Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Τη Δευτέρα η μεταβίβαση»

Ο Απόλλων 1926 αλλάζει χέρια τη Δευτέρα (16/02).

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν το μεσημέρι ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα 1926, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Ανατολίτης. Το πρωί τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και ακολούθως οι δύο άνδρες μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και σημείωσαν ότι τη Δευτέρα (16/02) θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και ο δεύτερος θα πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Αρχικά μίλησε ο Χαραλαμπίδης: 

«Οικονομικά υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες, που θα έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τις 25 του μήνα. Διαπίστωσα ότι είναι πληρωμένα όλα (παίκτες, ΙΚΑ, εφορία), ενώ στο πληρεξούσιο υπάρχει όρος ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουν να είναι πληρωμένοι», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για καθαρή μεταβίβαση μετοχών, οπότε θα απεμπλακεί οριστικά από την ΠΑΕ. «Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και τα παιδιά, να υπάρχει ενότητα στην ομάδα», ολοκλήρωσε ο κ. Χαραλαμπίδης, ενώ ο κ. Ανατολίτης αφού τον ευχαρίστησε είπε ότι το συμφωνητικό της μεταβίβασης θα υπογραφεί τη Δευτέρα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Ανατολίτης είπε:

«Έχω την τιμή και την χαρά να είμαι πρόεδρος στην ιστορική ομάδα του Απόλλωνα από τον περασμένο Αύγουστο, δίνοντας τον λόγο μου στον κ. Χαραλαμπίδη για την ομαλή λειτουργία της Π.Α.Ε. Πριν από λίγο ο κ. Χαραλαμπίδης ενημερώθηκε για την πορεία της ομάδας, αγωνιστικά και διοικητικά. Του παρέδωσα έγγραφα, τα οποία ζητήθηκαν από τον ίδιο και έχοντας έτοιμο το συμφωνητικό που πρέπει να κατατεθεί στην εφορία, προχωράμε το πρωί της Δευτέρας στην μεταβίβαση των μετοχών. Άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χαραλαμπίδη, που είναι διαρκώς στο πλευρό μας και είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκεται συνέχεια κοντά μας.

Συνέχισε για την κατάσταση στην ομάδα αλλά και για πιθανό επενδυτή:

«Θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει ΠΑΕ αυτή τη στιγμή που να μη χρωστάει ή να μην έχει ανοιχτές υποχρεώσεις. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση οικονομικά και ευελιστούμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Τρέχουμε για το καλό της ομάδας. Αναλάβαμε στις 5 Αυγούστου και σκοπός μας ήταν και παραμένει να σώσουμε την κατάσταση. Εχω πολύτιμους συνεργάτες στη διοίκηση, τον Γιάννη Ζαπρόπουλο, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην ομάδα, αλλά και τους κ.κ. Φωτιάδη, Ζώη και Πασχάλη, που κάνουν σημαντική δουλειά. Παράλληλα, όποιος σοβαρός άνθρωπος ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ ας έρθει για να φτάσει τον Απόλλωνα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Είμαστε ανοιχτοί σε επενδυτές. Βαρέθηκα να ακούω για ενδιαφέρον που δεν υπάρχει ή τα 5 εκατομμύρια του Ψωμιάδη. Όποιος θέλει ας έρθει, εδώ είμαστε. Υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με τον ερασιτέχνη, αν και κάποιοι προσπάθησαν να πιέσουν να βγει ανακοίνωση για μια εκκρεμότητα που υπάρχει με το ρεύμα. Βοηθήσαμε ώστε να βγει το κονδύλι των 300.000 ευρώ για τις εργασίες στο γήπεδο, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βγάλουμε άδεια και εν συνεχεία να μπει το γήπεδο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ».

Για τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές:

«Όταν αναλάβαμε υπήρχαν συγκεκριμένοι παίκτες ελεύθεροι και κινηθήκαμε με σκοπό να μην ανεβάσουμε το μπάτζετ υπερβολικά και να μη χρεώσουμε την ομάδα. Ήταν φανερό ότι έλειπε ο επιθετικός, αλλά παρ' όλα αυτά κάναμε αρκετές τελικές στα παιχνίδια. Για τους παίκτες που έφυγαν έχω να πω: Λίγο πριν το ματς με τη Λάρισα ο Ολίσε δημιούργησε πρόβλημα για να μείνει εκτός αποστολής και να μπορεί να παίξει στις 4 Φεβρουαρίου στον Πανσερραϊκό, διότι η τελευταία του συμμετοχή ήταν 4 Ιανουαρίου. Είχε καλύτερη πρόταση από τον Πανσερραϊκό και μακάρι να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτό το συμβόλαιο».

Ο Γκέσιος είχε μια μεγάλη προσφορά από ομάδα Γ' Εθνικής και δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Ο Μπερτέν είχε τραυματισμό, όταν επέστρεψε είδατε τι έκανε με την Κέρκυρα και για Γιάννινα, ενώ τώρα είναι τραυματίας και δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει με τον Αιγινιακό. Ο Κουρούπης ήρθε μια Πέμπτη και μου είπε ότι τη Δευτέρα παρουσιάζεται στο στρατό. Όταν του είπα γιατί δεν μου το είχε πει, μου απάντησε γιατί πήρα αριστερό μπακ χωρίς να τον ρωτήσω. Είναι στάση επαγγελματία αυτή; Θα πληρώνεται, αλλά δε θα συμμετέχει σε αποστολές της ομάδας.

Με τοn Σουλίδη έγινε μια συζήτηση για να λυθεί το συμbόλαιό του, δε βρήκε άλλη ομάδα και παραμένει, συμμετέχει στις προπονήσεις και μπορεί να προσφέρει. Για τον Γαλανόπουλο να πω πρώτα απ' όλα ότι είναι φίλος μου, αλλά περιμέναμε περισσότερα, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία. Υπάρχει καλή σχέση, για αυτό και ήρθε στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Για τον Διλμπέρη και τις αλλαγές προπονητών:

«Ανέλαβα εγώ την ευθύνη για την επιλογή του καλοκαιριού, στη συνέχεια ήρθε ο κ. Γράφας, που από μόνος του ζήτησε να φύγει. Επιλέξαμε τον Διλμπέρη, πιστεύουμε πολύ σε αυτόν, για αυτό και του δείχνουμε εμπιστοσύνη και του ζητήσαμε να μη φύγει μετά τον Ολυμπιακό Βόλου».

Για το άνοιγμα της ΠΑΕ και τον φίλο του που βοηθάει:

«Δε θέλω να μπω σε νούμερα. Έχει καλυφθεί αυτή τη στιγμή το 70 με 80% του μπάτζετ. Από το πλάνο εσόδων που μου είχαν παρουσιάσει στην αρχή δεν επαληθεύτηκε ούτε το 30%, χωρίς να φταίνε αυτοί που το παρουσίασαν. Εκτός από μένα και από τους χορηγούς, υπάρχει ένα πρόσωπο ακόμη, ένας φίλος μου, που δίνει χρήματα για την ομάδα όποτε χρειάζεται, αλλά δε θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του και πρέπει να το σεβαστώ. Έρχεται στο γήπεδο, αλλά δε θέλει να εμφανιστεί, ούτε έχει πει ότι θέλει να ασχοληθεί προς το παρόν».

Για τους προπονητές των ακαδημιών:

«Όποτε πληρώνονται οι υπόλοιποι στην ΠΑΕ, θα πληρώνονται και οι προπονητές των ακαδημιών. Όποιος δεν αντέχει στην εποχή μας να μείνει απλήρωτος έναν μήνα, ας αποχωρήσει. Κανείς δεν έχει φύγει ως τώρα».

Για την κριτική που ακούγεται κατά της διοίκησης:

«Υπάρχουν 3-4 που κάνουν πόλεμο. Δε θα τους κατονομάσω, για να μην τους δώσω αξία. Κάποιοι δυστυχώς... τσιμπάνε. Ενας λασπολόγος χρησιμοποίησε τον λογαριασμό των 'Rossoneri' για να γράψει έναν κείμενο που κατηγορεί χωρίς λόγο τη διοίκηση. Δεν εκφράζει αυτό τους οργανωμένους. Ευτυχώς με τους οργανωμένους και τους παλαιμάχους όπως αποφασίσαμε στη συνάντηση που είχαμε, έχουμε κοινό σκοπό, που είναι η σωτηρία της ομάδας. Όποιος αγαπάει τον Απόλλωνα δεν κάθεται απέναντι και πετροβολεί, αλλά έρχεται και βοηθάει».

Για την αποχώρηση του Κώστα Κατσαρού από την ΠΑΕ:

«Εγώ έχω βάλει υποθήκη το σπίτι μου για την ομάδα και κανείς δεν μπορεί να ωφεληθεί σε βάρος μου ή της ομάδας μου. Δόξα θα παίρνουν όσοι το αξίζουν. Και δε χρειάζεται να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους».

Τέλος, για τις ενέργειες που ξεκίνησαν στη Φούτμπολ Λιγκ για τις ομάδες που χρωστούν:

«Στο έγγραφο που κατέθεσα ζήτησα να μην υπάρξουν ξανά ταμειακές διευκολύνσεις σε ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Στη Ζάκυνθο για παράδειγμα οι παίκτες έκαναν αποχή. Θα συνεχίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, διότι δε γίνεται να υπάρχουν ομάδες που χρωστούν και να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα, να διεκδικούν την άνοδο και εν συνεχεία να υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λιγκ, όπως έγινε φέτος με τη Νίκη Βόλου». 

Πηγή: metrosport

 

Last modified onΠαρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015 19:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep