«Συγκεκριμένο ποσό; Όχι...»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παραδέχτηκε ότι τα έσοδα των 150 χιλιάδων ευρώ σε κάθε ΠΑΕ παραμένουν στα... λόγια.

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο Αντώνης Ροκάκης ζήτησε διορία 72 ωρών για να φέρει σε κάθε μία από τις 24 ομάδες έσοδα 150 χιλιάδων ευρώ. Την Τετάρτη (01/03) και έπειτα από εξάωρο ΔΣ ο Λεωνίδας Λεουτσάκος παραιτήθηκε - ως αποτέλεσμα της ωμής παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη - και παρότι το προαναφερθέν ποσό μόνο εξασφαλισμένο δεν είναι.

Το παραδέχτηκε, άλλωστε και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ο κόσμος των σπορ». Αρχικά εξέφρασε τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες και είπε:

«Το συμβούλιο έπρεπε να αναβληθεί, όμως κάποιοι πρόεδροι είχαν έρθει από μακριά. Κακώς το κάναμε, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Δεν υπήρχαν χειροδικίες, αλλά ένταση. Είναι λογικό, γιατί για δεύτερη χρονιά δεν έχουμε πόρους. Κάποιοι πρόεδροι τα φέρνουν πολύ δύσκολα οικονομικά και δεν μπορούν ν' ανταπεξέλθουν. Κάποιες άλλες ομάδες που είναι σε καλύτερη κατάσταση ήθελαν να ξεκινήσουν, άλλες να μην ξεκινήσουν αν δεν έρθουν χρήματα. Πάνω σε αυτό το θέμα υπήρξε ένταση και διαφωνίες».

Σε ερώτηση αν ο Λεουτσάκος ήταν το πρόβλημα, είπε:

«Μετά τις συναντήσεις με τους κ.κ. Μαρινάκη, Αυγενάκη καταλάβαμε ότι είχαμε ελλιπή ενημέρωση σε πολλά θέματα. Κάποια πράγματα από τις συζητήσεις μαζί τους δεν μας τα μετέφερε σωστά στα συμβούλια. Τον ρώτησα στο συμβούλιο και μου είπε ότι δεν είναι αληθή όσα λέει ο Αυγενάκης. Από την άλλη, όμως δεν τα είχε διαψεύσει. Δεν έχουμε πάρει χρήματα και φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Την Επιτροπή που ήταν μέλος δεν την δέχτηκαν ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Αυγενάκης. Στο ραντεβού που κάναμε μαζί τους διαπιστώσαμε ότι κάποιες προτάσεις της Super League δεν τέθηκαν ποτέ στο συμβούλιο. Ο κύριος Μαρινάκης μας είπε ότι θα βοηθούσε με τις ασφάλειες των παικτών, τα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και μέσω της επαγγελματικής διαιτησίας είτε με οικονομική ενίσχυση, είτε με αξιολογημένους διαιτητές σε κρίσιμα ματς. Από τον κύριο Λεουτσάκο δεν τέθηκαν ποτέ αυτά τα ζητήματα».

Για τη δέσμευση μείωσης του αριθμού των ομάδων:

«Ο κύριος Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος και είχε ζητήσει κάποια πράγματα που δεν τα έκανε ποτέ ο κύριος Λεουτσάκος. Το ένα ήταν ο αιρθμός των ομάδων. Μπορεί να μην ευθύνεται ο ίδιος για την αναδιάρθρωση, αλλά δεν έθεσε ποτέ το θέμα. Σε μία τριετία πρέπει να έχουμε 20-22 ομάδες. Είναι εφικτό για εμάς. Φέτος θα υποβιβαστούν 8 και του χρόνου 10. Την επόμενη σεζόν θα έχουμε 26 ομάδες και μετά 22.

Τα κριτήρια αυτά τα έθεσε στον κύριο Λεουτσάκο. Στην πρώτη συνάντηση είπε νούμερα από την ΚΥΑ που θα τροποποιούσε. Δεν είπε για 5 εκατ. αλλά ότι κάθε φορά που παίρνει ενίσχυση θα τροποποιεί την ΚΥΑ. Του είπε για 70 χιλιάδες και έδωσε 48 ώρες προθεσμία να απαντήσουμε. Εμείς δεν το ξέραμε αυτό και πήραμε βιαστική απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος!».

Σε ερώτηση, τέλος, αν υπάρχουν υπογεγραμμένες δεσμεύσεις, απάντησε:

«Δεν μας είπε συγκεκριμένο ποσό. Μας είπε να κάνουμε ΔΣ και να συμφωνήσουμε στους όρους του. Εκτός του αριθμού των ομάδων ήταν και να μην πάρουν χρήματα οι ομάδες που έχουν «φακέλους» με ύποπτα ματς. Ζήτησε συγκεκριμένα κριτήρια και θα κάνουμε πάλι ραντεβού για να δούμε ποιο ποσό μπορούμε να εξοικονομήσουμε από το Στοίχημα...».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠέμπτη, 02 Μάρτιος 2023 17:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep