Ανάλυση του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης

Ανάλυση του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Εικόνα 1
Α) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1 και τελείωσε με 4-4-2. Στο 46’ έγινε η διαφοροποίηση της διάταξης, όταν ο Λεό που μπήκε αλλαγή στη θέση του Πίτου Γκαρσία πήγε στην επίθεση δίπλα στον Παμλίδη, ο Νάουμετς μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο και ο Καρτάλης οπισθοχώρησε δίπλα στο Σιόντη.
Εικόνα 2

Β) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ξεκίνησε και τελείωσε το ματς με 4-3-3. Κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ακραίοι επιθετικοί του Εργοτέλη, ο Κουατένγκ με τον Έφορντ, άλλαζαν συχνά πλευρές.
Εικόνα 3

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Α) Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτή η υπεροχή αντικατοπτρίζεται και στα στατιστικά. Ο ΠΑΣ είχε παραπάνω από τις διπλάσιες τελικές, 17 έναντι 7 του Εργοτέλη, εκ των οποίων οι 9 ήταν στην εστία, όμως ο Εργοτέλης ήταν πιο εύστοχος με 5 τελικές στην εστία. Οι δύο ομάδες έκαναν τις περισσότερες τελικές στο δεύτερο ημίχρονο, 10 ο ΠΑΣ και 5 ο Εργοτέλης. Ο ΠΑΣ κατά διαστήματα διατηρούσε υψηλή πίεση και ένταση στο παιχνίδι του και δημιούργησε 6 τελικές στο χρονικό διάστημα 24’-39’ και άλλες τόσες μεταξύ 64’-79’.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μεγαλύτερη κατοχή από τον Εργοτέλη (54%-46%).
Εικόνα 4

Β) Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι είχε φορτωμένο τον άξονα του επιχείρησε επιθέσεις και από τις πτέρυγες και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως από τα αριστερά.

 

Γ) Ο Εργοτέλης όποτε προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του και τους χώρους που άφηνε ο ΠΑΣ, με όμορφες συνεργασίες και άμεσο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, εξού και τα δύο γκολ του προήλθαν από γρήγορη επίθεση.

 

MVP

Ο Παμλίδης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε για τον ΠΑΣ. Ολοκλήρωσε αρκετές επιθετικές ενέργειες, κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-1 και ισοφάρισε σε 2-2 με μία πανέμορφη λόμπα.

 

 

Γκολ
Α) 18’ 0-1: O Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά για τον ΠΑΣ, οι αμυντικοί του Εργοτέλη έδιωξαν, ο Νικολιάς έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά αλλά την έχασε από τον Τσέλιο. Ο Έφορντ έκανε κίνηση στο κέντρο, πήρε την πάσα από τον Τσέλιο και έβγαλε προωθημένη μπαλιά προς τον Κουατένγκ. Ο Μπουκουβάλας δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας και ο Κουατένγκ με την ταχύτητα του ξέφυγε και βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, πάσαρε στον επερχόμενο Έφορντ ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 0-1.

 

Β) 55’ 1-1: Σε μια πολιορκία στα καρέ του Εργοτέλη ο Αποστολόπουλος σέντραρε προς τον Παμλίδη, ο διαιτητής είδε τράβηγμα στο μαρκάρισμα του Προβυδάκη και έδωσε πέναλτι. Ο Παμλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στην αριστερή μεριά της εστίας του Κατσιμήτρου.

 


Γ) 58’ 1-2: O Τσέλιος έγινε αποδέκτης της πάσας του Μπρους στο κέντρο του γηπέδου και έδωσε πάσα αριστερά στον αμαρκάριστο Μπούση. Ο Μπούσης προχώρησε 20 μέτρα και πάσαρε δεξιά του στον Κουατένγκ, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Αποστολόπουλο, είδε την κίνηση του Μπούση προς την περιοχή του ΠΑΣ και του έδωσε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή, σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ και βγάζοντας τον απέναντι από τον τερματοφύλακα. Ο Ροβίθης έκανε παράλληλη κίνηση μέσα στην περιοχή και ο Μπούσης έβγαλε την ασίστ για να σκοράρει ο Ροβίθης σε κενό τέρμα.

 

Δ) 73’ 2-2: O Κουατένγκ έχασε τη μπάλα μετά το κέντρο του γηπέδου από μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα και του Καρτάλη. Ο Λιάσος έγινε αποδέκτης της μπάλας, με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης ο οποίος είδε τον Κατσιμήτρο εκτός εστίας και δε δίστασε να τον κρεμάσει και να γράψει το τελικό 2-2.

 

Media

Last modified onΤρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 14:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep