Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πάτησε τα 500 ο Παντέλης

Ο Νίκος Παντέλης πέρασε από πολλές ομάδες της Β' Εθνικής και έχει χτίσει μια καριέρα σημαντική με 500 πλέον επίσημα ματς στους πάγκους. Ο Νίκος Παντέλης πέρασε από πολλές ομάδες της Β' Εθνικής και έχει χτίσει μια καριέρα σημαντική με 500 πλέον επίσημα ματς στους πάγκους.

Ο τεχνικός της Καλλιθέας έφτασε τα 500 ματς στους πάγκους και συνεχίζει να γράφει ιστορία με την Καλλιθέα. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Εκτός από την πρώτη νίκη της Καλλιθέας στο πρωτάθλημα και τα… Χριστούγεννα, ο Νίκος Παντελής έχει κι άλλον έναν σοβαρό λόγο να γιορτάζει αυτές τιςημέρες, αφού μετά την αναμέτρηση της Κυριακής συμπλήρωσε 500 συμμετοχές σε πάγκους ομάδων με διαφορά μόνο μιας εβδομάδας μάλιστα από τον Μπάμπη Τεννέ! Παιδί των ακαδημιών του Πανιωνίου, ο Παντελής υπηρέτησε τους «κυανέρυθρους» από το 1997 ως το 1981, για να μετακομίσει στο Αιγάλεω όπου αγωνίστηκε ως το 1985. Μετά πήγε στον Αθηναϊκό παίζοντας και εκεί για τέσσερα χρόνια και το 1989 πήγε… παραδίπλα, στην Καισαριανή για τον Εθνικό Αστέρα. Εκεί όμως έμεινε μόνο μια περίοδο, αφού την επομένη έπαιξε στον Φοίνικα Καλλιθέας στην Δ’ Εθνική.

Ως προπονητής ξεκίνησε από τον Ποσειδώνα Γλυφάδας το 1995 στην Β’ Αθηνών, διανύει δηλαδή την 20ή του χρονιά στο επάγγελμα. Οι επόμενες συνεργασίες του είναι όλες σε επαγγελματικό επίπεδο και στις τρεις εθνικές κατηγορίες. Αρχή από την Κέρκυρα το 1996/97 στην Γ’ την οποία και ανέλαβε πάλι δώδεκα χρόνια μετά στην Β’ Εθνική.

Εκτός από το Αιγάλεω, ο Αθηναίος τεχνικός έχει εργαστεί σε όλες τις ομάδες στις οποίες διετέλεσε και ποδοσφαιριστής. Στον Αθηναϊκό εργάστηκε 3 φορές, στον Πανιώνιο 2 και στον Εθνικό Αστέρα 1. Επίσης πέρασε από τον πάγκο των Κερατσινίου, Λαμίας, Αγίου Δημητρίου (τρις), Καλλιθέας (με την τωρινή 3), Χαλκίδας, Ηλυσιακού, Ηλιουπόλεως, Εθνικού Πειραιώς, Βύζαντα, Γλυφάδας, Ηρακλή Ψαχνών, Πανηλειακού και Ολυμπιακού Βόλου.

Η πλέον πετυχημένη θητεία του είναι η παραμονή του στον Άγιο Δημήτριο για 2,5 περίπου χρόνια (2005-2008), αφού σταθεροποίησε την «Μπάρτσα» στην Γ’ Εθνική και το καλοκαίρι του 2007 έκανε το «μπαμ» ανεβάζοντάς την ύστερα από 27 χρόνια στην Β’! Ο 55χρονος προπονητής θεωρείται πολύ καλός στην αγωνιστική οργάνωση των ομάδων του και δεν είναι λίγες οι φορές όπου αδικήθηκε πριν προλάβει να δείξει το έργο του.

Τα αποτελέσματά του δεν είναι «φανταχτερά», όμως φανερώνουν έναν άνθρωπο ισορροπιστή (Ζυγός γαρ) για του οποίου την δουλειά δύσκολα θ’ ακούσεις αρνητικές κριτικές. Οι επιδόσεις του είναι 173 νίκες-156 ισοπαλίες-171 ήττες και αυτές «κατανέμονται» σε 460 αγώνες πρωταθλήματος και 40 Κυπέλλου. Ως παίκτης κατέκτησε με τον Πανιώνιο το Κύπελλο Ελλάδας το 1979 και έχει μία συμμετοχή την ίδια χρονιά με την Ολυμπιακή Εθνική ομάδα.

Last modified onΠαρασκευή, 26 Δεκέμβριος 2014 03:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep