Δε γλιτώνει από τα χρέη

Τα χρέη της Παναχαϊκής θα την περιμένουν με την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες

Τα χρέη της Παναχαϊκής θα περιμένουν τη νέα ΠΑΕ, όταν αυτή συσταθεί, με την επιστροφή της ομάδας στη Football League. Την ώρα που η ΕΠΟ ενημέρωσε τους Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη ότι δεν θα τους ακολουθήσουν τα παλιά χρέη των ΠΑΕ όταν επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της Παναχαϊκής και της Ζακύνθου. Κι αυτό επειδή οι Ολυμπιακός Βόλου και Εργοτέλης αποχώρησαν από το πρωτάθλημα πριν αυτό ολοκληρωθεί και προλαβαίνουν να αποφύγουν τη διάταξη για τα χρέη που θα βαρύνουν τη νέα ΠΑΕ, μιας και θα τεθεί σε εφαρμογή από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Παναχαϊκή και Ζάκυνθος που υποβιβάστηκαν αγωνιστικά, δεν απαλλάσσονται από κανένα βάρος, καθώς βάσει του άρθρου 4 στο παράρτημα του ΚΑΠ, η νέα ΠΑΕ θα έχει την ευθύνη για το 50% των χρεών της παλιάς.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό στους Πατρινούς, που προσπαθούν μαζί με τη Ζάκυνθο να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γενικού γραμματέα της ερασιτεχνικής ΠΓΕ Δημήτρη Τσαούσογλου, στην εφημερίδα «Πρωινή Γνώμη»:

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε έτσι το συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Ζάκυνθο και θα καταθέσουμε αίτημα ώστε να μπορούμε και εμείς να κάνουμε χρήση της γνωμοδότησης της ΕΠΟ. Είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της Παναχαϊκής να μπορεί να κάνει νέο ξεκίνημα χωρίς τα χρέη του παρελθόντος και θα πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep