«Εφιάλτης τα Τρίκαλα»

Η εκδίκαση της προσφυγής Σφέτκου και η ατάκα του πατέρα του ότι: «Δεν τον άφηναν να ακουμπήσει τη μπάλα για να μην τη... χαλάσει»!

Ένας από τους πολλούς νεαρούς, οι οποίοι ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι από τον ΑΟ Τρίκαλα, αλλά δεν πήραν λεπτό συμμετοχής είναι ο Αχιλλέας Σφέτκος. Ο 22χρονος που είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Αύγουστο, κατέθεσε προσφυγή σε βάρος της ΠΑΕ και, σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα του, «μας είπαν ότι αν δεν φύγει από την ομάδα, θα προπονείται στις 6 το πρωί. Ούτε ένα φαγητό δεν κάλυπτε η ομάδα».

Εκτός αυτού, όμως οι Θεσσαλοί δεν μπήκαν στη διαδικασία να καταθέσουν παράβολο για τη λύση του συμβολαίου του, με αποτέλεσμα ο Σφέτκος να παραμένει τυπικά στη δύναμη της ομάδας, σύμφωνα πάντα με όσα ειπώθηκαν ενώπιον της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της προσφυγής τη Δευτέρα (14/02) και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Τον Αύγουστο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Αρχές Νοεμβρίου ο κύριος Σαμολαδάς ανακοίνωσε στον Σφέτκο την απόφαση του προπονητή Τίμου Καβακά να τον απομακρύνει από την ομάδα. Τα χρήματα για τη διαμονή και τη διατροφή τα πλήρωνε ο πατέρας του. Κατά τα άλλα επαγγελματίας... Αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από ένα μικρό διάστημα ήρθε σε επαφή με την ομάδα για την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του.

Εκεί ήρθε η δεύτερη εξαπάτηση. Η ΠΑΕ έδινε διαβεβαιώσεις ότι είχε προχωρήσει τη διαδικασία λύσης. Όταν ο Απόλλων Πόντου και ο Αγροτικός Αστέρας εξέφρασαν ενδιαφέρον να τον αποκτήσουν, διαπιστώθηκε ότι η ΠΑΕ δεν είχε καταθέσει το παράβολο. Ήταν έτοιμος να πάει σε ομάδα, αλλά έμεινε στη δύναμη του ΑΟ Τρίκαλα ενώ δεν πληρώθηκε, εξαπατήθηκε και εκδιώχθηκε.

Έκανε προπονήσεις αλλού με ένα γκρουπ τριών, τεσσάρων παικτών. Δεν τους έδιναν ούτε μπάλες. Ακολούθησε η αναίτια αποπομπή, ενώ ούτε το συμβόλαιο έλυσαν. Ζητάμε τη λύση για σπουδαίο λόγο μήπως πάει έστω σε ερασιτεχνική ομάδα».

«Αν δεν φύγει, θα προπονείται στις 6 το πρωί»

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας είπε μεταξύ άλλων:

«Ήταν εφιαλτικό. Περιθωριοποιήθηκε αμέσως. Πήγε στα Τρίκαλα με όνειρα για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Είπαμε να υποστούμε τα έξοδα σπιτιού και φαγητού σε μια ακριβή πόλη. Έκανα πάνω από δύο μήνες να του βρω σπίτι και εν τέλει βρήκαμε ένα 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη με 500 ευρώ ενοίκιο.

Αρχές Νοεμβρίου μας είπε ο κύριος Σαμολαδάς ότι δεν θέλει τον ποδοσφαιριστή ο προπονητής. «Αν παραμείνει, θα προπονείται στις 6 το πρωί», μου είπε. Του είπαν να μην ακουμπάει τη μπάλα για να μη τη χαλάσει! Έκανε προπονήσεις σε άλλο χώρο χωρίς προπονητή. Ούτε ένα φαγητό το μεσημέρι δεν του έδιναν. Όταν ρώτησα πώς θα φύγει, μας είπαν «Αφήστε το σε μας», αλλά δεν του έλυσαν το συμβόλαιο».

Last modified onΤρίτη, 15 Φεβρουάριος 2022 12:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep