Ανακοινώθηκε ο Μουτόμπο

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, Γκαμπριέλ Μουτόμπο εντάχθηκε στο ρόστερ των Χανίων.

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Γκαμπριέλ Μουτόμπο στα Χανιά. Οι Κυανόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου κεντρικού αμυντικού τη Δευτέρα (05/02). Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 28χρονου Γάλλου κεντρικού αμυντικού, Γκαμπριέλ Μουτόμπο. Με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Γκαμπριέλ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1996 στην Βιλερμπάν της Λιόν στη Γαλλία.

Αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Ανζέρ, στην πρώτη ομάδα της οποίας προωθήθηκε το 2016 και αμέσως μετά παραχωρήθηκε δανεικός για μια σεζόν στην Μπαστιά (26 συμμ. – 2 γκολ). Το καλοκαίρι του 2017 μεταπήδησε στην Ορλεάν (77 συμμ. – 3 γκολ), τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 3 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2020 πήρε μεταγραφή για την Τρουά (29 συμμ.) , από όπου τον Ιανουάριο του 2022 μετακινήθηκε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Βιλαφρανκένσε (10 συμμ.), στην οποία έπαιξε ως δανεικός για έξι μήνες. Επέστρεψε στην Τρουά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 που πήρε μεταγραφή για τη ρουμανική Μποτοσάνι (32 συμμ. – 1 γκολ) η οποία αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του προτού αφιχθεί στα Χανιά.

Ο υψηλόσωμος (1,91μ.) στόπερ προέρχεται από έναν χρόνο γεμάτο συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία της Ρουμανίας (SuperLiga) και μεταξύ άλλων στην έως τώρα πορεία του έχει καταγράψει 84 παρουσίες στη Β’ Γαλλίας (Ligue 2).

Στις πρώτες του δηλώσεις το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, Γκαμπριέλ Μουτόμπο, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα των Χανίων και εύχομαι να κερδίσουμε μαζί πολλά παιχνίδια. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να το απολαύσω».

Καλωσορίζουμε τον Γκαμπριέλ στη μεγάλη οικογένεια της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας!».

Last modified onΔευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2024 20:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep