Και οι γιατροί... αρρώστησαν

Τι υποστήριξαν στον αθλητικό δικαστή οι ΠΑΕ που δεν είχαν δηλώσει γιατρό ομάδας σε αγώνες τους.

Ο νέος ΚΑΠ υποχρεώνει από φέτος τις ΠΑΕ να έχουν ιατρό ομάδων εκτός από αυτόν των αγώνων. Την Τετάρτη (24/11), λοιπόν, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός Βόλου, Ηρόδοτος, Ζάκυνθος και Επισκοπή βρέθηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή για να απολογηθούν. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωσαν ότι η απουσία του οφειλόταν σε ασθένεια.

Ο δικηγόρος του Λεβαδειακού, Δημήτρης Βαγιάκος είπε για την απουσία γιατρού στον αγώνα με τον Διαγόρα:

«Η σύμβαση με τον ιατρό ομάδας υπάρχει από τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά τότε δεν υπήρχε υποχρεώση παρουσίας του στα εκτός έδρας ματς. Έχουν εφημερίες, δουλεύουν... Στο παιχνίδι με τον Διαγόρα ο γιατρός δεν ακολούθησε την αποστολή, όμως ήρθε στη Ρόδο ο αντιπρόεδρος και γιατρός στο επάγγελμα, Κώστας Κολοκυθάς. Έκατσε και στον πάγκο, όμως από αβλεψία δεν δηλώθηκε. Πρόκειται για περίσσια πολυτέλεια. Η διοργανώτρια ορίζει γιατρό αγώνα και υπάρχει και ο γιατρός της γηπεδούχου. Δεν υπήρχε δόλος να μην δηλώσουμε.

Υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Για να καταλάβετε, ο Λεβαδειακός πέρυσι είχε 200 χιλιάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο και φέτος δεν θα έχει ούτε 50.000 ευρώ. Ζητούμε την απαλλαγή μας. Οι ομάδες είναι καταβασανισμένες και προέρχονται από προετοιμασία 5 μηνών».

Ο νομικός Αργύρης Λίβας ανέφερε για την απουσία γιατρού του Ολυμπιακού Βόλου στον αγώνα με την Τρίγλια:

«Ο ιατρός, Παναγιώτης Αναστασόπουλος ένιωσε δυσφορία λίγα λεπτά πριν το ματς. Επικαλούμαστε ανωτέρα βία», ενώ προσκόμισε βεβαίωση καρδιολόγου που τον εξέτασε και συμπλήρωσε: «Η διάταξη καλύπτεται πλήρως από τον γιατρό αγώνα. Το Ερασιτέχνικό έχει προνοήσει και δίνει τη δυνατότητα παρουσίας και διασώστη».

Για τον Ηρόδοτο (δεν είχε γιατρό στον αγώνα με τα Χανιά), ο Βαγιάκος είπε:

«Ο Ηρόδοτος προβιβάστηκε από το ερασιτεχνικό. Είχε γιατρό, αλλά ασθένησε. Δεν βρήκε άλλον να ακολουθήσει την ομάδα στο Ρέθυμνο. Ψάχνει σε κάθε αγώνα γιατρό».

Η Επισκοπή (απουσία γιατρού απέναντι στον Εργοτέλη) απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, όμως όταν ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου επεσήμανε ότι και σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός είχε δηλώσει ασθένεια, ο αθλητικός δικαστής απάντησε: «Πολλές αρρώστιες γιατρών έπεσαν μαζί...».

Η Ζάκυνθος δικάστηκε ερήμην για απουσία γιατρού αγώνα και προπονητή - κατόχου UEFA Pro, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής. Με υπόμνημα, τέλος, απολογήθηκε ο Εργοτέλης για το θέμα προπονητή, αφού όπως υποστήριξε, βρίσκεται σε αναμονή εκδόσεως του διπλώματος του Νίκου Μπαδήμα.

Last modified onΠαρασκευή, 26 Νοέμβριος 2021 17:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep