάποια στιγμή και εδώ το πρωτάθλημα.

Αρκεί να γίνουμε όλοι πιο ταπεινοί και πολύ ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές. Οι αξιόλογοι άνθρωποι είναι και ταπεινοί.

Η συμμετοχή στα play off είναι ένα κατόρθωμα των παικτών και των προπονητών. Χρωστώ κάτι τελευταίο, στις δύσκολες στιγμές του καλοκαιριού έμεινα με έναν άνθρωπο που τον λένε Βαγγέλη Καράτση. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στην Πάτρα. Μόνοι μας 24ωρες το 24ωρο ότι πιο βρώμικο το αντιμετωπίσαμε. Επίσης οι κ.κ. Τσαρτώλιας και Παπαθωμάς με τις ακαδημίες έκαναν κάτι το εκπληκτικό».

Σε ότι αφορά την ερώτηση του αν φοβάται κάποια.. τρικλοποδιά είπε:

«Μπορεί να περνάει από το μυαλό μου, όπως το σημερινό παιχνίδι και με τις εκπληκτικές διαιτησίες που έχουμε δει, δεν υπάρχει κάτι.

Με λίγες προσθήκες θα πορευτούμε. Είναι μικρά παιδιά που μας ανέβασαν από την Γ’ στην Β’ και τώρα, όσοι την ανεβάσουν θα παίξουν στην Α’, είναι καλύτεροι παίκτες από κάποιους γυρολόγους. Έχουμε όραμα και τρέλα: αγαπάμε το ποδόσφαιρο πολύ καθαρά»

Εμείς ότι κερδίζουμε το κερδίζουμε στο γήπεδο. Έρχεται μια δύσκολη Κυριακή και όπως είπα στα παιδιά σήμερα, (θα υπάρξει και η καταβολή του υπολοίπου του πριμ), να θυμάστε ότι έχουμε δύσκολο έργο.

Είσαστε σε μια ομάδα με ιστορία 120χρονια και σε κρίσιμες στιγμές -διαχρονικά- δεν κράτησε την αξιοπρέπεια της. Μια μεγάλη ομάδα οφείλει να είναι μεγάλη στα μάτια όλων. Ούτε ένα χέρι βοηθείας δεν είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όλοι ήθελαν να μας κερδίσουν. Στις λεπτομέρειες μπορείς να καταστρέψεις το οικοδόμημα. Δεν παίζουμε για άλλους, παίζουμε για εμάς αλλιώς, έχεις άλλη μούρα στο ποδόσφαιρο. Με λίγες προσθήκες θα πορευτούμε. Είναι μικρά παιδιά που μας ανέβασαν από την Γ’ στην Β’ και τώρα, όσοι την ανεβάσουν θα παίξουν στην Α’, είναι καλύτεροι παίκτες από κάποιους γυρολόγους. Έχουμε όραμα και τρέλα: αγαπάμε το ποδόσφαιρο πολύ καθαρά».

Last modified onΚυριακή, 20 Μάιος 2012 23:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep