Συγκινήθηκε ο Κατσαβάκης

Συναισθηματικά φορτιμένος ο Μάκης Κατσαβάκης για την επιστροφή του στον Πανσερραϊκό.

Έπειτα από 13 χρόνια επέστρεψε στον πάγκο του Πανσερραϊκού ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην ΕΡΑ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη και συγκινήθηκε όταν ρωτήθηκε τι στόχους έχει με τα «λιοντάρια». Παράλληλα έκανε έκκληση στους Σερραίους να στηρίξουν τη φετινή προσπάθεια και σημείωσε ότι τον Ιανουάριο θα μπορεί να πει με σιγουριά αν ο στόχος της ανόδου είναι εφικτός.

Το flnews.gr απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη του Κατσαβάκη και σας την παρουσιάζει...

«Όπως τότε πριν από 13 χρόνια που δούλεψα για ένα 5μηνο επί εποχής Σπύρου Κούτλα, έτσι και τώρα αναλαμβάνω πάλι μέσα περιόδου. Σε μία εξίσου δύσκολη κατηγορία, με ισάξιες ομάδες και πολλούς επαγγελματίες από την πρώτη κατηγορία που βρήκαν στέγη στη Β' Εθνική. Θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ οκτώ ομάδων και για μένα είναι μεγάλο λάθος που στερούν τη δυνατότητα και από κάποια τρίτη για την άνοδο».

Είναι ρίσκο επαγγελματικό να αναλαμβάνετε εν μέσω της σεζόν;
«Ήμουν από τους πρώτους που τους επιβράβευσα, όπως και τον συνάδελφο, Κώστα Βασιλακάκη για την άνοδο πέρυσι απέναντι σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους. Η διοίκηση ενισχύθηκε, χαίρει εκτίμησης πανελληνίως και την καταξιώνει το γεγονός ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ντα Κόστα μετά τον τραυματισμό του»

«Όταν ένας προπονητής δεν έχει «τρέξει» την ομάδα και δεν έχει δημιουργήσει το ρόστερ σαφέστατα και είναι. Έχω συνεργαστεί με ορισμένα παιδιά, τους είδα με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Το πρόγραμμα είναι πιεσμένο. Έχω λίγο χρόνο και μέσα από κάποια φιλικά θα έχω καλύτερη εικόνα. Δεν υπάρχει κενό λόγω των διαδοχικών αγώνων. Πρέπει να γίνει γενική επιστράτευση και από εμένα και από τα παιδιά για να βελτιώσουμε πράγματα και στην πράξη».

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει Σερραίος προπονητής και διοίκηση Σερραίων...
«Πραγματικά. Τα παιδιά που ανέλαβαν έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ήμουν από τους πρώτους που τους επιβράβευσα, όπως και τον συνάδελφο, Κώστα Βασιλακάκη για την άνοδο πέρυσι απέναντι σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους. Η διοίκηση ενισχύθηκε, χαίρει εκτίμησης πανελληνίως και την καταξιώνει το γεγονός ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ντα Κόστα μετά τον τραυματισμό του».

Τι θα δώσετε στην ομάδα;
«Η ομάδα δεν έχει μείνει πολύ πίσω. Αν ενισχυθούμε τον Ιανουάριο και αναλόγως της συγκομιδής μπορούμε να πούμε πού θα μπει ο πήχης»

«Είναι πολύ νωρίς για να πω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Πρέπει να έχουμε καλά τρεξίματα, πρέσινγκ και να είμαστε πιο σφιχτοί αμυντικά. Να είμαστε απλοί και παραγωγικοί στην επίθεση. Με πολλή δουλειά, αναλύσεις και να μας δώσει ο Θεός τη δύναμη να πάρουμε πόντους για να δουλεύουμε καλύτερα».

Για τον στόχο της ανόδου που έθεσε η διοίκηση, είπε:
«Έγιναν μεταγραφές. Ο Πανσερραϊκός εκ των πραγμάτων πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά θέλει σκέψη και να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη. Η ομάδα δεν έχει μείνει πολύ πίσω. Αν ενισχυθούμε τον Ιανουάριο και αναλόγως της συγκομιδής μπορούμε να πούμε πού θα μπει ο πήχης».

Για τα «ονόματα» που υπάρχουν και τους νέους:
«Δεν απαιτώ τίποτα. Με έλκυσε η θέσηση των ανθρώπων. Δεν υπήρχε λόγος να βάλω κάποιον όρο. Και στην Έδεσσα που έμεινα για τέσσερα χρόνια και στη Βέροια για τρία ήμουν με το λόγο. Αν με εμπνεύσουν, κάτι που έχει γίνει εδώ, δεν ανησυχώ»

«Είναι γεγονός αυτό. Αν ένα παιδί μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή και να ανταποκρίνεται, τότε έχει προτεραιότητα για την ενδεκάδα. Θα κάνω μία κουβέντα με τα παιδιά, κυρίως με τους έμπειρους. Ίσως οι νεαροί να μην αντέξουν την πίεση. Το ψυχικό κομμάτι τους δεν το ξέρω. Εγώ θα κάνω αυτό που κάνω χρόνια. Είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε προπονητή να παίζει όποιος ματώνει τη φανέλα. Έτσι ηρεμεί η ομάδα, έχει πειθαρχία».

Αν η συμφωνία είναι για έναν χρόνο...
«Δεν ήθελα να κάτσω σε συμβόλαιο. Και ένας λόγος είναι ότι είμαι γέννημα θρέμα, η ομάδα αυτή με ανέδειξε. Το αφήσαμε ανοικτό. Δεν απαιτώ τίποτα. Με έλκυσε η θέσηση των ανθρώπων. Δεν υπήρχε λόγος να βάλω κάποιον όρο. Και στην Έδεσσα που έμεινα για τέσσερα χρόνια και στη Βέροια για τρία ήμουν με το λόγο. Αν με εμπνεύσουν, κάτι που έχει γίνει εδώ, δεν ανησυχώ».

Θέλετε να πετύχετε πολλά με την ομάδα;
«Η διοίκηση είναι Σερραίοι και αξίζει τον κόπο οι φίλαθλοι να τη στηρίξουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές φαίνεται το μεγαλείο της βοήθειας»

Σε αυτό το σημείο ο Σερραίος προπονητής εμφανώς συγκινημένος αναφέρει: «Είναι γεγονός ότι όταν αναλαμβάνεις κάπου προπονητής πλάθεις όνειρα. Εδώ είναι κάτι διαφορετικό...».

Τι μήνυμα στέλνετε στους φιλάθλους;
«Ο κόσμος απέχει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Κάνω έκκληση να έρθει και να αγαπήσει αυτή την προσπάθεια. Η διοίκηση είναι Σερραίοι και αξίζει τον κόπο οι φίλαθλοι να τη στηρίξουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές φαίνεται το μεγαλείο της βοήθειας».

Έχετε στόχο να βγάλετε και παιδιά από τους Νέους;
«Είναι επιτακτική ανάγκη. Όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις και οι πιέσεις θα σταθούμε εκεί. Είμαστε σε ένα νομό που παράγει πολλά ταλέντα. Εγώ το κάνω χρόνια και ανεβάζω παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Στο γρήγορο πλάνο που κάναμε, είπαμε ότι θα υπάρχει πάντα φιλικό τη Δευτέρα ή την Τρίτη με τη δεύτερη ομάδα, ενώ θα στραφούμε προς τις ομάδες του νομού για να ελέγξουμε τα ταλέντα. Η κρίση αυτή είναι άσχημη και πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή ταλέντων.

Το πιο βασικό, βέβαια, είναι να βοηθήσει και η Πολιτεία, θεσπίζοντας νόμους. Σε καμία κατηγορία η προκήρυξη δεν προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή παιδιών στην ενδεκάδα κάτω των 20 ετών. Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τότε θα τους εντάξουμε στην ομάδα. Θα επιβλέπω τις ομάδες της Κ19 και της Κ15, ώστε με νέο τακτικό προσανατολισμό να ενταχθούν στο δυναμικό της πρώτης. Είδατε με τον Εθνικό πού εφτασαν οι νέοι. Αν βγουν ταλέντα, τότε θα σταματήσει και η αιμορραγία».

Για τους συνεργάτες του:
«Ο ένας θα είναι ο Γιώργος Κομσής και αναλόγως των οικονομικών είναι πιθανό να έρθει ένας ακόμα».

Για τον αγώνα με τον Κισσαμικό:
«Ο νόμος προβλέπει δύο μικρούς στην αποστολή. Αν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή τους στην ενδεκάδα θα ήταν κάτι πιο ευχάριστο. Το Κύπελλο μπορεί να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι να ανασυνταχθεί η ομάδα, να πάρει βαθμούς και να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις».

Last modified onΔευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 14:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep