Πρόκριση με ανατροπή ο ΟΦΗ

Με πίστη και πάθος ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου.

Ο ΟΦΗ προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στο Γεντί Κουλέ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, κατόρθωσε με πίστη και πάθος, αλλά και με τις αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου, να σημειώσει δύο γκολ και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Ελαφρά Ταξιαρχία αποκλείστηκε και μαζί με τον ΟΦΗ πέρασε ο Πλατανιάς.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η κατηγορία που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν ήταν εμφανής σε κανένα σημείο του 45λέπτου. Ο Όγκμποε έδινε πολλές μονομαχίες με τον Μπιζιμίν και ενώ οι Κρητικοί ήλεγχαν το παιχνίδι και επιδίωκαν να βρουν τρόπο να "τρυπήσουν" την άμυνα της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". Μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν κυρίαρχοι, αλλά και οι φιλοξενούμενοι όταν τους δινόταν η δυνατότητα έφευγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Άλλωστε ήθελαν μόνο νίκη, αφού η ισοπαλία δεν τους έκανε. Ο Όγκμποε απέτυχε να σκοράρει στο 21', στο 41' και στο 43', ενώ ο Απόλλων απείλησε στο 13' με ένα σουτ του Σιατραβάνη, το οποίο «έβγαλε» ο Στρέζος, αν και η μπάλα όπως έγινε σαφές από το replay κατευθυνόταν δίπλα από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με το πρώτο, επικράτησε ένταση, μεγαλύτερο πάθος και πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Διαμαντόπουλο, ώστε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Μπάμπιαζ, στο 52'. Ο Βούλιτς βλέποντας τον κίνδυνο αποβολής του Πολωνού, τον έκανε αλλαγή. Είπαμε και πριν ότι ο Απόλλων έβγαινε μπροστά με αξιώσεις και αφού ο Μάατσεν αστόχησε δις στο 58' με σουτ, δεν συνέβη το ίδιο στο 61', όταν ο Κιταμπαλά με φοβερό μακρινό σουτ έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο του εφετινό γκολ.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «μελανόλευκοι» άσκησαν πίεση στον Απόλλωνα. Ο Παπαδόπουλος έριξε στο ματς βασικούς και από σέντρα του Χαντί στο 81', ο Όγκμποε με κεφαλιά ισοφάρισε. Άξιζε ένα γκολ ο στράικερ του ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι όμως έβαλαν και δεύτερο γκολ. Αφού ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, εξαιρετική πάσα του Λεάλ από αριστερά, ο Ορτέγκα κοντρόλαρε, σούταρε μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-1.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ, Μάνος (68' Ορτέγκα), Κομεσίδης, Πουρτουλίδης (68' Μάρτος), Όγκμποε, Μπολάκης, Ζιαμπάρης, Κουτσιανικούλης (78' Χαντί), Ποτουρίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Μπάμπιαζ (54' Καλλέργης), Χουάρες, Σιατραβάνης, Μενδρινός (80' Κοντοές), Κιταμπάλα, Μαατσεν (64' Αλμπάνης).

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Απτόσογλου (Αθηνών)

Last modified onΤρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 16:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep