Αναβολή… μετάφρασης

Γιατί αναβλήθηκε η εκδίκαση της ένστασης του Καραϊσκάκη Άρτας για αντικανονική συμμετοχή του Μιγκέλ Μπιανκόνι του Πλατανιά Χανίων.

Για δεύτερη φορά οδηγήθηκε σε αναβολή η εκδίκαση της ένστασης του Καραϊσκάκη Άρτας για αντικανονική συμμετοχή του Μιγκέλ Μπιανκόνι του Πλατανιά Χανίων. Η ομάδα της Άρτας ζήτησε τη μετάθεση της συζήτησης για να παρουσιάσει ολοκληρωμένη μετάφραση άρθρων του πειθαρχικού κώδικα της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, αίτημα που ο αθλητικός δικαστής έκανε αποδεκτό.

Το FL News έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο νομικός, Δημήτρης Τσαούσογλου αρχικά ζήτησε αναβολή για να έχει ολοκληρωθεί η μετάφραση κρίσιμων για την υπόθεση άρθρων και υποστήριξε ότι η μετατροπή της ποινής σε κοινωνική εργασία δεν προβλέπεται εκτός της χώρας. Σημείωσε δε ότι από τη στιγμή που δεν έχει εκτίσει με κοινωνική εργασία, ισχύει η πρώτη ποινή. Όπως είπε:

«Δεν έχουμε προλάβει να μεταφράσουμε όλο τον πειθαρχικό κώδικα της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα άρθρα που αναφέρονται στη μετατροπή της ποινής. Παρά την προσπάθεια που κάναμε να τα μεταφράσουμε, δεν προλάβαμε. Είναι τα άρθρα 254, 171, 165 και ακόμα το γραφείο δεν μας έχει δώσει την επίσημη μετάφραση.

Στην πρόχειρη μετάφραση που έχω, στο άρθρο 171 αναφέρει ρητά ότι η μετατροπή της ποινής ισχύει μόνο αν είναι στην ίδια ομοσπονδία. Είναι πολύ κρίσιμο σημείο και θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας. Υποβάλλω αίτημα αναβολής και γιατί είναι ζήτημα που έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ με παραπομπή στη FIFA και να αποφανθεί αν αυτή η μετατροπή της ποινής μπορεί να ισχύσει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ καμία τέτοια διάταξη που να επιτρέπει τη μετατροπή της ποινής. Έχουμε στείλει έγγραφο στην ΕΠΟ αμέσως μετά την ένσταση με διαβίβαση στη FIFA για τη μετατροπή της ποινής. Τη μετάφραση θα την έχουμε ολοκληρωμένη σε 10 ημέρες το πολύ.

Αν καταλήγατε ότι πρέπει να συζητήσουμε την υπόθεση, έχω έγγραφο και από την ΕΠΟ που λέει ότι η ποινή μετετράπη στις 24 Οκτωβρίου. Τότε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν στην Ελλάδα. Είναι εδώ από τις 22 Αυγούστου. Αν μετετράπη, πώς εκτελέστηκε; Ήταν εδώ, συνεπώς όταν δεν έχει εκτελεστεί μία ποινή ισχύει η πρώτη. Είναι σύνθετο θέμα και η αναβολή θα βοηθούσε».

Ο δικηγόρος του Πλατανιά Χανίων δεν συναίνεσε στο αίτημα αναβολής, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ αν ο Μιγκέλ Μπιανκόνι δεν εκτίσει με κοινωνική εργασία. Υπογράμμισε ότι η ομοσπονδία της Βραζιλίας έκανε λάθος και με νέο διορθωτικό έγγραφο γνωστοποίησε τη μετατροπή ποινής έπειτα από έφεση του ποδοσφαιριστή και όπως είπε: «Η ΕΠΟ μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι δυνατόν να μην πειθαρχήσουμε;». Αναλυτικά ανέφερε:

«Πρέπει θέματα όπως του κύρους ενός αγώνα να κρίνεται άμεσα. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα συναινέσαμε στην αναβολή. Πρέπει να βγει γρήγορα απόφαση, γιατί το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη.

Είναι πολύ απλό το θέμα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα αποφανθούν ξένα όργανα. Όταν έρχονται μέσω του TMS τα έγγραφα που απαιτούνται, ο Πλατανιάς δεν έχει καμία ευθύνη για ενδεχόμενα λάθη της ομοσπονδίας της Βραζιλίας. Τα έγγραφα ήρθαν όλα καθαρά, έπαιξε στο Κύπελλο με τον Άρη Αβάτου, ο οποίος δεν έκανε ένσταση και εκ των υστέρων ανακαλύφθηκε, όταν ήρθε το δεύτερο έγγραφο από τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία που έλεγε ότι ξέχασαν να αναφέρουν την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών.

Εμείς απαντήσαμε με έγγραφο στην ΕΠΟ και στη βραζιλιάνικη ομοσπονδία. Ο διευθυντής της ΠΑΕ, κύριος Αμανατίδης μιλά βραζιλιάνικα. Αστραπιαία η ομοσπονδία της Βραζιλίας, γιατί ο ποδοσφαιριστής είχε προσφύγει με έφεση, μας ενημέρωσε ότι είχε βγει η απόφαση από το δικαιοδοτικό όργανο και μετετράπη η ποινή. Σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες η κοινωνική εργασία συνηθίζεται. Υπάρχει και πρόστιμο 20.000 αν ο ποδοσφαιριστής δεν εκτελέσει την κοινωνική εργασία.

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία μας έστειλε νέο έγγραφο ότι η ποινή τεσσάρων αγωνιστικών δεν ισχύει. Η ΕΠΟ με τη σειρά της μας απάντησε μέσω του υπεύθυνου των διεθνών μεταγραφών ότι έχετε απόλυτο δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τον ποδοσφαιριστή. Όταν η ΕΠΟ σου λέει έτσι, εμείς δεν θα πειθαρχήσουμε;

Η ένσταση είναι απαράδεκτη και αβάσιμη. Αν είχε προσφύγει ο Καραϊσκάκης Άρτας στη FIFA κατά της ΕΠΟ, τότε θα μπορούσε να ζητήσει αναβολή. Θα περιμένουμε τις αλληλογραφίες για να κρίνει ένα όργανο το κύρος ενός αγώνα;».

Η υπόθεση θα συζητηθεί το απόγευμα της 27ης Νοεμβρίου και λογικά δεν θα δοθεί τρίτη αναβολή…

Last modified onΣάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 01:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep