Ανάλυση του αγώνα Πλατανιάς - ΑΟ Χανίων

Η ανάλυση του αγώνα Πλατανιάς - ΑΟ Χανίων.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
εικόνα1

Α) ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ο προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Τάτσης, επέλεξε ένα σχηματισμό 1-3-5-2 και τον διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η τακτική ουδέποτε άλλαξε, ούτε μετά την επίτευξη του 1-0, ούτε μετά την ισοφάριση, ενώ οι τρεις αλλαγές ήταν προσώπων. Ωστόσο, υπήρχε εσωτερική μετατόπιση στο β’ ημίχρονο, με τον Ουές από δεξί στόπερ να παίρνει όλη τη δεξιά πλευρά και τον Ρεβυθόπουλο να οπισθοχωρεί στην τριάδα της άμυνας προτού παραχωρήσει τελικά τη θέση του στον Λεωνιδόπουλο.

εικόνα2

Β) ΧΑΝΙΑ: Ο προπονητής των Χανίων, Αλέκος Βοσνιάδης, παράταξε την ομάδα του επίσης με σχήμα 1-3-5-2. Ωστόσο, αποφάσισε να παίξει φουλ επίθεση μετά το 1-0 του Πλατανιά και άλλαξε τον σχηματισμό σε 1-4-4-2 με ταυτόχρονες εσωτερικές μετατοπίσεις. Ο Βρεττός αντικατέστησε τον δεξί ακραίο μπακ αλλά αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ, ο Ναζλίδης τον στόπερ Ανδρέου αλλά τοποθετήθηκε δίπλα στον Κουσκουνά στη γραμμή κρούσης, ενώ ο επιθετικογενής Κάσσος αγωνίστηκε ως δεξί αλλά προωθημένο μπακ, με τον Λεοζίνιο να ξεκινάει από δεξί χαφ αλλά να αγωνίζεται κυρίως πίσω από τους φορ.

εικόνα3

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι και οι αριθμοί σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνουν τη ροή της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν την κατοχή, με τον Πλατανιά να έχει το 51% και τα Χανιά 49%, ενώ ανάλογα αποτελέσματα παρατηρούμε και στις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησαν οι δύο αντίπαλοι. Συνολικά ο Πλατανιάς πάτησε περιοχή 25 φορές καταφέρνοντας να απειλήσει 9 φορές, ενώ 22 φορές μπήκε στην περιοχή η ομάδα των Χανίων δημιουργώντας 8 ευκαιρίες και έχοντας ένα περισσότερο σουτ (10 έναντι 9).

εικόνα4


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Αποτέλεσμα καλής ομαδικής λειτουργίας ήταν το γκολ του Πλατανιά, που τελικά άνοιξε το σκορ με τον Μπιανκόνι στο 54’ έπειτα από σέντρα του Ουές.


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Καταλυτική ήταν η παρουσία δύο εκ των αλλαγών του Βοσνιάδη, με τον Λεοζίνιο να τροφοδοτεί με έξυπνη κάθετη μπαλιά τον Βρεττό, ο οποίος νίκησε τον Γκοτ για το τελικό 1-1.

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Χαρακτηριστικό της τακτικής προσέγγισης του Πλατανιά ήταν να πιέσει ψηλά στο γήπεδο, σε αρκετές περιπτώσεις με πέντε ποδοσφαιριστές, ώστε να μην επιτρέψει στα Χανιά να αναπτυχθούν από πίσω και να τους αναγκάσει σε λάθη.

ΧΑΝΙΑ – ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΕ 1-4-4-2

Οι αλλαγές, τόσο σε διάταξη όσο και σε πρόσωπα, είχε άμεσο αποτέλεσμα για την ομάδα των Χανίων που χρειάστηκε οκτώ (8) λεπτά για να ισοφαρίσει από το στιγμή που το «γύρισε» σε 1-4-4-2. Χαρακτηριστική είναι η διάταξη στο παρακάτω βίντεο όπως διαμορφώθηκε μετά τις αλλαγές.


MVP
Ο Λεοζίνιο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αφού με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε επιθετική ώθηση στα Χανιά. Έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φάση που ακολουθεί και δείχνει την επίδραση που έχει στη γρήγορη επιθετική μετάβαση της ομάδας του.

Last modified onΤετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 15:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep