Ένταση, ενστάσεις και... απορίες

Η μαραθώνια εκδίκαση της προσφυγής Λυχναρά στο Διαιτητικό Δικαστήριο είχε ένταση μεταξύ Γρηγορίου – Λυχναρα, το σκίσιμο στο ψηφοδέλτιο που… μεγάλωσε και απορίες της έδρας για εκ των υστέρων ενστάσεις.

Η προσφυγή του ΑΟΧ Κισσαμικού και του Άρη Λυχναρά για ακυρότητα των αποφάσεων και των αρχαιρεσιών της Football League, όπου ο ίδιος ηττήθηκε με ψήφους 6-5, εκδικάστηκε την Πέμπτη (19/07) στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η συζήτηση ήταν μαραθώνια, διήρκησε περισσότερο από 1,5 ώρα και οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν. Μάλιστα, η πλευρά του Λυχναρά ισχυρίστηκε ότι το σκίσιμο στο ψηφοδέλτιο που κρίθηκε άκυρο με ψήφους 2-1… μεγάλωσε μέχρι να φτάσει στο γραφείο του νομικού συμβούλου της λίγκας, Αντώνη Βουγίδη!

Το FL News βρέθηκε στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Ο Λυχναράς υποστήριξε ότι κακώς ψήφισε ο Βόλος, ότι στη σύνθεση της εφορευτικής επιτροπής ήταν ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου και όχι ο Γιώργος Γιακουμίδης όπως αναφέρουν τα πρακτικά, ενώ εκτόξευσε «βέλη» προς τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στη Football League, Λεωνίδα Θωμαΐδη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση με τον Χάρη Γρηγορίου.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού όρισε πληρεξούσιο τον Λάμπρο Μπίρδα, ενώ την ΠΑΕ εκπροσώπησε η Αγγελική Θερμογιάννη. Παρών ήταν και ο β’ αντιπρόεδρος, Στάθης Πονηράκος. Από την άλλη πλευρά, τη λίγκα εκπροσώπησαν οι νομικοί, Χάρης Γρηγορίου, Ελευθερία Ρίζου. Σημειώνεται ότι το «παρών» στην ΕΠΟ έδωσαν ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο Aντώνης Βουγίδης, ενώ μοναδικός μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Ανδρέας Οταπασίδης. Ο τελευταίος ήταν αυτός που είχε κρίνει έγκυρο το ψηφοδέλτιο, αλλά όταν ρωτήθηκε από την έδρα, πώς υπέγραψε το πρακτικό αφού σε αυτό αναφερόταν ως μέλος της εφορευτικής ο Γιακουμίδης, απάντησε ότι δεν το πρόσεξε.

Ο Λυχναράς αρχικά υποστήριξε ότι όσα έγιναν μετά τις αρχαιρεσίες άπτονται του ποινικού και είπε ότι η λίγκα δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2017, κατά συνέπεια οι αρχαιρεσίες είναι ανυπόστατες και άκυρες. Απάντησε θετικά στην ερώτηση του προέδρου, Δημήτρη Γεώργα αν η εφορευτική εξελέγη με τη συναίνεση όλων και μίλησε για δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου ήταν μέλος αυτής.

«Ήταν βοηθός, όμως», είπε ο πρόεδρος της έδρας και όταν ο Λυχναράς απάντησε πως: «Δεν ήταν. Πενίας τέχνας κατεργάζεται. Δεν υπάρχει ούτε ένα δημοσίευμα να λέει ότι μέλος της εφορευτικής ήταν ο Γιακουμίδης», τότε ο Γεώργας του είπε: «Υπέγραψε ο κανονικός, όμως. Δεν μας αγγίζουν τα δημοσιεύματα».

Γεώργας: «Εσείς όμως δεν αντιλέξατε… Αποδεχόσασταν τον Χατζηιωάννου».

Λυχναράς: «Δεν έγινε εκλογή. Ρωτήθηκαν τα μέλη ποιος ήθελε να μπει μέλος. Είπε ο Οταπασίδης, είπε ο Χατζηιωάννου, μετά η Σπάρτη και όταν εμφανίστηκε ο Μπακαλάρος, αποσύρθηκε η Σπάρτη. Δεν υπήρχε βοηθός. Γιατί να φέρω αντίρρηση;».

Στη συνέχεια ο Λυχναράς είπε ότι παραμονή των εκλογών πήγε στη λίγκα μετά από αίτημα κι άλλων ΠΑΕ, ώστε να ελέγξει τα δικαιολογητικά όλων των ΠΑΕ και υποστήριξε ότι η εφορευτική δεν έλεγξε τη νομιμότητα αυτών που ψήφισαν.

Γεώργας: «Εσείς συνεργαζόσασταν με τον κύριο Λεουτσάκο. Δεκατρείς ψήφους είχατε πάρει».

Λυχναράς: «Τους είπαμε ότι ο Βόλος δεν μπορεί να ψηφίσει. Πήγα στη διοργανώτρια και μου είπαν οι Λεουτσάκος, Βουγίδης ότι ήταν όλα εντάξει. Δεν αρκεί το καταστατικό ή ένα ΑΦΜ ή ένα πρωτόκολλο από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να ψηφίσει ως ΠΑΕ. Πρέπει να έχει εγγραφεί στο ΓΕΜΗ, κάτι που δεν έχει γίνει.

Όταν έφτασε η ώρα 16:30 ο Λεουτσάκος μου είπε «νομότυπα τα θες; Να φύγουν οι υπάλληλοι, έχει πάει 16:30 η ώρα». Μου είπε ότι ο Βόλος ήταν εντάξει και ο Ηρόδοτος όχι. Το πρακτικό λέει ότι το ψηφοδέλτιο κρίθηκε άκυρο με ψήφους 2-1. Δεν λέει ποιοι ψήφισαν όχι. Τυχαίο; Το απέφυγαν. Η ψήφος του Χατζηιωάννου ήταν βαρύνουσα».

Γεώργας: «Θεωρείτε ότι σκίστηκε επίτηδες; Μπορεί να σκίστηκε κατά το άνοιγμα ή αυτός που ψήφισε να ήθελε να απαξιώσει εσάς;».

Λυχναράς: «Είχε μία μικρή σχισμή, ανεπαίσθητη. Μετά πήγαμε στο γραφείου του κυρίου Βουγίδη να το βγάλουμε φωτογραφία και βλέπουμε ότι η σχισμή είχε φτάσει μέχρι πάνω»

Γεώργας: «Αυτός που το έκανε είχε σκοπό να μη σας ψηφίσει;».

Λυχναράς: «Μπορούσε να βάλει μια μούντζα. Λόγω του μικρού φακέλου έγινε και μετά το χειροτέρεψαν».

Γεώργας: «Αφού ήσασταν από πάνω. Δεν φέρατε αντίρρηση. Μάλιστα, δώσατε συγχαρητήρια στον κύριο Λεουτσάκο για την εκλογή του».

Λυχναράς: «Είπα ότι δεν αποδέχομαι το σκίσιμο και επιφυλάχτηκα».

Μπίρδας: «Δεν μπορούσε να ψηφίσει ο Βόλος»

Ο νομικός, Λάμπρος Μπίρδας ακολούθως υποστήριξε ότι ο Βόλος δεν υφίστατο τότε ως νομικό πρόσωπο και δεν έπρεπε να πάρει μέρος στις εκλογές, ενώ τόνισε ότι την προηγούμενη ημέρα των αρχαιρεσιών υπέβαλε τα χαρτιά του, ενώ το καταστατικό προβλέπει 48ωρο.

Η Θερμογιάννη από την πλευρά της χαρακτήρισε τις δύο ένορκες καταθέσεις υπέρ της Football League ανυπόστατες και υπογράμμισε ότι την ίδια ημέρα των εκλογών έγινε και επικύρωση, άρα τελούσε υπό αίρεση αν θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ο Βόλος.

Γρηγορίου: «Όλες οι υπό σύσταση ΠΑΕ ψήφιζαν»

Ο εκ των νομικών εκπροσώπων της διοργανώτριας, Χάρης Γρηγορίου αρχικά αναφέρθηκε στο σκισμένο ψηφοδέλτιο και είπε ότι ουδέποτε έγινε ένσταση, ενώ χαρακτήρισε όψιμο και ανυπόστατο τον ισχυρισμό ότι αυτό διανοίχτηκε περισσότερο. «Είναι προφανές ότι αυτός που το έκανε ήθελε να καταδείξει τη βούλησή του».

Σε ερώτηση της έδρας ποιος άνοιγε τα ψηφοδέλτια, ο Γρηγορίου απάντησε ότι δεν γνώριζε και υποστήριξε πως ο Λυχναράς εφηύρε άλλο λόγο προσφυγής και ότι όταν εξελέγη αντιπρόεδρος, έγινε με τον Κισσαμικό ως υπό σύσταση ΠΑΕ. Η Θερμογιάννη, πάντως, αντέδρασε και του είπε ότι ΠΑΕ έγινε το 2015 και όχι το 2016.

Γρηγορίου: «Όλες οι υπό σύσταση ψήφιζαν. Και στο UEFA μπορούσε να παίζει τώρα ο Βόλος και ας μην ήταν αναρτημένο στο ΓΕΜΗ. Εξάλλου, στο πρώτο 15νθήμερο Ιουλίου είναι αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Η ΕΠΟ έστειλε χαρτί για τον βόρειο όμιλο, όχι για τον νότιο. Ο Ηρακλής ούτε καν ΓΣ δεν έχει κάνει. Η διαπιστωτική πράξη του Βόλου ολοκληρώνεται το αργότερο τη Δευτέρα. Στις 5 Ιουλίου ο κύριος Λυχναράς έκανε εξέταση των δικαιολογητικών. Αυτή είναι η εξήγηση πώς την επομένη μέρα δεν κατέγραψε, ούτε επιφύλαξη, ούτε εναντίωση για τις 13 που ψήφισαν».

Στη συνέχεια ο Γρηγορίου επεσήμανε ότι ατυχώς για τους προσφεύγοντες υπεγράφη το πρόχειρο πρακτικό της εφορευτικής και ανέφερε ότι η αντίδικος πλευρά μπλέκει στο δικόγραφο τη Γενική Συνέλευση και το ΔΣ. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν προβλέπεται ορισμός προσωρινής διοίκησης. «Όπως και να το διπλώσετε το ψηφοδέλτιο, πώς θα σκιστεί;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω ποιος το άνοιξε. Σήμερα οψίμως το διανοίξαμε. Αυτό για να διανοιχτεί θέλει τρύπημα με αιχμηρό αντικείμενο».

Γεώργας: «Γιατί να το κάνει;».

Γρηγορίου: «Μπορεί κάπου να είπα ότι ψηφίζω Λυχναρά και να θέλω να ακυρωθεί η βούλησή μου».

Γεώργας: «Υπήρξε δημοσίευμα για εντάσεις και τηλεφωνήματα».

Γρηγορίου: «Δεν γνωρίζω. Οι εκλογές στο ποδόσφαιρο πάντα έχουν εντάσεις. Σε κανένα σημείο δεν υπήρξε δήλωση επιφύλαξης ή εναντίωσης».

Ρίζου: «Τους διαψεύδει το πρακτικό»

Η νομικός, Ελευθερία Ρίζου στην αγόρευσή της έκανε λόγο για σύγχυση της αντιδίκου πλευράς και επεσήμανε ότι δεν προβλεπόταν η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές, αλλά ούτε έπρεπε να οριστεί προσωρινή διοίκηση όπως αναφέρει η προσφυγή. «Ο ισχυρισμός ότι δεν εξελέγη ο Γιακουμίδης, αλλά ο Χατζηιωάννου διαψεύδεται από το πρακτικό διαλογής που υπέγραψαν τα μέλη», είπε και σημείωσε πως το 2014 ο Αγροτικός Αστέρας είχε ψηφίσει ως υπό σύσταση ΠΑΕ, όπως και ότι στις αρχαιρεσίες κανείς δεν είπε ότι το ψηφοδέλτιο σκίστηκε στο άνοιγμα. «Να μας σκίσει εδώ ένα ψηφοδέλτιο με τον ίδιο τρόπο ο κύριος Λυχναράς».

«Βέλη» σε Θωμαΐδη και ένταση

Ο Λυχναράς ακολούθως στάθηκε στην παρουσία του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη στις αρχαιρεσίες και στην ένορκη κατάθεσή του. «Ξεφώνησε έναν πανηγυρικό λόγο, γι’ αυτό είπα κι εγώ ότι το ψηφοδέλτιο σκίστηκε από την πίεση. Παρέστη, έκλαψε, έσκουξε και ήρθε εδώ με ποια ιδιότητα; Η ΕΠΟ είχε στείλει έγγραφο να μη συμμετέχει».

Ο δικηγόρος, Χάρης Γρηγορίου αντέδρασε, μίλησε για συκοφαντίες του Λυχναρά και κουβέντα στην κουβέντα ο δεύτερος του είπε: «Είσαι απαράδεκτος. Ένα και είκοσι είσαι». «Είσαι μπούφος», ήταν η απάντηση του Γρηγορίου. Ακολούθως η έδρα ρώτησε σε τι επηρέασε η συμμετοχή του Βόλου και η όποια αλλαγή στην εφορευτική επιτροπή…

Θερμογιάννη: «Το αποτέλεσμα ήταν 6-5, όχι 15-5. Και κρίθηκε με ψήφους 2-1 της εφορευτικής. Δεν μπορώ να ξέρω τι ψήφισε ο καθένας, η ψηφοφορία ήταν μυστική».

Οταπασίδης: «Μεγάλωσε το σκίσιμο – Δεν πρόσεξα το πρακτικό»

Παρά την άρνηση της Football League η έδρα κάλεσε εν τέλει τον μάρτυρα, Ανδρέα Οταπασίδη, ο οποίος είχε ψηφίσει ότι το σκισμένο ψηφοδέλτιο ήταν έγκυρο. Ο αντιπρόεδρος της Δόξας Δράμας επιβεβαίωσε: «Η υπογραφή στο πρακτικό είναι δική μου, αλλά μπήκε πριν την ψηφοφορία. Δεν διάβασα ποια άλλα ονόματα ήταν».

Γεώργας: «Και πώς συμμετείχατε; Δεν το είδατε; Πώς το επιτρέψατε;».

«Ο Γιακουμίδης δεν ήταν, έμεινε στη θέση του. Δεν το διάβασα το χαρτί. Ο Χατζηιωάννου άνοιγε τους φακέλους, τους έδινε στον Μπακαλάρο κι εγώ σημείωνα. Το σκίσιμο που βλέπω είναι μεταγενέστερο. Αν ήταν έτσι από την αρχή ίσως σκεφτόμουν διαφορετικά. Μπορεί να έγινε από λάθος. Είναι λυπηρό αυτό».

Γεώργας: «Δεν το είδατε εκείνη τη στιγμή; Κάλεσαν τον Λυχναρά εκείνη την ώρα και το είδε. Τι είπαν;».

Οταπασίδης: «Εγώ ψήφισα ότι ήταν έγκυρο. Οι Μπακαλάρος, Χατζηιωάννου ψήφισαν άκυρο».

Μετά το τέλος της διαδικασίας η έδρα ενημέρωσε ότι δεν επρόκειτο να εκδοθεί απόφαση την Πέμπτη (19/07), οπότε αυτή αναμένεται, είτε την Παρασκευή (20/07), είτε την προσεχή εβδομάδα. 

Last modified onΚυριακή, 30 Σεπτέμβριος 2018 15:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep