Ματάους ο αντί - Γιαμπερέ

Στα Χανιά ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η αποχώρηση του Σεντρίκ Γιαμπερέ οδήγησε τα Χανιά σε αναζήτηση νέου κεντρικού αμυντικού. Ο «εκλεκτός» είναι ο 32χρονος Φέλιξ Ματάους από το Πράσινο Ακρωτήρι και κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου. Πέρυσι έπαιζε στη ρουμανική Πετρολούλ με απολογισμό 28 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ. Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του 32χρονου σέντερ μπακ από το Πράσινο Ακρωτήρι, κατόχου Πορτογαλικού διαβατηρίου, Φέλιξ Ματάους (Félix Mathaus). Γεννημένος στο νησί Μπόα Βίστα του Πράσινου Ακρωτηρίου στις 28 Νοεμβρίου 1990, διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τα πρωταθλήματα της Πορτογαλίας, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Ρουμανία.

Ο Φέλιξ Ματάους Λίμα Σάντος (Félix Mathaus Lima Santos) όπως είναι το πλήρες όνομά του, ξεκίνησε την καριέρα του από την Τουριζένσε (Tourizense) της Πορτογαλίας. Το 2015 μετακόμισε στην Ακαδέμικο ντε Βιζεού (Académico Viseu) στην Β’ κατηγορία, όπου είχε 26 συμμετοχές με 2 γκολ. Ένα χρόνο μετά η Τσάβες (Chaves) του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία Πορτογαλίας, αλλά δίχως να πάρει πολλές ευκαιρίες. Ακολούθησε η Ουνιάο Ντεσπορτίβα Ολιβεϊρένσε (Oliveirense) στη Β’ κατηγορία Πορτογαλίας, όπου έπαιξε την διετία 2017-19 έχοντας συνολικά με 66 συμμετοχές 2 γκολ και 1 ασίστ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ακαδέμικο ντε Βιζεού (Académico Viseu) όπου αγωνίστηκε για ακόμα δυο σεζόν με 64 εμφανίσεις και 2 τέρματα.

Το 2021 έφυγε για πρώτη φορά από την Πορτογαλία για να παίξει στη πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας με τη φανέλα της Γκαζ Μετάν Μεντιάς (Gaz Metan) όπου μέτρησε 15 συμμετοχές με 2 γκολ. Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στην Πετρόλουλ Πλοϊέστι με την οποία κατέκτησε την 8η θέση στο πρωτάθλημα Ρουμανίας, έχοντας 28 εμφανίσεις, 2 γκολ και 1 ασίστ. Καλωσορίζουμε τον Φέλιξ στη μεγάλη οικογένεια της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ και του ευχόμαστε υγεία και πολλές ατομικές και ομαδικές επιτυχίες!

Στις πρώτες του δηλώσεις, το νέο απόκτημα της ομάδας μας, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω για πρώτη φορά την ευκαιρία να έρθω να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Είναι μια πρόκληση για μένα. Είμαι εδώ για να δώσω τα πάντα και να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει το στόχο της ανόδου. Νιώθω ότι όλοι στην ομάδα το θέλουν πολύ και είμαι εδώ για να αποτελέσω μέρος αυτής της επιτυχίας. Έχω μιλήσει με αρκετούς πριν έρθω και έμαθα τα καλύτερα για τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό όλων στον Σύλλογο, όπως και για τις πολύ καλές συνθήκες. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με τους νέους συμπαίκτες μου».

Last modified onΠαρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2023 20:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep