Η μετάλλαξη του Τσάλου

Από το επιθετικό ύφος με αναφορές σε «κότσια» και «τρίχες» ο πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος πέρασε στην ασυνήθιστη αυτοκριτική.

[googlead][/googlead]

Πόσο διάστημα χρειάζεται για τη μετάλλαξη ενός ανθρώπου; Στην περίπτωση του Φώτη Τσάλου αρκούσαν πέντε μέρες.

Οι δύο τελευταίες γραπτές δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι σαν να γράφτηκαν από διαφορετικό άνθρωπο.

Από το επιθετικό ύφος της 19ης Δεκεμβρίου πέρασε στο προσεγμένο κείμενο της παραμονής των Χριστουγέννων το οποίο μάλιστα έφτασε σε σημείο ασυνήθιστης αυτοκριτικής.

Από το μήνυμα (προς τους μετόχους της ΠΑΕ) «αν έχετε κότσια, ελάτε να αναλάβετε. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο και ελάτε να πληρώσετε αυτά που χρωστάτε. Τα υπόλοιπα είναι "τρίχες"» έγινε μετάβαση στο «...σαφέστατα έχω κάνει λάθη, πολλά. Λόγω απειρίας, λόγω του παρορμητισμού μου, λόγω της πίεσης που έχω από την αρχή, λόγω του ότι επικοινωνιακά δεν ξέρω να χειρίζομαι το λόγο».

Από το «ο ΟΦΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν Καράτζη» στο «...στην περίπτωση της ανακοίνωσης προς την οικογένεια Καράτζη, έκανα λάθος. Δεν το χειρίστηκα σωστά».

Αυτοπροσδιορίζεται μάλιστα ως «τρελός, παρορμητικός, ρομαντικός».

Η επικοινωνιακή μετάλλαξη είναι προφανής. Ισως κι επειδή αντιλήφθηκε ο Φώτης Τσάλος (συμβουλευόμενος ενδεχομένως και επικοινωνιολόγους) ότι με το ύφος και την φρασεολογία του αδικούσε προπαντός τη δική του προσπάθεια...

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 25 Δεκέμβριος 2017 02:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep