«Ανακοίνωση... αγανάκτησης»

Υπό το φόβο μεγάλου προστίμου ο ΑΟΧ Κισσαμικός αναδιπλώθηκε στην πειθαρχική επιτροπή. «Δεν έγραψα εγώ την ανακοίνωση για Διαμαντόπουλο. Κανένα εσκεμμένο λάθος», είπε ο Αντώνης Ροκάκης.

Ανήμερα της επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο ο ΑΟΧ Κισσαμικός εξαπέλυσε επίθεση στον ρέφερι Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο και τον κατηγόρησε ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επικρατήσει ο Παναθηναϊκός στο ματς Κυπέλλου. Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας άσκησε δίωξη, το πρόστιμο με το οποίο κινδυνεύουν οι Κρητικοί είναι μεγάλο, γι' αυτό και την Πέμπτη (10/01) στην πειθαρχική επιτροπή είχαμε... αναδίπλωση, συγγνώμη και ισχυρισμό ότι η ανακοίνωση ήταν καθαρά αγανάκτησης.

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης και σας παρουσιάζει το πλήρες ρεπορτάζ...

Ο πρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης επεσήμανε ότι η ομάδα του έχει αδικηθεί μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο από τη διαιτησία, αλλά σε καμία περίπτωση τα λάθη δεν ήταν εσκεμμένα! Επεσήμανε δε ότι την ανακοίνωση κατά του Διαμαντόπουλου δεν την έγραψε ο ίδιος, ούτε τη διάβασε ο νομικός σύμβουλος, Άρης Λυχναράς... Ο τελευταίος προσκόμισε στικάκι με φάσεις που οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί, όπως και σχετικά δημοσιεύματα, όμως ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής επέμεινε ότι η ΠΑΕ στοχοποίησε τον ρέφερι και θα έπρεπε να έχει κάνει μία καταγγελία στην ΚΕΔ.

Ο Ροκάκης χαρακτήρισε πολλές φορές την ανακοίνωση ως... αγανάκτησης και ο Λυχναράς παρότι στάθηκε στον πρότερο έντιμο βίο του προέδρου παραδέχτηκε πως «Αυτό τους είπε να κάνουν και αυτό έγραψαν. Βέβαια πήγε λίγο παραπάνω και έβαλαν κάποια άλλα πράγματα...». Προκάλεσε, μάλιστα, εντύπωση ο ισχυρισμός του ότι συνήθως ήλεγχε το περιεχόμενο των ανακοινώσεων πριν αναρτηθούν, αλλά στη συγκεκριμένη - πρώτη φετινή για τη διαιτησία - αυτό δεν συνέβη.

Ο πρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού είπε αρχικά:

«Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι καθαρά από μία δικαιολογημένη αγανάκτηση. Για κανέναν λόγο δεν θέλαμε να βλάψουμε κάποιον διαιτητή ή τον συγκεκριμένο. Είμαι εννέα χρόνια πρόεδρος της συγκεκριμένης ομάδας. Δεν έχω απασχολήσει ποτέ τα πειθαρχικά όργανα. Είμαστε μία από τις ομάδες που έχουμε βάλει το λιθαράκι μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και 4ο χρόνο στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, δηλαδή η πιο παλιά ομάδα στη Β' Εθνική.

Μετά από μία σειρά καταστάσεων στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, λαθών - σε καμία περίπτωση εσκεμμένων - των διαιτητών, είχαμε κάποια παράπονα...».

Πρόεδρος έδρας: «Να υπάρχουν κάποια παράπονα από τη διαιτησία δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν εξατομικεύουμε και λέμε ότι «ο κ. Διαμαντόπουλος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επικρατήσει ο Παναθηναϊκός, που είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει ανάγκη τη βοήθεια της διαιτησίας». Τι εννοούσατε;».

Ροκάκης: «Ίσως είναι μία λάθος έκφραση. Δεν εννοούμε ότι είχε κάποιο λόγο και έκανε τα λάθη αυτά».

Πρόεδρος έδρας: «Γιατί δεν κάνατε μία καταγγελία στην ΚΕΔ αρχικά αντί να βγαίνετε και να κάνετε αυτές τις δηλώσεις;».

Ροκάκης: «Ίσως έχετε δίκαιο σε αυτό. Είναι λάθος που δεν έχουμε προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Δεν είναι επί σκοπού ή κάτι άλλο αυτή η ανακοίνωση. Ήταν ένα παιχνίδι - γιορτή όπου και οι δύο ομάδες είχαν περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ήταν καθαρά συναισθηματική αγανάκτηση της στιγμής και της ημέρας μετά και από αυτά. Αν δείτε όλο το ιστορικό, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία εβδομαδιαίων ανακοινώσεων και να απασχολούμε. Δεν έχουμε απασχολήσει ποτέ...Αν ρωτήσετε όλους τους διαιτητές, πάντα τους φιλοξενούμε με τον καλύτερο τρόπο».

Πρόεδρος έδρας: «Αυτή η αγανάκτηση πήρε μεγαλύτερη έκταση. Μιλάτε για επαναλαμβανόμενα λάθη, για διαιτησίες που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά, για κατά τα φαινόμενα μόνο εξυγίανση...».

Ροκάκης: «Είναι καθαρά θέμα αγανάκτησης. Όταν είμαστε τελευταίοι στη βαθμολογία μετά και από κάποιες ας πούμε λάθη της διαιτησίας και θεωρούμε ότι είμαστε υγιής ομάδα και έχουμε προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Πριν δύο χρόνια που είχε σταματήσει η Football League ήμασταν από τις ομάδες που δώσαμε χρήματα για να ξεκινήσει».

Ο Λυχναράς ανέφερε:

«Την ανακοίνωση δεν την έγραψε ο πρόεδρος, αλλά ένα γραφείο Τύπου. Αν την έβλεπα εγώ, όπως γίνεται συνήθως, θα είχε άλλη μορφή. Είμαι ο αρχαιότερος δικηγόρος όλων και γνωρίζω τα πάντα. Δεν είμαι περιφερόμενος δικηγόρος από ομάδα σε ομάδα. Είμαι στις επιχειρήσεις του κυρίου Ροκάκη, από τους μεγαλύτερους ιχθυέμπορους στην Ελλάδα. Έχει βάλει χρήματα μόνο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ, γι' αυτό είμαι στο πλευρό του.

Αυτή η ανακοίνωση είναι αυτό που είπατε. Μία ευθεία καταγγελία προς τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Αυτό τους είπε να κάνουν και αυτό έγραψαν. Βέβαια πήγε λίγο παραπάνω και έβαλαν κάποια άλλα πράγματα. Και ο Παναθηναϊκός και ο Κισσαμικός είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση. Δεν είχε βαθμολογική σημασία για μας, άρα δεν είχαμε κάτι κατά του συγκεκριμένου διαιτητού.

Στο στικάκι θα δείτε δημοσιεύματα, όπου και το σάιτ του Παναθηναϊκού έλεγε ότι κακώς ακυρώθηκε γκολ του Κισσαμικού. Οι ίδιοι το λένε. Ο σπίκερ το είπε. Είναι σε συνέχεια άλλων διαιτησιών που μας έχουν πάει στο τέλος της βαθμολογίας. Δεν δυναμιτίσαμε τις σχέσεις με άλλες ομάδες της κατηγορίας ή τον θεσμό του πρωταθλήματος. Ήταν μία δικαιολογημένη αγανάκτηση από τα συνεχή σφυρίγματα άλλων αγώνων που είχαμε.

Μας έχουν ακυρώσει κι άλλα γκολ, δεν μας έδωσαν πέναλτι. Θα τα δείτε στο στικάκι όλα. Αν παρ' ελπίδα χωρίς την πρόθεση του κυρίου προέδρου έχει αφεθεί να εννοηθεί ότι προσεβλήθη κάποιος, ζητάμε συγγνώμη. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας και θεωρούμε ότι η ποινή πρέπει να πάει όχι μόνο στην κατώτερη, αλλά στα ελάχιστα. Για εμάς μία κατώτερη ποινή είναι μισθοί τεσσάρων παικτών.

Μπορεί ο κύριος Ροκάκης να έχει την οικονομική ευχέρεια, αλλά είναι ένα μπάτζετ που θα μας φάει το 1/3. Να τηρηθεί η αρχή αναλογικότητας και να λάβετε υπόψη όσα έχει προσφέρει ο πρόεδρός του. Δεν είχαμε σκοπό να προσβάλλουμε κανέναν. Δεν προκάλεσε τίποτα η ανακοίνωση, ούτε τη συνεχίσαμε. Ο κύριος Ροκάκης ήρθε από την Κρήτη ειδικά να αποδώσει τον σεβασμό σε σας και να σας πει όσα βιώσαμε».

Ο Ροκάκης πρόσθεσε: «Είμαι και πρόεδρος στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων. Την ανακοίνωση όπως καταλαβαίνετε δεν την έγραψα εγώ. Την έγραψε το γραφείο Τύπου, δεν την διάβασε ο νομικός μας σύμβουλος και ίσως γι' αυτό να περιέχει κάποιες φράσεις που δεν ταιριάζουν. Δεν είναι η γραμμή μας αυτή. Δεν γράφτηκε σωστά και έγινε από συναισθηματική αγανάκτηση».

Last modified onΠαρασκευή, 11 Ιανουάριος 2019 02:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep