Ενιαία επιβολή - ενεργοποίηση!

Επιταχύνεται η διαδικασία ενεργοποίησης ποινών σε βάρος των ΠΑΕ από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Τι προβλέπει ο νέος Κ.Ι.Μ.Π. της ΕΠΟ.

Ιδιαίτερα χρονοβόρα είναι η διαδικασία πληρωμής ποδοσφαιριστών - προπονητών μέσω αποφάσεων ενεργοποίησης ποινών του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Για την κατάθεση αίτησης επιβολής ποινών απαιτούνταν διάστημα 60 ημερών από την απόφαση της ΠΕΕΟΔ, επιπλέον χρόνος για τον προσδιορισμό της εκδίκασης, της έκδοσης απόφασης και ακολούθως τον προσδιορισμό της συζήτησης ενεργοποίησης.

Η μεγάλη καθυστέρηση οδήγησε πολλούς στον πολύ πιο γρήγορο δρόμο της κατάπτωσης εγγυητικής, οπότε η ΕΠΟ αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία. Τι θα ισχύει, λοιπόν, από την προσεχή σεζόν; Δεν θα υπάρχει ξεχωριστή επιβολή και ενεργοποίηση, αλλά η διαδικασία θα είναι ενιαία και θα ξεκινά 45 ημέρες μετά τις αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ!

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο 25 του Κ.Ι.Μ.Π.:

«Σε περίπτωση που εντός της ανωτέρω προθεσμίας δεν λάβει χώρα η πλήρης εξόφληση μίας τελεσίδικης απόφασης ο δικαιούχος της απαίτησης διάδικος δικαιούται να απευθυνθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και να αιτηθεί την επιβολή και ενεργοποίηση των ποινών που αναφέρονται στην επόμενη παράγραφο. Η επιβολή και ενεργοποίηση ποινών λαμβάνει χώρα σε ένα στάδιο.

Από την έκδοση απόφασης επιβολής - ενεργοποίησης, λοιπόν, οι ΠΑΕ θα έχουν προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών να πληρώσουν, διαφορετικά θα αφαιρούνται 3 βαθμοί με νέα προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών. Η ενιαία διαδικασία αφορά: α) για αποφάσεις κατά ομάδων που συμμετέχουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι οποίες έχουν εκδοθεί την διανυόμενη αγωνιστική περίοδο ή/και την προηγούμενη αυτής και αφορούν οφειλές της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου ή/και της προηγούμενης αυτής, και β) για αποφάσεις των τριών (3) τελευταίων αγωνιστικών περιόδων, προ της διανυόμενης, εφόσον έχει συμφωνηθεί μία ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής σε δόσεις και η ρύθμιση αυτή παύσει να τηρείται στην διανυόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όλες οι λοιπές υποθέσεις που αφορούν σε αποφάσεις παλαιότερων ετών, με αίτημα επιβολή και ενεργοποίηση ποινών, όπως και κάθε υπόθεση που αφορά αθλητική διαδοχή στις οφειλές μίας παλαιάς από μία νέα ΠΑΕ δικάζονται από την τακτική (πενταμελή) σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και όχι από το Μονομελές Όργανο».

Last modified onΣάββατο, 08 Ιούλιος 2023 20:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep