«Μετά θα τρέχουν»

O υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο ποδόσφαιρο ώστε να μην τρέχουν μετά χειρότερα. O υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο ποδόσφαιρο ώστε να μην τρέχουν μετά χειρότερα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε για τα προβλήματα που πρέπει να λύσει το ελληνικό ποσόσφαιρο και ξεκαθάρισε πως αν δεν το πράξει τώρα, μετά θα τρέχει σε σαφώς χειρότερες συνθήκες.

Για την ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος των διαδοχικών συναντήσεων του με τους εκροσώπους των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει με τη Football League, τη θετική εμπορική αξία με την καλή τηλεθέαση των αγώνων στην ΕΡΤ, αλλά και το ότι στην Super League θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχουν μόνοι εκείνοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη

«Αναλύθηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο η αποδοχή της πρότασής μου χωρίς να γίνει αποδεκτή. Καταλαβαίνω ότι έχουν κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να γεφυρωθεί. Για εμάς ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Θέλουν να βρεθούμε πάλι να ξανασυζητήσουμε. Η πρόταση αυτή δεν θα είναι για πάντα πάνω στο τραπέζι. Υπάρχουν και πολύ μεγάλες ανάγκες για να καλύψει η ΕΡΤ και σε άλλους τομείς. Δεν είναι κάτι που θα συζητιέται για πάντα. Χωρίς να παραγνωρίσω τις σοβαρές αποφάσεις ως προς το θεσμικό, εξακολουθώ να πιστεύω ότι με αυτό το πλαίσιο δεν είναι βιώσιμο. Τώρα, αν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα εκ μέρους των ΠΑΕ, τότε πολύ ευχαρίστως να το δούμε».

Μόνο εκ μέρους τους αν αλλάξει κάτι... Εσείς δεν υποχωρείτε στις 12 ομάδες;

«Δε νομίζω ότι υπάρχει στον ορίζοντα. Εκτός αν δούμε και άλλες πολύ σοβαρές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Επομένως δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής με συγκεκριμένο πλαίσιο, συγκεκριμένη χρηματοδότηση, με συγκεκριμένη χρηματοροή και οικονομικούς όρους. Πιστεύουμε ότι αυτοί βγαίνουν για να γλιτώσουμε τα παρατράγουδα του παρελθόντος. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά καλό θα είναι ο καθένας να καταλαβαίνει ποια είναι τα πλαίσια που κουβεντιάζουμε».

Διαβλέψατε διχασμό στη λίγκα;

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Οι αποφάσεις που οφείλει η λίγκα να πάρει είναι δύσκολες. Η άποψή μας είναι ότι αν και τώρα δεν παρθούν, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες και με πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν».

Αν ορίστηκε νέο ραντεβού:

«Είπαμε να ξανασυζητήσουμε το επόμενο διάστημα, χωρίς να ορίσουμε ημερομηνία».

Για τη συνάντηση με τη Football League:

«Δίνουμε μια συνεχή μάχη εδώ και τρία χρόνια να μπορέσει αυτό το πρωτάθλημα να σταθεί. Είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει και η Super League. Δεν υπάρχει μια κατηγορία σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν κι άλλες. Νομίζω ότι οι φορείς πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται αυτό, και η Ομοσπονδία και όλοι. Δεν μπορούμε εμείς να είμαστε συνεχώς η σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά, να το θέσω με ωραίους όρους, το πρωτάθλημα ως τηλεθέαση πήγε καλά στην ΕΡΤ, άρα θα συνεχίσουμε να ποντάρουμε σε αυτό. Χρειάζονται, όμως δομικές αλλαγές, δεν βγαίνει αυτό το πράγμα. Οι δομικές αλλαγές δεν μπορούν να ξεκινήσουν από χαμηλά και να πάνε προς τα πάνω. Πρέπει να ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε όλο το οικοδόμημα».

Αν υπάρχει Plan B για τη Football League και οικονομική μελέτη:

«Υπάρχουν πολλά πλάνα στο τραπέζι αρκεί οι παράγοντες του ποδοσφαίρου να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και αντίληψη των στιγμών. Αν δεν το καταλάβουν... Με το στανιό δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ας κατηγορούμαστε και για εκβιασμό. Δε νομίζω να εκβίασα. Αυτοί δεν έχουν συμβόλαιο για το πρωτάθλημα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μία λύση της δικής μας οικονομικής μελέτης. Θα μπορούσαν να είναι και 20 και 30 ομάδες και να μοιραστούν από 200 χιλιάδες ο καθένας και να συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ομορφιές που βλέπουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Είστε αισιόδοξος;

«Δεν είμαι, ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Είμαι ρεαλιστής και πραγματιστής. Έχω κάνει μία πρόταση που έχει αρχή μέση και τέλος και περιμένω τις απαντήσεις ακόμα».

Last modified onΔευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 16:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep