Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Ακόμη ένα μακρύ καλοκαίρι

Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Football League φάνηκε πως ανοίγει ένα μακρύ καλοκαίρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή μοιάζουν αποφασισμένες να μην αφήσουν όσες ομάδες δεν έχουν άδεια συμμετοχής να παίξουν στο πρωτάθλημα. Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Football League φάνηκε πως ανοίγει ένα μακρύ καλοκαίρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι ομάδες του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή μοιάζουν αποφασισμένες να μην αφήσουν όσες ομάδες δεν έχουν άδεια συμμετοχής να παίξουν στο πρωτάθλημα.

Η Football League επέστρεψε τη μπάλα στην Super League με την «απόφαση» της στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και τώρα περιμένει τη δική της ετυμηγορία.

Οι εκπρόσωποι των τριών ομάδων που παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση των ομάδων της Football League ήταν ξεκάθαροι και παραδέχθηκαν πως η διοίκηση της Football League δεν είναι αυτή που πρέπει να κρίνει και δεν υπάρχει θέμα με το αν τους θέλουν, ή δεν τους θέλουν στο πρωτάθλημα τους.

Η επιστολή της ΕΠΟ προς της Football League που την καλούσε να της απαντήσει αν δέχεται στο πρωτάθλημα της τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή χαρακτηρίστηκε ως «έκθεση ιδεών» από κάποια μέλη του συμβουλίου. Τελικά η Football League απάντησε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο και επέστρεψε την μπάλα πίσω, αφού δεν είναι η αρμόδια να κρίνει την επιστροφή των τριών ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η λύση της δεύτερης κατηγορίας πραγματικά επιλέχθηκε ως μέση λύση για όλους, ώστε να μην χαλάσει το χατίρι σε κανέναν. Οι εκπρόσωποι των τριών ομάδων που παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση των ομάδων της Football League ήταν ξεκάθαροι και παραδέχθηκαν πως η διοίκηση της Football League δεν είναι αυτή που πρέπει να κρίνει και δεν υπάρχει θέμα με το αν τους θέλουν, ή δεν τους θέλουν στο πρωτάθλημα τους.

Η επιστολή της ΕΠΟ προς της Football League που την καλούσε να της απαντήσει αν δέχεται στο πρωτάθλημα της τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή χαρακτηρίστηκε ως «έκθεση ιδεών» από κάποια μέλη του συμβουλίου. Τελικά η Football League απάντησε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

Πλέον μαζί με την επιστολή και οι ίδιοι άλλαξαν πόλο και τώρα περιμένουν από την Super League να τους ενημερώσει αν δέχεται τις προϋποθέσεις της Football League, ώστε να βρουν και οι ίδιοι στέγη σε κάποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Γνωρίζουν πως μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει και το μειονέκτημα του χρόνου και των εξελίξεων που αφορούν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Πλέον θα περιμένουν μόλις λίγες ημέρες για την επόμενη κίνηση τους και αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση θα κινηθούν νομικά και θα κάνουν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ομάδες που δεν έχουν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αυτό θα φέρει σε αδιέξοδο το πρωτάθλημα, αφού έχουν κάθε έννομο συμφέρον, μιας και πλέον διαθέτουν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σε αντίθεση με τις ομάδες που είναι υποψήφιες να πάρουν μέρος στην Super League. Αυτό είναι το τελευταίο τους όπλο και όπως τόνισαν θα χρειαστεί άδεια, διότι ο νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε όσους δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με τροπολογία σε νόμο της Κυβέρνησης, αλλά δεν έγινε πριν κλείσει η Βουλή και πλέον χάθηκε και αυτό το παραθυράκι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής θα περιμένουν μόλις λίγες ημέρες για την επόμενη κίνηση τους και αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση θα κινηθούν νομικά και θα κάνουν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ομάδες που δεν έχουν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το σενάριο αναφέρει πως η Super League, ακόμη και να δεχθεί την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, θα στείλει πίσω τη μπάλα στην Football League που θα πρέπει πάλι να συνεδριάσει για να αποφασίσει τι θα κάνει και πόσες τελικά ομάδες θα έχει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Η αλληλογραφία έχει ήδη αρχίσει και μέχρι τώρα είναι ανάμεσα σε Super League, Football League και ΕΠΟ. Αναμένεται να μπουν ακόμη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και σε ακραία περίπτωση και η αθλητική δικαιοσύνη αν προσφύγει κάποια από τις ομάδες που τα θεωρεί παράνομα όλα αυτά.

Οι ομάδες της Football League, πάντως, στο περιθώριο της αποδοχής του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στην κατηγορία, επεξεργάστηκαν το σενάριο του υποβιβασμού ομάδων από την Super League λόγω της έλλειψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Το κλίμα ήταν πως σε τέτοια περίπτωση θα είναι κάθετες και θα απαιτήσουν να καλυφθούν οι θέσεις με ομάδες που προέρχονται από την Football League και όχι με τη σωτηρία όσων υποβιβάστηκαν.

Last modified onΠαρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012 22:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep