Εκκρεμεί η υπόθεση... σωτηρία

Το μπάχαλο στην ουρά και αποφάσεις που εκκρεμούν περιπλέκουν την υπόθεση - παραμονή.

Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα του κόσμου τα πράγματα θα ήταν απλά δύο στροφές πριν το φινάλε. Ωστόσο, η Football League έκανε και πάλι το... θαύμα της και υποχρεώνει τους εμπλεκόμενους να κάνουν υπολογισμούς με σενάρια αγωνιστικά και... δικαστικά.

Το τελευταίο διάστημα αυτό που διαρρέει από τις ομάδες που βρίσκονται υπό επιτήρηση είναι ότι δεν θα τους επιβληθεί άλλη αφαίρεση τριών βαθμών. Η Παναχαϊκή απειλεί με αγωγές και στέλνει μήνυμα ότι η επικύρωση της βαθμολογίας θα... τραβήξει και ο προπονητής της Ζακύνθου, Δημήτρης Μαγκαφίνης δηλώνει ότι με νίκη στο Αίγιο η ομάδα του Ιονίου μένει κατηγορία. Την ίδια στιγμή ο Πανελευσινιακός αναμένει τρεις βαθμούς από την ένσταση σε βάρος του Απόλλωνα και στοχεύει σε νίκη σε βάρος της Καλλιθέας και ταυτόχρονο στραβοπάτημα των «κυανοκίτρινων» απέναντι στον Παναιγιάλειο.

Δεδομένου, λοιπόν, του θολού τοποίου που επικρατεί σε ό,τι αφορά στην αφαίρεση βαθμών και με όσα έχουμε δει στην Ελλάδα, τα σενάρια παραμονής χωρίζονται σε αυτά με την ενεργοποίηση ποινών και σε αυτά χωρίς την ενεργοποίηση. Το βέβαιο, πάντως, είναι ένα. Ότι η Παναχαϊκή υποβιβάστηκε και μαθηματικά και ελπίζει μόνο σε δικαστικές αποφάσεις που θα επιδιώξει, οπως και ότι ο ΑΟ Χανιά έχει «κλειδώσει» την παραμονή του. Έτσι, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση - σωτηρία είναι οι Ζάκυνθος και Πανελευσινιακός. Το flnews σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια, αν και το επικρατέστερο είναι να έχουμε... μακρύ καλοκαίρι στις δικαστικές αίθουσες.

Το σενάριο με αφαίρεση

14. Πανελευσινιακός 31
--------------------------
15. Ζάκυνθος 28
16. Παναχαϊκή 25

Εάν ενεργοποιηθεί το -3 για Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή, τότε η ομάδα του Ιονίου πάει στους 28 πόντους. Την ίδια στιγμή, όμως ο Πανελευσινιακός θα ανέβει στους 31, καθώς η κοινή λογική λέει πως θα κερδίσει την ένσταση σε βάρος του Απόλλωνα. Σε αυτή την περίπτωση οι «κυανοκίτρινοι» θα πρέπει να επικρατήσουν στο Αίγιο και μαζί με το τρίποντο άνευ αγώνα που έχουν στην αυλαία θα πάνε στους 34.

Οι «σταχυοφόροι» υποδέχονται την Καλλιθέα την προσεχή αγωνιστική, με τρίποντο πάνε στους 34, αλλά στην ισοβαθμία υστερούν, οπότε θα κληθούν να πάρουν έστω την ισοπαλία στη Λαμία για να μείνουν στην κατηγορία.

Το ακραίο σενάριο χωρίς την αφαίρεση

13. Αγροτικός Αστέρας 37
14. Ζάκυνθος 31
-----------------------------------
15. Πανελευσινιακός 31
16. Παναχαϊκή 28

Η δήλωση του Μαγκαφίνη ότι: «με νίκη στο Αίγιο μένουμε κατηγορία» έχει δύο μεταφράσεις. Είτε ο τεχνικός της Ζακύνθου έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση ότι δεν θα επιβληθεί -3 στην ομάδα του, είτε θεωρεί απίθανο να πάρει αποτέλεσμα ο Πανελευσινιακός στη Λαμία.

Στο ενδεχόμενο της μη αφαίρεσης, λοιπόν, η Ζάκυνθος με νίκη στο Αίγιο σώζεται ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων (ανεβαίνει στους 37 με το τρίποντο σε βάρος του Εργοτέλη), γιατί υπερτερεί του Πανελευσινιακού στην ισοβαθμία (νίκη 2-0, ήττα 1-0). Η ομάδα της δυτικής Αττικής, μάλιστα, υστερεί ακόμα και στην ακραία περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας στους 37 πόντους με Αγροτικό Αστέρα και Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, σε αυτή την περίπτωση ο ειδικός πίνακας που θα διαμορφωθεί έχει ως εξής:

ΟΜΑΔΑ ΠΟΝΤΟΙ ΤΕΡΜΑΤΑ
13.Αγροτικός Αστέρας 6 (3+3) 3-2
14.Ζάκυνθος 6 (3+3) 3-2
15.Πανελευσινιακός 6 (3+3) 2-4

Ο παραπάνω πίνακας διαμορφώνεται με βάση τα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων αποτελέσματα και όπως φαίνεται, ο Πανελευσινιακός έχει τη χειρότερη διαφορά τερμάττων. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πανελευνιακός - Ζάκυνθος 1-0
Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός 2-0
Ζάκυνθος - Αγροτικός Αγροτικός Αστέρας 1-0
Αγροτικός Αστέρας - Ζάκυνθος 1-0
Πανελευσινιακός - Αγροτικός Αστέρας 1-0
Αγροτικός Αστέρας - Πανελευσινιακός 2-0

Το φινάλε των διεκδικητών της παραμονής...
33η αγωνιστική
Πανελευσινιακός - Καλλιθέα
Παναιγιάλειος - Ζάκυνθος

34η αγωνιστική
Λαμία - Πανελευσινιακός
Ζάκυνθος - Εργοτέλης 3-0 α.α.

Last modified onΠαρασκευή, 20 Μάιος 2016 15:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep