Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Πρωταγωνιστής ο Απόλλων»

Ο αρχηγός του Απόλλωνα 1926, Παναγιώτης Κατσιαρός, μίλησε για τη νέα σεζόν.

Η κλήρωση τα έφερε έτσι και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League ο αρχηγός του Απόλλωνα 1926, Παναγιώτης Κατσιαρός, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, το 2007, την ΑΕΛ. Για τους φετινούς στόχους του Απόλλωνα, την έναρξη του πρωταθλήματος, την επιστροφή του στην Λάρισα, όπου αγωνίστηκε επί 7,5 χρόνια αλλά και για την προσωπική του πορεία και το μέλλον της, ο Θεσσαλονικιός αμυντικός μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ...

-Παναγιώτη, συνεχίζεις στον Απόλλωνα μια καριέρα που σε διατήρησε επί πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Ποιες είναι οι σκέψεις σου, λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος;
«Χωρίς να υπερβάλω, αισθάνομαι σα να ξεκινάω τώρα. Πολύ πιο έμπειρος, φυσικά, αλλά με την ίδια διάθεση και με την ίδια πίστη ότι μπορώ να καταφέρω το καλύτερο. Πιστεύω ότι αρχίζει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολλές αγωνιστικές ημέρες και ισχυρές ομάδες, που θα το κάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Όλοι ενδιαφέρονται και όλοι θα δώσουν τα πάντα. Εγώ πρώτος απ' όλους, για να φτάσει ο Απόλλων εκεί που του αξίζει!».

-Τι μπορεί να καταφέρει ο φετινός Απόλλων με τα πολλά νέα πρόσωπα;

«Η ομάδα έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό. Συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο, στοιχεία που κρίνουν πολλά στην Football League. Ο Απόλλων είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστήσει. Η ποιότητα που έχει σαν ομάδα ήδη φάνηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα ξεκινά μια διοργάνωση, που απαιτεί διάρκεια και πλήρη ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

-Τι θα παρουσιάσει ο Απόλλων στο παιχνίδι του;

«Με προπονητή τον κύριο Γράφα καλλιεργείται μια νέα αγωνιστική φιλοσοφία, που μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία διαμόρφωσε νέες καταστάσεις, αλλά η μετάθεση της πρεμιέρας μας έδωσε την δυνατότητα να δουλέψουμε σκληρά και χωρίς πίεση. Ο Απόλλων έχει να δώσει ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά και την εμπειρία να διαχειριστεί ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως φάνηκε στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ».

-Από ένα παιχνίδι της τύχης, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι πολύ πιθανό να μπεις ως αρχηγός του Απόλλωνα στο Αλκαζάρ. Σε αγχώνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Θεωρώ ευλογία την δυνατότητα που μου δίνεται να ξαναπατήσω το χορτάρι του Αλκαζάρ. Πέρασα πολλά εκεί, έζησα μεγάλες στιγμές, με αγάπησαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι, τους αγάπησα κι εγώ, αλλά μπορούν κι αυτοί να καταλάβουν ότι την Δευτέρα θα κάνω ότι μπορώ για να κερδίσει η ομάδα μου. Άλλωστε και ο Απόλλων, βάσει της ιστορίας και των φετινών του στόχων, πάντα μπαίνει για τη νίκη στο παιχνίδι. Αυτήν θα διεκδικήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, και στο Αλκαζάρ».

-Εσύ πόσο ακόμη θα βρίσκεσαι στην “πρώτη γραμμή”;

«Αισθάνομαι πολύ καλά και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο συνεχίζω. Νιώθω καλά και περιμένω μια ξεχωριστή χρονιά με τον Απόλλωνα».

-Μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, τι έχεις να πεις στους νεότερους συμπαίκτες σου στον Απόλλωνα;

«Όλα αυτά τα συναισθήματα στο ποδόσφαιρο είναι μοναδικά. Η αγάπη του κόσμου, το πώς αισθάνεσαι όταν είσαι στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα. Όλα αυτά για να τα χαρείς πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Κι αυτό συνιστώ στα νέα παιδιά. Να αγαπούν αυτό που κάνουν και να προσπαθούν καθημερινά».

-Πως είναι οι συνθήκες στην Football League;

«Υπάρχουν αρκετά ακατάλληλα γήπεδα. Γίνονται προσπάθειες να βελτιωθούν κάποια πράγματα, αλλά οι ομάδες έχουν σοβαρά προβλήματα. Ορισμένες δεν διαθέτουν καν τα στοιχειώδη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των παικτών τους. Με στεναχωρεί πολύ αυτό. Οι συνθήκες δεν είναι καλές. Πρέπει να δουλέψουν όλοι οι παράγοντες σ’ αυτή την κατεύθυνση και να βοηθήσει η Πολιτεία. Αρκεί να δώσουν εκεί που πρέπει τα χρήματα -όταν τα πάρουν- και να επενδύσουν στην επαγγελματική ομάδα, στις Ακαδημίες και στις εγκαταστάσεις…».

-Πότε μπορεί να χαλάσει το κλίμα σε μια ομάδα;

«Οι δυσκολίες ή οι ευκολίες σε μια ομάδα εμφανίζονται ανάλογα με τα αποτελέσματα και την πορεία στο πρωτάθλημα. Είχα την τύχη να παίξω σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Αυτό ήθελα κι εγώ, όλα αυτά τα χρόνια. Το επιζητούσα και το επιζητώ ακόμη, τώρα που αγωνίζομαι με τον Απόλλωνα. Τα δύσκολα έρχονται όταν δεν μπορείς να καταφέρεις αυτά που έχεις θέσει ως στόχο από την αρχή της χρονιάς. Τότε δυσκολεύουν οι καταστάσεις στα αποδυτήρια και πρέπει να επικρατήσει η ηρεμία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

-Και όταν έρθει η στιγμή της αποχώρησης...

«Θα μου λείψει η… μυρωδιά του χόρτου και των αποδυτηρίων. Η προετοιμασία για έναν αγώνα. Ότι δηλαδή λείπει από ένα αθλητή, που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής τοθ κοντά στο ποδόσφαιρο. Πάντως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεις από την μια στιγμή στην άλλη «τελείωσα». Είναι τρόπος ζωής. Μαθαίνεις να ζεις μ’ αυτό. Και μόνο η ιδέα ότι κάποια στιγμή θα πω το αντίο, δεν χωράει ακόμη στο μυαλό μου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο…».

Last modified onΠαρασκευή, 10 Οκτώβριος 2014 17:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep