«Ρεζιλίκι που δεν αξίζει»

Ο Αριστείδης Καμάρας έκανε λόγο για ανηλεή πόλεμο της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Για την κόντρα του ΓΣ με την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης μίλησε την Τετάρτη (05/10) ο Αριστείδης Καμάρας. Ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του ΔΣ του ΓΣ Απόλλωνα φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τον Σήφη Βοτζάκη, κάνοντας λόγο για ρεζιλίκι που δεν αξίζει στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και απάνθρωπο χτύπημα προς τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Ο Απόλλων υφίσταται ένα μαρτύριο. Ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 1891 στη Σμύρνη, που έκανε στην Αθήνα το γήπεδο του το 1948, απ’ όπου δεν μετακινήθηκε ποτέ. Ο Απόλλων δυστυχώς περνά μια κρίση που δεν του αξίζει διότι υπάρχουν ανθρώπινες αδυναμίες, οι οποίες είναι απερίγραπτες και απαράδεκτες από κάθε άποψη, με ανθρώπους με εμμονικές διαθέσεις που αντιμετωπίζουν τον ερασιτέχνη όχι πλέον ως το αθλητικό σωματείο που γέννησε την ΠΑΕ. Και την προηγούμενη με τον Κώστα Αλαμάνο, αλλά και τη νέα που δημιούργησε ο Σταμάτης Βελλής, που πήρε την ομάδα και την ανέβασε στη Σούπερ Λιγκ και είναι γνωστός ο τρόπος που αποχώρησε δυστυχώς. Τέτοιοι άνθρωποι, σαν τον Βελλή, που είναι και από παιδάκι μπαρουτοκαπνισμένος Απολλωνιστής, κοσμούν τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Σταμάτης Βελλής επειδή δεν μπορούσε να υπαχθεί σε οποιοδήποτε άρμα, όπως άλλωστε και επιβάλλει η ιστορία του Συλλόγου, είχε πει τότε σωστά ότι αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες στο ποδόσφαιρο και θα ερημώσει και εγώ δεν θα επιστρέψω αν δεν καταπολεμηθεί η διαφθορά.

Η εποχή Βελλή έκλεισε, δυστυχώς για τον Απόλλωνα, και παρουσιάστηκε η ανάγκη διαδοχής στην ΠΑΕ. Παρουσιάστηκε ο κ. Μονεμβασιώτης και μετά από ταλαιπωρίες και αντεγκλήσεις κάναμε μια συμφωνία – διότι πάντα υπογράφεται ένα μνημόνιο ανάμεσα στον ΓΣ που έχει το γήπεδο, τις εγκαταστάσεις, την ιστορία, τα πάντα και την ΠΑΕ, η οποία εκτός από το γήπεδο, που έχει την υποχρέωση βάσει της συμφωνίας να του παραχωρήσει το Σωματείο, έχει και κάποιες άλλες παροχές.

Μετά από μαραθώνιο συνεδριάσεων – από τότε είχε φανεί ότι δεν υπήρχε το πνεύμα που είχαμε αντιμετωπίσει παλαιότερα – ανασυγκροτήθηκε η ΠΑΕ με την παρουσία του νέου μεγαλομετόχου, Την πρώτη χρονιά ατύχησε η ομάδα στην προσπάθεια για άνοδο, ενώ πέρυσι έγινε το τραγικό λάθος με τη χρησιμοποίηση των περισσότερων ξένων παικτών σε αγώνα, που έφερε και την αφαίρεση των βαθμών.

Ο Απόλλων είναι ένας ενιαίος οργανισμό και έτσι ήταν πάντοτε και έτσι αντιμετωπίστηκε από τους πάντες ακόμη και σε περιόδους διαφωνιών. Δυστυχώς ο νυν μεγαλομέτοχος δεν αντιμετωπίζει τον ΓΣ, όπως θα έπρεπε να αντιμετωπίζει αυτήν τη μεγάλη ιστορία και αυτήν τη μεγάλη υπόσταση, τον θεσμό Απόλλωνα. Τον αντιμετωπίζει σαν επιχειρηματίας κι έτσι έφτασε στην αδιανόητη ενέργεια να πάρει την ομάδα από το σπίτι της, να την ξαναστείλει στην προσφυγιά και να την πάει στη Νέα Σμύρνη.

Είναι πρωτοφανή πράγματα, δεν συγχωρούνται και δεν υπάρχει επιχείρημα. Και δεν συγχωρούνται, επίσης, όταν τίθεται θέμα εφαρμογής των νόμων, και της ανάληψης των στοιχειωδών υποχρεώσεων, που έχουν οι ΠΑΕ απέναντι στα Σωματεία. Άλλωστε τα Σωματεία έχουν αφανιστεί διότι δεν έχουν έσοδα από τις ΠΑΕ. Ο ΓΣ Απόλλων πέρυσι από το περίφημο 15% πήρε μόνο 8.000 ευρώ. Με αυτά θα συντηρήσει 6 και επτά τμήματα, και τώρα που κάνει άλλα δύο;

Για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου που δημιούργησε η ΠΑΕ και τον πόλεμο, που κατήγγειλε ο ΓΣ, ότι δέχεται:
«Ξεκίνησα να λέω ότι μας αντιμετώπισε ο κ. Μονεμβασιώτης σαν αντίπαλη επιχείρηση. Δεν είναι επιχείρηση, όμως, ο Απόλλων, δεν είναι το χωριάτικο ψωμί ή οι φούρνοι ή οτιδήποτε. Ο ΓΣ Απόλλων υφίσταται έναν πόλεμο ανηλεή. Δεν μπορεί ο Απόλλων που ζει από τις ακαδημίες του, οι οποίες αποτελούν έναν πόλο έλξης για πολλές γειτονικές περιοχές της Ριζούπολης, να δέχεται πλήγματα από την ΠΑΕ στο υπογάστριό του.

Επλήγη με τη δημιουργία ακαδημιών από την ΠΑΕ Απόλλων, που ξεμυαλίζοντας και εκμαυλίζοντας ανθρώπους που ήταν επί σειρά ετών στις ακαδημίες του ερασιτέχνη, θέλησε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πλήξει τον ΓΣ Απόλλωνα. Είναι τραγικό το χτύπημα, είναι απάνθρωπο. Το αποκορύφωμα ξέρετε ποιο είναι; Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να χτυπήσουν τον ΓΣ Απόλλωνα δημιουργώντας άλλες ομάδες παράπλευρες. Μετατρέπουν τον Αετό Πεύκης σε Απόλλωνα Αθηνών – «Ελαφρά Ταξιαρχία». Η καπηλεία του Απόλλωνα ξεπερνά κάθε όριο.

Τη σημερινή μας κουβέντα τη θεωρώ απλή εισαγωγή για το τι θα ακολουθήσει. Είχαμε αποφασίσει να μην μιλήσουμε, αλλά δεν πάει άλλο. Σε κάθε περίπτωση δεν ήμασταν εκείνοι που ξεκινήσαμε τα εξώδικα, διότι υπάρχει μια μανία, μου θυμίζει τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, πλέον, αυτή η μανία με τα εξώδικα.

Εκείνο που θέλω να πω και είναι σημαντικό είναι ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή πίστευα εγώ προσωπικά ότι θα βρεθεί η λύση. Ζήτησα από το συμβούλιο του ΓΣ, του οποίου είμαι μέλος, να επιδιώξω το γεφύρωμα αυτής της διαφοράς και ζήτησα συνάντηση με ανθρώπους του μεγαλομετόχου.. Και την πρότεινα, διότι υπάρχει και ένα νομικό θέμα. Έχει μεταφέρει η ΠΑ Ε την έδρα του Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη, αλλά ακόμη χρησιμοποιεί και δεν έχει παραδώσει τους χώρους των γραφείων στη Ριζούπολη και δεν πληρώνει ούτε τα έξοδα. Αυτό, συνολικά, είναι ένα ρεζιλίκι που δεν αξίζει στον Απόλλωνα».

Πηγή: sports.ert.gr

Last modified onΤετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016 18:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep