«Δεν λύνουν τα προβλήματα»

Ο Γιώργος Γιακουμίδης χαρακτήρισε παράδοξο να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

[googlead][/googlead]

Για το πρόσφατο ΔΣ της Football League και τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Γιώργος Γιακουμίδης. Όπως είπε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πόντου, είναι παράδοξο να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Ανέφερε:

«Μολονότι τα ποσά είναι μεγάλα, δεν λύνουν τα μεγάλα προβλήματα και είναι πολύ λιγότερα από αυτά που χρειάζεται το σύνολο των ομάδων για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα σύνολο προβλημάτων που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να δοθεί μία ώθηση για να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι παράδοξο να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μία.

Όχι μόνο για τους υπαλλήλους και τα έξοδα. Τα χρήματα που χρωστά η Super League θα έρχονταν πιο εγκαίρως. Υπάρχουν ομάδες που ήδη έχουν καταστραφεί. Δε θα ήταν καλύτερα αν υπήρχαν αυτά τα χρήματα;

Για τις λύσεις που υπάρχουν:

«Αυτό που δεν μπορώ να βρω πουθενά είναι μία καταγραφή των σπουδαιότερων προβλημάτων που έχει η κατηγορία μας και η ιεράρχηση των προβλημάτων αυτών και η λύση. Δεν υπάρχει σωστή και ενιαία οργάνωση για όλη τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να γίνει θεσμική αναδιάρθρωση. Είναι η νομική υπόσταση του ίδιου του θεσμού που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να παρέμβει αποτελεσματικά.

Απαιτείται μεγάλη οργάνωση, αλλά δεν ξέρει η Super League τα προβλήματα της Football League και το αντίστροφο. Δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εγώ για παράδειγμα θα ήθελα στη Football League να παίζουν ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών.

Για το γηπεδικό πρόβλημα του Απόλλωνα:

«Η κοινωνία έχει πολλά προβλήματα. Τα προβλήματα των γηπέδων είναι δευτερεύουσας σημασίας για την ελληνική κοινωνία. Εμείς κάναμε σαν διοίκηση αυτό που μπορούμε, όμως απαιτούνται πολλά χρήματα και το γήπεδο δεν έχει βελτιωθεί από το 2004. Έχει περισσότερα προβλήματα και σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις.

Δεν υπάρχουν τα κονδύλια για να υποστηρίξουμε το γήπεδό μας. Καλοδεχούμενη είναι μια βοήθεια από τη ΓΓΑ, κρατικό φορέα ή τον δήμο. Αυτή την εποχή ανακατασκευάζουμε τον χλοοτάπητα. Αναπτύχθηκε ένας μύκητας που έφερε καταστροφή. Πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο να δουλέψουμε το οποίο είναι ατελές. Είναι μεγάλη ανάγκη, όχι μόνο για το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά για πολλά. Για παράδειγμα το «Παραλυκίδης» στο Αιγίνιο είναι το πρώτο που πρέπει να φτιαχτεί. Τέτοια γήπεδα πρέπει να φτιαχτούν πριν το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 17:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep