Οι εκκρεμότητες της 34ης στροφής

Αναμένονται αποφάσεις για τα δύο ματς που δεν διεξήχθησαν. Αναβολή ο Καραϊσκάκης Άρτας, χωρίς κλήση τα Τρίκαλα. Το ρεπορτάζ από τις απολογίες της Πέμπτης (05/05).

Η Super League 2 έχει προγραμματίσει την επικύρωση των βαθμολογιών την Παρασκευή (06/05). Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο θα εκδώσει αποφάσεις... προσεχώς για δύο αγώνες της 34ης στροφής που δεν διεξήχθησαν.

Για τον Α' όμιλο δεν έχει ανακοινωθεί κλήση των Τρικάλων για το ματς με την ΑΕΛ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News ο Καραϊσκάκης Άρτας ζήτησε και πήρε την Πέμπτη (05/05) αναβολή για τις 20 Μαΐου για την υπόθεση μη διεξαγωγής του αγώνα με τη Ρόδο λόγω αδυναμίας παράστασης του δικηγόρου της ΠΑΕ.

Αντίθετα, απολογήθηκε ο Ηρόδοτος για τρεις πράξεις στο παιχνίδι με την Κηφισιά (3-2). Συγκεκριμένα, η κρητική ομάδα κλήθηκε για είσοδο οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, γιατί πετάγονταν μπάλες από την εξέδρα και γιατί δεν είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα ο φροντιστής. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, Δημήτρης Βαγιάκος: «Ένα πιτσιρίκι πέρασε τα κάγκελα στο 73' και μπήκε να πανηγυρίσει. Ήταν μεμονωμένο γεγονός. Δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα και η είσοδος δεν συνδέεται με βιαιοπραγία».

Για τις μπάλες που πετάχτηκαν στο 88' και το 90'+3' ανέφερε: «Οι αμυντικοί πετούσαν τη μπάλα μακριά, στην εξέδρα για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές της Κηφισιάς πίεζαν για να ισοφαρίσουν και όταν έπαιρναν τη μπάλα, ταυτόχρονα επέστρεφε αυτή από την εξέδρα. Η φυσική της κατάληξη, άλλωστε, είναι ο αγωνιστικός χώρος». Σε ό,τι αφορά στην παρουσία του Μανώλη Κλωνάρη στον πάγκο χωρίς να έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνα, είπε: «Είναι ο φροντιστής και κάποιες φορές δηλώνεται ως διερμηνέας. Εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε. Στο 95' σηκώθηκε να δώσει εντολή σε έναν ξένο ποδοσφαιριστή, τον είδε ο παρατηρητής και διαπίστωσε ότι δεν ήταν δηλώμένος στο φύλλο αγώνα».

Οι υπόλοιπες υποθέσεις:

Τρίκαλα (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στους αγώνες με Αλμωπό Αριδαίας και ΠΑΟΚ Β): Η ΠΑΕ ήταν απούσα, άρα έρχεται νέο πρόστιμο 8.000 ευρώ.
ΟΦ Ιεράπετρας (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με τον Διαγόρα): Δόθηκε αναβολή για τις 20 Μαΐου.
Κηφισιά (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με τον Λεβαδειακό): Κατατέθηκε υπόμνημα.
Διαγόρας (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με τον ΟΦΙ): Κατατέθηκε υπόμνημα.
Πανσερραϊκός (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με την Καβάλα): Προσκομίστηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν τη λύση συνεργασίας με τον Άγγελο Διγκόζη στις 15 Απριλίου.
Πιερικός (κλήση Σάββα Τοπαλίδη για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου): Κατατέθηκε υπόμνημα.
Αν. Καρδίτσας Νέων (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου): Δόθηκε αναβολή για 20 Μαΐου.
Αστ. Βλαχιώτη Νέων (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με τον Θεσπρωτό): Κατατέθηκε υπόμνημα.
Αλμωπός Αριδαίας Νέων (μη δήλωση - αναγραφή προπονητή στον αγώνα με Θεσπρωτό): Αναφέρθηκε ότι ο προπονητής προσελήφθη 3 Μαρτίου και στις 8 Μαρτίου μετακινήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Την Πέμπτη (05/05) κατακυρώθηκε στον Παναθηναϊκό Β το τρίποντο απέναντι στη Ρόδο και επιβλήθηκε στα Ελάφια πρόστιμο 8.250 ευρώ:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση της μη προσέλευσης στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν την καθορισμένη έναρξή του, με συνέπεια να μην τελεστεί ο αγώνας με υπαιτιότητά της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ την χρηματική ποινή των 8.000€ και την τιμωρεί με απώλεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β και της ιδίας ως φιλοξενούμενης, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27.4.2022 στο γήπεδο Ασπροπύργου, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος Super League 2 με τέρματα 0-3. ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, της μη έγκαιρης δήλωσης της αδυναμίας συμμετοχής της , στον επίδικο αγώνα, με συνέπεια να μετακινηθούν ασκόπως η αντίπαλη ομάδα και οι διαιτητές του αγώνα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ την χρηματική ποινή των 500€. ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ κατά συγχώνευση, συνολική χρηματική ποινή 8.250€».

Last modified onΠαρασκευή, 06 Μάιος 2022 12:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep