«Χρέη 265.000 - 305.000 ευρώ»

Ο Ηλίας Σταθάς περιγράφει με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη Πανηλειακού.

Χρέη που υπολογίζονται από 265.000 μέχρι 305.000 έχει ο Ερασιτέχνης Πανηλειακός, σύμφωνα με τον Ηλία Σταθά. Ο νομικός που είχε συνεργασία με τους Γιώργο Ρήγα και Βαγγέλη Έξαρχο, οι οποίοι είχαν δείξει ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά τελικά έκαναν πίσω, ανέλυσε τις οφειλές και ξεκαθάρισε ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση.

Σε σχετική του δήλωση που δημοσιεύεται στην «Πρώτη», ο Σταθάς τονίζει: «Τα χρέη του Ερασιτέχνη Πανηλειακού όπως υπολογίζονται μέχρι τώρα είναι:
Στο ΙΚΑ 196.105 ευρώ, για τα οποία εάν μέχρι τις 02/06/2015 πήγαινε σε ρύθμιση των 100 δόσεων, η δόση έβγαινε στα 1.961,5 ευρώ το μήνα.

Στην Εφορία μέχρι σήμερα υπάρχει ένα χρέος της τάξεως των 60-100 χιλιάδων ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των προστίμων από διασταυρώσεις τιμολογίων κλπ.

Σε ιδιώτες πιστωτές υπάρχει ένα άνοιγμα κάπου στις 20.000 ευρώ και επίσης υπάρχει δανεισμός στον Πανηλειακό (καρτέλα όπως λέμε) κάποιων, που από ότι έμαθα παρουσιάστηκαν και στην προηγούμενη συνέλευση, της τάξεως των 3.500-5.000 ευρώ.

Επίσης, εάν προβαίναμε σε ρύθμιση με την Εφορία, εξαιτίας καθυστέρησης ενδεχομένως θα είχαμε και ένα πρόστιμο από εκπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ της τάξεως των 1.500-2.000 ευρώ.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι έχουμε ένα άνοιγμα στο σωματείο από 265 έως 305 χιλιάδες ευρώ, στην χειρότερη των περιπτώσεων. Είναι ξεκάθαρο πως αν αναλάμβανε μία διοίκηση Ειρηνοδικείου, προσωρινή δηλαδή, δεν θα επωμιζόταν αυτό το χρέος, αλλά, αν τυχόν ρύθμιζε με δόσεις και έχανε κάποια δόση, τα πρόσωπα της διοίκησης θα είχαν ευθύνη και με την περιουσία τους για την αναβίωση του συνολικού ποσού μετά την απώλεια της ρύθμισης... Σημαίνει για να το πω πιο απλά ότι αν π.χ. ο κος Έξαρχος ρύθμιζε το ΙΚΑ και μία δόση δεν πληρωνόταν, τότε και ο ίδιος στην επιχείρησή του θα είχε προβλήματα ώστε να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα.

Δυστυχώς όλοι όσοι προσεγγίζονται για τον Πανηλειακό, όταν τους αναλύονται τα χρέη, από όσο ξέρω, κι εσείς μάλλον ξέρετε, αντιδρούν λέγοντας ότι εμείς δεν αναλαμβάνουμε να ρισκάρουμε και να πληρώσουμε τα χρέη που δημιούργησαν οι διοικήσεις 2010-2013 του σωματείου.

Είναι ξεκάθαρο τεχνικά και πρακτικά ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα...».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep