Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Το θέατρο του παραλόγου

Οι παράγοντες της χώρας μας δείχνουν αδύναμοι να εκμεταλλευθούν και αυτή την ευκαιρία για να προχωρήσιε το ποδόσφαιρο πιο πέρα και κυρίως να ξεκαθαρίσει. Οι παράγοντες της χώρας μας δείχνουν αδύναμοι να εκμεταλλευθούν και αυτή την ευκαιρία για να προχωρήσιε το ποδόσφαιρο πιο πέρα και κυρίως να ξεκαθαρίσει.

Στην Super League προσπαθούν νε νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα μέλη τους και μαζί με την ΑΕΚ να σώσουν τον Αρη, τον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ.

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει καταλάβει την κατάσταση του προβλήματος, όλοι νομίζουν ότι είναι όλα όπως πριν τρία-τέσσερα χρόνια. Πέτρος Θεοδωρίδης

Στο τελευταίο συμβούλιο της Super League, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα GOAL NEWS υπήρξε έντονος προβληματισμός για την αδυναμία τεσσάρων ομάδων (ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ) να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα. Αυτό ξεπερνά τις δικές τους αρμοδιότητες, αφού ήδη Super League και ΕΠΟ έχουν δώσει άφεση αμαρτιών στις ομάδες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία. Πλέον το θέμα περνά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που δίνει τις άδειες συμμετοχής και το παράπτωμα της φορολογικής ενημερότητας με χρέη πάνω από 100.000 ευρώ δεν μπορεί να περάσει χωρίς συνέπειες.

Οι ποινές που προβλέπει ο κανονισμός είναι αφαίρεση δέκα βαθμών, ή υποβιβασμός. Το θέμα ξεκινά από τις ίδιες τις ομάδες και το συμβούλιο της Super League που δεν θέλησε να εφαρμόσει από την αρχή τους κανονισμούς και να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία του «ξεκαθαρίσματος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστω με άλλοθι την «απειλή» της UEFA. Τώρα βρίσκουν μπροστά τους προβλήματα με διαλυμένες οικονομικά ομάδες και βέβαια αν άρχισαν από τώρα οι αδυναμίες, μέσα στη σεζόν πιθανότατα θα δούμε ακόμη χειρότερα πράγματα.

Στο τελευταίο συμβούλιο της Super League, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα GOAL NEWS υπήρξε έντονος προβληματισμός για την αδυναμία τεσσάρων ομάδων (ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ) να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα. Αυτό ξεπερνά τις δικές τους αρμοδιότητες, αφού ήδη Super League και ΕΠΟ έχουν δώσει άφεση αμαρτιών στις ομάδες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία.

Το παράδειγμα της Σκωτίας, όπου οι ίδιες οι ομάδες δεν δέχθηκαν την Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα με τόσα χρέη και την "έστειλαν" στην Δ' Εθνική δεν αρέσει στη χώρα μας και ας μην υπολόγισαν εκείνει πως για αρκετά χρόνια δεν υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα ντέρπι του κόσμου, το Ρέιντζερς - Σέλτικ. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η nova που θέλει να κάνει μείωση στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τις ομάδες και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην εμπορική τους αξία. Η αποβολή από το πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων αποτελεί ακόμη έναν καλό λόγο για να πάει πιο κάτω το αντίτιμο και βέβαια δεν μπορεί να στηριχθεί ως αιτία μείωση της «ανταγωνιστικότητας» του πρωταθλήματος η έξοδος από αυτό της ΑΕΚ, του Αρη, του Πανιωνίου και του ΟΦΗ, αφού και να αγωνιστούν δεν έχουν χρήματα για να «δικαιολογήσουν» την συμμετοχή τους και να έχουν ενδιαφέρον.

Η αποβολή από το πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων αποτελεί ακόμη έναν καλό λόγο για να πάει πιο κάτω το αντίτιμο και βέβαια δεν μπορεί να στηριχθεί ως αιτία μείωση της «ανταγωνιστικότητας» του πρωταθλήματος η έξοδος από αυτό της ΑΕΚ, του Αρη, του Πανιωνίου και του ΟΦΗ, αφού και να αγωνιστούν δεν έχουν χρήματα για να «δικαιολογήσουν» την συμμετοχή τους και να έχουν ενδιαφέρον.

Οι τέσσερις ομάδες θα είναι ευχαριστημένες αν βγάλουν την χρονιά και ίσως να ήταν ακόμη καλύτερα για τις ίδιες να «λύσουν» με έναν τρόπο τα οικονομικά τους και να επιστρέψουν καθαρές πίσω. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" ως έμπειρος και σοβαρός παράγοντας τόνισε πως «Το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει καταλάβει την κατάσταση του προβλήματος, όλοι νομίζουν ότι είναι όλα όπως πριν τρία-τέσσερα χρόνια». Θεωρούν πως για όλα υπάρχει περιθώριο πολιτικής παρέμβασης, ενίσχυσης στα οικονομικά των ομάδων για να τα βγάλουν πέρα και διάφορα άλλα δεδομένα που πλέον δεν μπορούν να συμβούν με την ίδια ευκολία που κάλυπταν τρύπες τα προηγούμενα χρόνια και έβαζαν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.

Ακόμη και στην Football League να βρεθούν οι τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ – Αρης – Πανιώνιος – ΟΦΗ) πάλι θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης με τα λιγοστά έσοδα και τα τεράστια χρέη τους. Δυστυχώς φαίνεται πως πάλι θα ζήσουμε ένα καλοκαίρι που δεν θα ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίζουν οι ομάδες. Μοιάζει σαν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας που χρειάζεται μέτρα για να σωθεί και την επόμενη μέρα ανακαλύπτουν πάλι προβλήματα που δεν τα είχαν κατά νου.

Last modified onΠαρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012 22:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep