«Κάναμε τεράστιες προσπάθειες»

Ο Άκης Τρέντσιος δήλωσε ότι δεν υπήρχε λόγος κατάθεσης παραβόλου από τον Πανσερραϊκό και χαρακτήρισε κοντινό το παράδειγμα του Αγροτικού Αστέρα.

Εξαιρετικά δυσοίωνο είναι το μέλλον του Πανσερραϊκού όπως δήλωσε στο Metropolis 95,5 ο Άκης Τρέντσιος. Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε λόγος να κατατεθεί παράβολο για την έφεση και τόνισε πως οι προσπάθειες διοίκησης και μετόχων δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μακριά το παράδειγμα του Αγροτικού Αστέρα που προχωρά σε λύση και εκκαθάριση. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Είναι τόσο τραγική η κατάσταση ή είναι υπερβολικά όσα ακούγονται;

«Μιλάμε για ένα ποσό 1,5 - 2 εκατ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί τα τέσσερα χρόνια που είναι αυτή η διοίκηση. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι που δεν κατατέθηκε το παράβολο. Είναι ντροπή να λέμε ότι γι' αυτό τον λόγο δεν κατατέθηκε το ποσό των 3.500 ευρώ».

Γιατί δεν πληρώθηκε το παράβολο; Έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας;

«Έτσι είναι. Οι μέτοχοι και η διοίκηση από πέρυσι είχε προβεί σε διαδικασίες για να γίνει μια μεταβίβαση των μετοχών. Υπήρχαν συζητήσεις που δεν ευδοκίμησαν. Φτάσαμε φέτος που κάναμε μία αξιοπρεπή πορεία. Η άδεια δεν είχε να κάνει με οφειλές προς εργαζομένους, αλλά με μία οφειλή προς ΙΚΑ και Εφορία. Ενώ ήμασταν τακτοποιημένοι μέχρι 31/12 έτσι όπως απαιτούσε η αδειοδότηση για 31/03 δεν μας έβρισκε ενήμερους.

Η ομάδα διέγραψε την πορεία της και μετά το τέλος του πρωταθλήματος οι μέτοχοι ειλικρινέστατα είπαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο βάρος της Β' Εθνικής. Γνωρίζουν όλοι ότι αυτό είναι ένα ντόμινο που ξεκινά από τα ερασιτεχνικά σωματεία, φτάνει στη Γ' και στη Β' και ίσως φτάσει στη Super League. Έκαναν μία ανοικτή πρόσκληση σε όποιον ενδιαφέρεται ως 15 Ιουλίου, δεν εμφανίστηκε κανείς και δεν υπήρχε λόγος να κατατεθεί η έφεση, ώστε η ομάδα να αδειοδοτηθεί. Έχουν παρθεί, άλλωστε, αποφάσεις ότι η ομάδα δεν θα «τρέξει» με το παρόν μετοχικό σχήμα».

Τώρα τι γίνεται;

«Το μέλλον προδιαγράφεται πάρα πολύ δύσκολο. Δεν είναι μακριά τα παραδείγματα του Αγροτικού Αστέρα που είναι η πιο νοικοκυρεμένη ομάδα της Β' Εθνικής, δεν είναι μακριά τα παραδείγματα ομάδων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ούτε να έχουν πλάνο βιωσιμότητας. Και αυτή την εβδομάδα θα γίνουν κάποιες τελευταίες επαφές. Να ξέρει ο κόσμος ότι όσοι απαρτίζουμε τη διοίκηση και το μετοχικό σχήμα κάναμε τεράστιες προσπάθειες, ώστε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Αυτές δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος και η ομάδα αν δεν μπορέσει ως τις 4 Αυγούστου να δηλώσει συμμετοχή, αυτομάτως θα πάει σε διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης».

Ποιες θα παίξουν στη Β' Εθνική τελικά;

«Δεν μπορεί όταν ένα μπάτζετ του οποίου τα ανελαστικά του έσοδα να πέφτουν κάτω από 300 χιλιάδες ευρώ. Δεν μπορεί η επιχορήγηση να είναι μείον 5.000 ευρώ που έκανε ο Πανσερραϊκός προς τη Football League για να λειτουργήσει. Φέτος πληρώσαμε 5.000 ευρώ για να λειτουργήσει η λίγκα.

Όλες οι επιχορηγήσεις πήγαν για την εξυγίανση. Οι μισθοί ήταν υπέρογκοι, τα ποσά που δαπάνησαν ήταν ασύλληπτα και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η πραγματικότητα λέει ότι είναι ανέφτικο να υπάρχει βιώσιμη επαγγελματική ομάδα στη Β' Εθνική. Και όποιος μείνει στην κατηγορία πάνω από 3,4 χρόνια οδηγείται στον οικονομικό αφανισμό.

Είτε θα κάνεις πρωταθλητισμό, είτε οποιαδήποτε παραμονή πάνω από τέσσερα χρόνια σε οδηγεί, δυστυχώς, σε αυτά τα μονοπάτια. Το προϊόν δεν υποβαθμίστηκε μόνο του, ούτε κάποια μέρα ξύπνησαν κάποιοι και είπαν ότι υποβαθμίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια σειρά από γεγονότα και τώρα ζούμε την κλιμάκωση της προηγούμενης κατάστασης».

Πόλεις όπως οι Σέρρες είναι δυνατόν να μην χορηγίες από εταιρείες του νομού;

«Δημιούργησα τμήμα μάρκετινγκ στην ΠΑΕ που είχε αποκλειστικό στόχο να δημιουργήσει ένα κίνητρο στις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει ανταποδοτική χορηγία. Οι βουλευτές του νομού αγόρασαν μηδέν διαρκείας. Οι επιχειρήσεις, οι μεγάλες, δεν έδωσαν πάνω από 2-3.000 ευρώ διαφήμιση. Μιλάμε για διοικητικό σχήμα που αποτελείται από Σερραίους. Είναι γενικότερο το πρόβλημα. Δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό που λέτε στην πράξη. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Σερρών πριν μερικά χρόνια οι ομάδες ήταν 129. Τώρα δεν ξεπερνούν τις 45. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα και σε υψηλότερο βαθμό».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 18 Ιούλιος 2017 17:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep