«Σκότωσε» την ΑΕΛ στο 90'!

Με γκολ του Γιαννιτσάνη στο 90', που ανήκει στην ΑΕΛ, ο ΑΟΤ νίκησε 1-0 τους «βυσσινί» και πέρασε στους 16 του Κυπέλλου.

Στο θεσσαλικό ντέρμπι μία εκ των δύο ομάδων θα εξασφάλιζε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Και με ισοπαλία ο ΑΟΤ θα έπαιρνε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ η ΑΕΛ ήθελε αποκλειστικά την εκτός έδρας νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Σε κόντρα επίθεση στο 90' ο Γιαννιτσάνης, που παίζει στα Τρίκαλα ως δανεικός από την ΑΕΛ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στον ΑΟΤ την πολύ σπουδαία πρόκριση!

Μέτριο παιχνίδι και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος. Οι φάσεις ήταν μετρημένες στο δάχτυλο του χεριού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά τους ήταν πολύ δύσκολο να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Σιδεράκη. Πέρα από ένα σουτ του Λαμπρόπουλου στο 9' και ένα του Ντέλετιτς στο 27', τίποτα παραπάνω για τους «βυσσινί». Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι πρόσεχαν τα νώτα τους, όταν όμως τους δόθηκε η δυνατότητα βγήκαν μπροστά για να κάνουν τη «ζημιά». Η καλύτερη στιγμή τους ήταν το σουτ του Μπαϊκαρά μέσα από την περιοχή, στο 40', το οποίο εξουδετέρωσε ο Καβουσάκης.

Ελάχιστες οι ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος. Τα Τρίκαλα κρατούσαν τη μπάλα περισσότερο, αλλά δεν απειλούσαν. Η ομάδα που καιγόταν για το γκολ ήταν η ΑΕΛ, η οποία όμως και αυτή εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα στο να δημιουργήσει. Στο 62' ο Ντοντό εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος και η ευκαιρία να «λαβωθεί» από στατική φάση ο ΑΟΤ πήγε χαμένη.

Η είσοδος του Ντοντό έκανε πιο απειλητική την ΑΕΛ. Ο Βραζιλιάνος επιδιώξε να προκαλέσει ρήγμα από δεξιά, ενώ στα τελευταία λεπτά πέρασε στην κορυφή. Όλα τα λεφτά το ματς από το 78' και μετά. Στο 79'ο Μαρουκάκης θα μπορούσε να εκτελέσει, αλλά προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα, η οποία πέρασε παράλληλα με την εστία. Στο 80' το πολύ καλό σουτ του Στεφάνοβιτς πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 83' το εξαιρετικό σουτ του Ντέλετιτς έξω από την περιοχή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη. Για να φτάσουμε στο 90', οπότε και ο Γιαννιτσάνης έστειλε στα... ουράνια τον ΑΟΤ, με το εξαιρετικό του τέρμα!

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιαδής): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μίνγκας (50' Γιαννιτσάνης), Μπαϊκαρά, Στεφάνοβιτς (84' Σαρακατσάνος), Κουσκουνάς (68' Δουκάκης).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ναβάρο (55' Ουρτάδο), Κόντορ, Γκόλιας, Φάρκας, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (56' Ντοντό), Ντέλετιτς, Κουτσιανικούλης (75' Καπός), Μαρουκάκης.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) Βοηθοί: Μερκενίδης, Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Last modified onΠαρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 01:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep