«Όταν δεν κερδίζει...»

Ο Θωμάς Γράφας χαρακτήρισε λογικές τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του από του φίλους των Τρικάλων. Ο Θωμάς Γράφας χαρακτήρισε λογικές τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του από του φίλους των Τρικάλων.

Ο Θωμάς Γράφας δήλωσε πως αντιλαμβάνεται πως οι φίλαθλοι της ομάδας όταν δεν είναι ευχαριστημένοι πάντα φωνάζουν.

[googlead][/googlead]

Τον επαγγελματισμό έβαλε μπροστά ο Θωμάς Γράφας και τόνισε πως δεν υπάρχει συναίσθημα όταν κάνεις τη δουλειά σου: «Δεν υπάρχει συναίσθημα σε τέτοιες περιπτώσεις όταν είσαι επαγγελματίας. Είναι φυσιολογικό, ο κόσμος έχει δίκιο. Όταν η ομάδα δεν κερδίζει υπάρχουν αποδοκιμασίες»

«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο προσπαθήσαμε αρκετά για τους τρεις βαθμούς τους οποίους δεν καταφέραμε να πάρουμε και είμαστε δυσαρεστημένοι γι' αυτό. Έγινε προσπάθεια από τα παιδιά. Αν δούμε το ματς, αν μια ομάδα μπορούσε να προηγηθεί και να πάρει τη νίκη, αυτή ήμαστε εμείς. Δυστυχώς το γκολ δεν ήρθε.

Σπαταλήσαμε ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο χωρίς λόγο. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας, όμως κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και ο Καραϊσκάκης πάλεψε πολύ για το ματς. Το παιχνίδι πήγε στις μονομαχίες. Δυστυχώς δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε και να δουλεύουμε και τίποτε άλλο. Είναι τέταρτο παιχνίδι που η ομάδα είναι αήττητη και δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και υγεία».

Ακούστηκαν αρκετές αποδοκιμασίες στο τέλος...Τα συναισθήματά σας...

«Δεν υπάρχει συναίσθημα όταν είσαι επαγγελματίας. Είναι φυσιολογικό όταν δεν κερδίζει η ομάδα ο κόσμος να γκρινιάξει, αυτό συμβαίνει. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε για μένα, ούτε για εσάς. Έτσι φαντάζομαι. Αν είχαμε κερδίσει θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Θεωρώ ότι είναι απολύτως φυσιολογικό».

Έχει να κάνει μόνο με το αποτέλεσμα ή και με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας;

«Ποια είναι η εικόνα της ομάδας; Στα τέσσερα τελευταία έχουμε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες. Κέρδισε στη Λάρισα και εκεί ευχαριστημένοι δεν ήμασταν, έφερε ισοπαλία στην Καλαμαριά που είναι αήττητη επτά, οκτώ ματς και εκεί ευχαριστημένοι δεν ήμασταν. Κέρδισε τον Παναιγιάλειο και έφερε ισοπαλία με τον Καραϊσκάκη. Ποιο είναι το μεμπτό να φωνάζουμε;

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο την περασμένη Κυριακή ήταν τέτοια που το σκορ έπρεπε να έχει πάρει εύρος. Και πάλι είχαμε φωνές. Ο Καραϊσκάκης δεν έκανε καμία τελική φάση, με εξαίρεση μία παράλληλη πάσα. Στο πρώτο ημίχρονο έχουμε δύο σουτ του Τόμιτς, ένα του Πάνου, ένα ψαλιδάκι του Σαχινίδη και ένα σουτ του Βλάνταν. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε την κεφαλιά του Πάνου στο πέναλτι, που εκεί δεν έχει επικοινωνία με τον Τσιάρα και δύο σουτ που ήταν άστοχα. Θέλει προσπάθεια και υπομονή».

Άρα δεν πρέπει να φωνάζει ο κόσμος...

«Να σου πω κάτι; Πολλές φορές όταν λες κάτι παρεξηγείσαι. Άστο καλύτερα. Και την προηγούμενη φορά βγήκε ότι εγώ είχα διαπληκτισμό με κάποια παιδιά από την κερκίδα... Και δεν έγινε ποτέ αυτό. Καταλάβατε; Δεν έγινε ποτέ. Το διάβασα το βράδυ στα σάιτ και εξεπλάγην. Ήταν δίπλα μου ο γενικός αρχηγός, τα παιδιά... Οκ.

Έξω από τα αποδυτήρια υπήρχαν τέσσερα παιδιά που μιλήσαμε πάρα πολύ ήρεμα, πολύ κόσμια και δεν έγινε κανένα επεισόδιο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με κανέναν φίλαθλο. Το είδατε εσείς αυτό; Τίποτα δεν έγινε. Έφυγα με τον κύριο Κατσαντώνη. Θα σας το πουν και τα παιδιά».

Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας;

«Ο κόσμος όταν δεν θα έρχεται το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχαριστημένος. Την ομάδα αυτή εγώ την έχτισα; Εγώ έκανα μεταγραφές το καλοκαίρι και προετοιμασία; Εγώ έκανα μεταγραφές τον Δεκέμβριο;».

Το υλικό όμως είναι πολύ καλύτερο από άλλες ομάδες και με ποδοσφαιριστές - κοσμήματα...

«Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας. Βγήκα στον ΟΦΗ και είπα ότι είχαμε πρόβλημα. Δεν θα μου πείτε εμένα ότι δεν λέω όταν χάνουμε ή όταν κερδίζουμε είμαστε Μπαρτσελόνα».

Μήπως ήρθε η ώρα να στηριχτεί η ομάδα σε Τρικαλινούς;

«Είναι σημαντικό να γίνει. Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι στο σκεπτικό μας. Για όνομα του Θεού και της Παναγίας. Πείτε μου εσείς που γελάτε. Οι ομάδες πρέπει να έχουν δικά τους παιδιά. Αυτό είναι το φυσιολογικό σε τέτοιους καιρούς».

Να μας αναλύσετε το πλάνο σας κάποια στιγμή...

«Όλα γίνονται στο κατάλληλο τάιμινγκ. Όχι τώρα θα βγω να πω εγώ τι θα κάνουμε ή οτιδήποτε».

Βλέπει την επόμενη σεζόν ο ΑΟΤ;

«Είναι δεδομένο».

Πώς εξηγείτε το διαφορετικό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας;

«Γίνεται προσπάθεια παντού. Και εκτός και εντός. Δεν υπάρχει κάτι εύκολο. Δείτε τα αποτελέσματα. Το ρόστερ μας είναι ικανότατο».

Φέτος δεν βλέπουμε θέαμα. Ούτε με τον κύριο Αντωνίου, ούτε με εσάς...

«Όλα γίνονται μέσα από τη δουλειά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δουλεύεις για να πετύχεις κάτι».

Ο Ανδρέας Τσιπρας δήλωσε:

«Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία. Αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη, ήμασταν καλύτεροι. Όπως είπε και ο κόουτς, ο Καραϊσκάκης δεν είχε ούτε τελική, εμείς είχαμε. Προσπαθήσαμε. Δεν είναι ότι δείξαμε αδιαφορία. Δεν μπήκε, συνεχίζουμε».

Τι φταίει γι' αυτή την πορεία;

«Εμείς πρέπει να δουλεύουμε στο γήπεδο. Δεν είμαστε εδώ για να πούμε τι φταίει και τι δεν φταίει. Τον κάθε προπονητή ακούμε και πιστεύω ότι το κάνουμε όπως πρέπει. Δε νομίζω ότι η ομάδα δεν παίζει καλά. Προσπαθούμε».

Γιατί δεν μπορεί να πάρει ο ΑΟΤ αυτό που του αναλογεί;

«Ίσως να είναι και η ψυχολογία. Όλα τα παιδιά προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο όλοι ξέρετε πώς είναι. Στην προπόνηση δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δείξουμε αυτά που μπορούμε».

Last modified onΠέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 02:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep