Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Αυστηρά μέτρα στα Γιαννιτσά

Τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας.

«Μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου για την 1η αγωνιστική επαγγελματικού πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής κατηγορίας
''FOOTBALL LEAGUE'' μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ Π.Α.Ε. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών την 16.45΄ ώρα της 30-9-2012

Η αστυνομική αρχή δια του εκπροσώπου της, λαμβάνοντας υπ' όψιν την επικινδυνότητα του αγώνα, τους εγκυμονούντες κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια,
δεν συγκατατέθηκε για τη χορήγηση εισιτηρίων στην Π.Α.Ε. «ΒΥΖΑΣ» ΜΕΓΑΡΩΝ, αποσκοπούντες στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, τήρησης της τάξης και προστασίας των αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.- Η Π.Α.Ε «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (γηπεδούχος), να εκδώσει χίλια διακόσια (1200) εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων και των εξήντα (60) εισιτηρίων διαρκείας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, για τους φιλάθλους της.
2.- Οι φίλαθλοι της ΠΑΕ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών να καταλάβουν τις θέσεις της σκεπαστής κερκίδας και σε μέρος της ανατολικής κερκίδας.
3.- Με ευθύνη της ΠΑΕ «ΒΥΖΑΣ» ΜΕΓΑΡΩΝ να ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοί της, που προτίθενται να παρακολουθήσουν τον εν λόγω αγώνα ότι:
Οι φίλαθλοί της θα προσέλθουν μεμονωμένα στο γήπεδο χωρίς διακριτικά και ακολούθως θα εισέλθουν στην κερκίδα για παρακολούθηση του αγώνα, η είσοδος της οποίας βρίσκεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου(Κλειστού Γυμναστηρίου).
4.- Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν σε χώρο έμπροσθεν του Αστυνομικού Καταστήματος της Α.Υ. Γιαννιτσών, φρουρούμενα.
5.- Με μέριμνα της ΠΑΕ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στην κερκίδα των επισήμων. Στην κερκίδα των επισήμων να παραμείνουν κενές δέκα (10) θέσεις στις δύο (2) πρώτες σειρές, πίσω από τον πάγκο των φιλοξενουμένων για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία αυτών.
6.- Οι θύρες του γηπέδου, να είναι ανοικτές δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
7.- Η προσέλευση των φιλάθλων της ΠΑΕ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών να γίνει μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
8.- Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους σε δύο ζώνες περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου Γιαννιτσών, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της
εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικινδύνων αντικειμένων, καθώς και η
απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.
9.- Να αποκλισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν σφραγισμένο από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα εισιτήριο για το εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
10.- Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.
11.- Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή, διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών,χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές, κ.λ.π. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων σύμφωνα με την 1/2007 Αγορανομική Διάταξη.
12.- Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών φιλάθλου φέροντα πανό –πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.
13.- Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό που περιέχει υβριστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.
14.- Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών πριν από την ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων.
15.- Αμφότερες οι ΠΑΕ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών και η Π.Α.Ε. «ΒΥΖΑΣ» ΜΕΓΑΡΩΝ μέχρι την 11:00' ώρα της 29-09-2012 να γνωστοποιήσουν στην Α.Υ. Γιαννιτσών και στο
FAX 2106991761 και 2382084254 τα ακόλουθα στοιχεία:
α) Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ'αυτά, καθώς και τους υπεύθυνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο – κινητό τηλέφωνο), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασης του στην
Αθλητική εγκατάσταση.
β) Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων –υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία – συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.
γ) Η ΠΑΕ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών να προσλάβει – σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ' αριθμ. 38404 από 18-08-2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων – προσωπικό ιδιωτικής ασφαλείας, για τη λήψη αστυνομικών μέτρων από 14.00' ώρα της 30-9-2012, σύμφωνα με την αναλογία κατ' ελάχιστο για συνήθη προσέλευση θεατών, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725.1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας του προσληφθησσόμενου προσωπικού, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ. και Τ.Α. Γιαννιτσών), στη Δ.Ε.Α.Β. και στη διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.
- Επίσης γίνεται μνεία ότι στα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας με το άρθρο 4 του Νόμου 3708/2008, προστέθηκε και ο έλεγχος, για λόγους ασφαλείας των προσερχόμενων φιλάθλων καθώς και το προβλεπόμενο από την παράγραφο 1 του άρθρου 275 του Κ.Π.Δ δικαίωμα σύλληψης και παράδοσης στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή, των δραστών πράξεων βίας,στις περιπτώσεις αυτοφώρων αδικημάτων.
16.- Οι ΠΑΕ«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ Π.Α.Ε. «ΒΥΖΑΣ» ΜΕΓΑΡΩΝ με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους των το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.
17.- Δε θα επιτραπεί η παραμονή και λειτουργία κινητών καντινών στους χώρους πέριξ του Δημοτικού Σταδίου Γιαννιτσών.
18.- Η Π.Α.Ε. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιαννιτσών να μεριμνήσει να εξασφαλισθεί η παρουσία ασθενοφόρου Ε.Κ.Α.Β στο γήπεδο.
(Με το από 22-11-2011 έγγραφο, το Ε.Κ.Α.Β. γνωστοποίησε στην Π.Α.Ε.«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ότι αδυνατεί να διαθέσει κατά αποκλειστικότητα ασθενοφόρο και για οποιοδήποτε περιστατικό, θα υπάρχει κατά προτεραιότητα κάλυψη από την πλησιέστερη μονάδα του).
19.- Να εξασφαλίσει, σύμφωνα με το υπ' αριθ. 39177/2011 από 01-12-2011 έγγραφο της Ε.Π.Ο.προς όλες τις Π.Α.Ε. το οποίο κοινοποιήθηκε με το υπ' αρίθμ. 56524 από 06-12-2011 έγγραφο της FOOTBALL LEAGUE στην υπηρεσία μας, την παροχή προστασίας στα εντεταλμένα όργανα της ομοσπονδίας προς αποφυγή επιθέσεων εις βάρος τους από θεατές του αγώνα.
20.- Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών, θα διαθέσει κατάλληλο επανδρωμένο και εξοπλισμένο όχημα, για την κάλυψη των αναγκών που τυχόν προκύψουν στο συγκεκριμένο αγώνα.
21.- Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 7 του άρθρου 41 Γ, των παραγρ. 3 & 9 του άρθρου 41 Δ και του άρθρου 41Ζ του Ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.
22.- Η ισχύς της απόφασης, ισχύει από την δημοσίευσή της.-

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Γεώργιος ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Αστυνομικός Υποδ/ντής

Last modified onΣάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2012 22:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep