«Θα πληρωθούν αν έρθουν έσοδα»

Ο Πέτρος Μαρτσούκος, ο οποίος δήλωσε φίλος της ΑΕΚ τόνισε ότι πρέπει οι ομάδες στη Super League 2 να γίνουν 16-18.

Συνέντευξη στη «Δίκη στο OPEN» παραχώρησε ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος και τόνισε ότι για να γίνει βιώσιμη η κατηγορία πρέπει οι ομάδες να μειωθούν στις 16 έως 18. Επανέλαβε ότι περιμένει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για να συναντήσει τον Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα του Στοιχήματος και υποστήριξε ότι τα περσινά οφειλόμενα για τις διαιτησίες θα πληρωθούν όταν έρθουν έσοδα. Αναλυτικά:

Για τα χρήματα που δεν έχουν έρθει από το Στοίχημα:

«Υπήρχε μία κόντρα του κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη με την προηγούμενη διοίκηση, κάτι που έφερε σε ομηρία τις 26 ομάδες που έχουν οικονομικό πρόβλημα. Εκτός από τη δόση των τηλεοπτικών δεν έχουν πάρει δραχμή. Πέρυσι πήραν 70 χιλιάδες από τα τηλεοπτικά.

Μετά από ψηφοφορία πήρα 13 ψήφους και 12 ο κύριος Ροκάκης. Όταν τελείωσε η εφορευτική ήταν όλα τέλεια, αλλά μετά πήγαν στο Διαιτητικό να προσβάλλουν το αποτέλεσμα. Ήταν άλλοθι για τον κύριο Αυγενάκη. Μίλησα με τη γραμματέα του και μου είπε ότι θα μας δει όταν τελειώσουν οι δικαστικές διαμάχες».

Για τους «ύποπτους» αγώνες στην κατηγορία:

«Δεν έχουν τελεσιδικήσει. Και τα ΜΜΕ πρέπει να δουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το θέμα. Υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα, όχι μόνο στη SL2. Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο, είναι των αρμοδίων. Βάλλεται μόνο το δικό μας πρωτάθλημα για χειραγωγημένα».

Αν μπορούν να έρθουν χορηγίες:

«Είναι στα σχέδιά μας. Λέμε ότι πρέπει να τραβήξουμε χορηγούς για να υπάρξουν έσοδα. Όταν έπαιζαν 12 ομάδες τα πλέι οφ και πλέι άουτ είχαν μεγάλη τηλεθέαση. Θα κάνουμε ενέργειες για να έρθουν έσοδα».

Για τα οικονομικά προβλήματα:

«Έχουμε ένα πολύ μικρό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η ΚΥΑ προέβλεπε ότι θα παίρναμε το 17%. Ενώ οι ομάδες θα μοιράζονταν 5 εκατ. ευρώ ήρθε ο κύριος Αυγενάκης και είπε ότι κατεβαίνει το ποσό στο 1.8 εκατ., δηλαδή 70 χιλιάδες για κάθε ομάδα.

Από ό,τι ξέρω ό,τι έταξε στις άλλες κατηγορίες, τα έδωσε. Η μόνη που δεν πήρε ήταν η SL2. Όταν οι ομάδες έμαθαν ότι θα έπαιρναν 70 χιλιάδες σταμάτησαν. Φτιάχτηκε μια πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον Αντώνη Ροκάκη και τους δέχτηκε κατευθείαν. Ένα από τα προαπαιτούμενα που έθεσε ήταν να υπάρξει αξιόπιστη διοίκηση και συνομιλητής. Παραιτήθηκε ο κύριος Λεουτσάκος και βγήκα εγώ».

Σε ερώτηση αν ήταν λάθος που εξελέγη ο ίδιος, απάντησε:

«Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω με βεβαιότητα».

Γιατί η επιχορήγηση εξαρτάται από πρόεδρο αρεσκείας του Αυγενάκη:

«Θα το δούμε όταν με δεχτεί. Μπορεί να πάμε και να πει ό,τι έταξα στον κύριο Ροκάκη θα το πάρετε κι εσείς. Τα χρήματα υπάρχουν στον κουμπαρά».

Αν η έλλειψη βιωσιμότητας θα αποτελέσει σύντομα πρόβλημα:

«Οι ομάδες πρέπει να μειωθούν για να έχουν έσοδα και να είναι βιώσιμες. Εμείς θα προτείνουμε να γίνουν 16 - 18. Μία ομάδα για να μείνει στην κατηγορία θέλει 700-800 χιλιάδες και τα έσοδα είναι μόνο 70 χιλιάδες».

Για τα κριτήρια συμμετοχής:

«Όταν έβαλε τα κριτήρια ο κύριος Αυγενάκης μία ομάδα έπρεπε να βάλει 500 χιλιάδες. Είχαν υποσχεθεί 250 χιλιάδες έσοδα από το Στοίχημα. Πέρυσι δεν πήραν τίποτα και φέτος μας λένε για 70 χιλιάδες. Πρέπει να μπουν κι άλλα κριτήρια. Πρέπει να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την ΕΠΟ και το Υπουργείο. Δεν γίνεται να υπάρχουν ομάδες χωρίς γήπεδο και να μην ξέρουμε πού να τις βάλουμε να παίζουν».

Για τις 800 χιλιάδες που θα έρθουν για τη διαιτησία και τι γίνεται με τα περσινά οφειλόμενα στους διαιτητές:

«Όταν κερδίσαμε τις εκλογές πήγαμε στον κύριο Μπαλτάκο και μας υποσχέθηκε ότι θα έρθουν 800 χιλιάδες για τις διαιτησίες. Το υλοποίησε. Από ό,τι έχω καταλάβει αφορούν στις διαιτησίες του δεύτερου γύρου. Τα περσινά οι ομάδες θα τα πληρώσουν όταν πάρουν έσοδα. Κανείς δεν θέλει να χρωστά».

Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στη Super League και ποια είναι η καλύτερη ομάδα:

«Η ΑΕΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαι ΑΕΚ».

Last modified onΤρίτη, 04 Απρίλιος 2023 10:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep