«Μείωση αν υπάρξουν αποχωρήσεις...»

Ο Πέτρος Μαρτσούκος ακόμα αξιολογεί αν είναι πετυχημένο το πείραμα με τις Β ομάδες στη Super League 2.

Βέβαιος ότι η Super League 2 διαρκώς αναβαθμίζεται εμφανίστηκε ο Πέτρος Μαρτσούκος. Βέβαια, για την αστεία απόφαση των παραγόντων να πέσουν μόλις 4 ΠΑΕ και να μην μειωθεί ο αριθμός την προσεχή σεζόν, απάντησε ότι αυτό θα γίνει αν υπάρξουν αποχωρήσεις.

Σε ό,τι αφορά στο τηλεοπτικό, ο Μαρτσούκος επιβεβαίωσε ότι ο ΣΚΑΪ θέλει να δείχνει όλα τα παιχνίδια κάθε αγωνιστική, ενώ σε ερώτηση για το πείραμα με τις Β ομάδες, απάντησε ότι ακόμα είναι σε φάση αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι το φετινό θα είναι το 4ο διαδοχικό πρωτάθλημα με συμμετοχή Β ΠΑΕ. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Θα τηρηθεί η ημερομηνία έναρξης στις 22 Σεπτεμβρίου;

«Κανένα ενδεχόμενο παράτασης. Η απόφαση από προηγούμενο ΔΣ είναι ότι ξεκινάμε στις 22 Σεπτεμβρίου».

Γιατί επιλέξατε ξανά format με δύο ομίλους και όχι έναν;

«Σε έναν όμιλο θα πηγαίναμε εάν οι ομάδες ήταν 19 και κάτω».

Υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει μια τέτοια συζήτηση στο προσεχές μέλλον;

«Πιστεύουμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι λιγότερες οι ομάδες και να πάμε σε έναν όμιλο».

Γιατί να είναι λιγότερες από την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

«Λέμε ότι αν οι ομάδες είναι λιγότερες θα πάμε σε έναν όμιλο. Αν μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, θα μείνουν 19 ή 18 για να παίξουμε σε έναν όμιλο».

Τι κερδίζει το πρωτάθλημα από την επιστροφή ομάδων όπως ο Πανιώνιος, η Καβάλα και τι χάνει χωρίς τις Β ομάδες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού;

«Έχουμε τη χαρά φέτος να έχουμε πολλές ιστορικές και μεγάλες ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, η Παναχαϊκή, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΛ. Μην ξεχάσω και κανέναν... Αυτό δίνει περισσότερη αίγλη και ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημά μας. Μας λυπεί που έπεσαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».

Μετά από κάποια χρόνια συμμετοχής Β ομάδων το μοντέλο κρίνεται επιτυχημένο ή είναι ακόμα σε πορεία αξιολόγησης;

«Ακόμα είμαστε σε πορεία αξιολόγησης, όπως το είπατε».

Θεωρείτε σωστό και λειτουργικό τον τρόπο διεξαγωγής πλέι οφ και πλέι άουτ;

«Από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάζουμε δύο ομάδες, είναι πολύ καλό. Αυτό που κάναμε πέρυσι για πρώτη φορά και κατηγορηθήκαμε από πάρα πολλούς με τη μισή βαθμολογία, είδατε ότι έδωσε πάρα πολύ ανταγωνιστικότητα ως τις τελευταίες αγωνιστικές και για την άνοδο και για την αποφυγή του υποβιβασμού».

Είπατε στην κλήρωση ότι μειώθηκαν κατά 80% τα στημένα. Μιλούσατε για τους φακέλους της Sportradar; Και αυτό σχετίζεται με την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος;

«Αυτό ακριβώς εννοούσα. Είναι αποτέλεσμα και της διεξαγωγής του πρωταθλήματος με πλέι οφ / πλέι άουτ και με την πρωτοβουλία που πήραμε σαν λίγκα να έχουμε βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων».

Φέτος θα υπάρχει πλήρης τηλεοπτική κάλυψη;

«Εξουσιοδοτήθηκα από το ΔΣ να μιλήσω με τον ΣΚΑΪ που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρει τα δικαιώματα και να δείχνει όλη την αγωνιστική, είτε από το ελεύθερο κανάλι, είτε από το υβριδικό, είτε από το διαδικτυακό, το pamebala.gr».

Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα στον οικονομικό τομέα;

«Όταν αναλάβαμε δεν ήταν αυτοσκοπός μόνο τα χρήματα που θα δίνει ο κάθε πάροχος στις ομάδες. Πρέπει να αναβαθμίσουμε κι εμείς το προϊόν. Από ό,τι είδατε πέρυσι ήρθε το Action 24 και φέτος ήρθε ένα κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας. Αυτό κάτι λέει για το προϊόν μας. Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και σιγά σιγά θα έρθουν πολλά περισσότερα χρήματα και από χορηγούς και θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι κι άλλοι τηλεοπτικοί πάροχοι.

Εκτός από τον τηλεοπτικό πάροχο, υπάρχει και το Στοίχημα που είναι ένα μεγάλο και σοβαρό έσοδο για τις ομάδες. Το 17% σε μία νύχτα ο κύριος Αυγενάκης το πήγε 4%. Αυτό ήταν και λίγο τιμωρητικό για τη Super League 2 και για τους λόγους που όλοι θυμόμαστε. Είμαστε σε πολύ καλή επαφή με τον κύριο Βρούτση και τον κύριο Μαυρωτά. Έχουν σκύψει πάνω από τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε από κοινού και τους ευχαριστώ».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2024 19:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep