Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Σέντρα και η... Παναγιά μαζί της

Το 53ο πρωτάθλημα της Football League ξεκινά με την... ευχή να κεντρίσει το ενδιαφέρον για τον ανταγωνισμό και όχι για πιθανές αποχωρήσεις.

Η Football League εκπέμπει SOS εδώ και αρκετά χρόνια. Το οικονομικό πρόβλημα, βέβαια, έγινε μεγαλύτερο όταν πριν από έναν χρόνο η πίτα έπρεπε να κοπεί σε 28 κομμάτια. Τα έσοδα συρρικνώθηκαν και δόθηκε μάχη, έτσι ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί χωρίς απώλειες. Παρόλα αυτά πάντα τραβούσε τα βλέμματα πάνω του, όχι λόγω του θεάματος, αλλά εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού. Το ίδιο, λοιπόν, σκοπεύει να κάνει και φέτος κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις που έχει δημιουργήσει το «ψαλίδι» στις χορηγίες.

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα βρεθεί την Παρασκευή (10/10) στη σέντρα, στην αυλαία μίας σεζόν που θα είναι η τελευταία με τόσο μεγάλο αριθμό ομάδων. Το πλάνο προβλέπει τη συμμετοχή 20 ΠΑΕ την αγωνιστική περίοδο 2015-16, οπότε η Football League καλείται να αντέξει. Τα 3,5 εκατ. ευρώ (καθαρά) του ΟΠΑΠ και τα 2,4 εκ. του ΟΤΕ TV είναι βέβαιο ότι δεν φτάνουν και η διοργανώτρια αρχή θα περιμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει πάρει, έτσι ώστε να βγει η χρονιά. Γι' αυτό, άλλωστε, καθυστέρησε και η έναρξη περίπου δύο εβδομάδες.

Οι Άρης, Δόξα Δράμας αποχαιρέτησαν πρόωρα την κατηγορία, αλλά η λάμψη σπουδαίων ομάδων δεν θα λείπει από το φετινό πρωτάθλημα. Η παρουσία της ΑΕΚ, σίγουρα, δίνει ξεχωριστό χρώμα και δεδομένα μεγαλύτερη δημοσιότητα. Ωστόσο, μόνο το γεγονός ότι οι 12 από τις 26 έχουν παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία, δείχνει τι θα ακολουθήσει... Η Ένωση μετρά 54 συμμετοχές στην Α' Εθνική και ακολουθούν οι Ηρακλής (51), Απόλλων Σμύρνης (38), Παναχαϊκή (26), ΑΕΛ (26), Απόλλων 1926 (20), Πιερικός (16), Ολυμπιακός Βόλου (9), Πανηλειακός (7), Φωστήρας (7), Παναιγιάλειος (6), Καλλιθέα (4).

Όσο για τις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι; Ο Φωκικός μετακόμισε στον βορρά λόγω της αποχώρησης των Άρη Δόξας, Δράμας, τα φετινά μπαράζ θα γίνουν με τη συμμετοχή 6 και όχι 8 ομάδων, ενώ φέτος θα υπάρξει και διαδικασία play out για να προκύψουν οι έξι ομάδες που θα ακολουθήσουν τις άλλες έξι (τρεις από κάθε όμιλο) που θα αποχαιρετήσουν απευθείας.

Η παρουσίαση των 26 ομάδων...

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 

ΑΕΚ

Είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους. Μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με έναν επιθετικό, όμως δείχνει να έχει λύσεις που θα τη βοηθήσουν να οδηγήσει την κούρσα και να επιστρέψει στη Super League. Μεγάλο ατού η δυναμική συμπαράσταση που θα έχει από τους οπαδούς εντός και εκτός έδρας.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της ΑΕΚ.

ΑΛΙΜΟΣ

Νεοφώτιστος στην κατηγορία. Πέρυσι ήταν η μοναδική ομάδα που δεν γνώρισε την ήττα. Στόχος, φυσικά, η παραμονή, αλλά μεγάλο μειονέκτημα το γεγονός ότι θα παίζει στο ουδέτερο της Καισαριανής, καθώς το γήπεδό του δεν πληροί τις προδιαγραφές.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Αλίμου.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ

Πέρασε δύσκολο καλοκαίρι, αλλά βρήκε λύσεις και ενισχύθηκε. Πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά στα μπαράζ ανόδου και έβαλε τον πήχη στο ίδιο ύψος. Διαθέτει εμπειρία, αλλά και δυνατή έδρα, που μπορούν να του δώσουν την ώθηση για να βρίσκεται σταθερά μεταξύ των πρώτων θέσεων.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του ΑΟ Χανιά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο νέος ιδιοκτήτης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης έβαλε στόχο την άνοδο σε ορίζοντα δύο χρόνων. Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής, Στράτος Γιδόπουλος μίλησε για επάνοδο. Ο Απόλλων χτίστηκε από την αρχή και απαιτείται «δέσιμο» μεταξύ των πολλών νέων, αλλά και στήριξη από τους οπαδούς για να διεκδικήσει την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

Την περσινή σεζόν ξεκίνησε άσχημα, αλλά σώθηκε άνετα και επτά πόντους πίσω από την 4η θέση. Το φετινό πρωτάθλημα, βέβαια, είναι πολύ πιο δύσκολο και πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή. Στο Μενίδι, πάντως, ευελπιστούν να εξελιχθούν στην ευχάριστη έκπληξη και να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Αχαρναϊκού.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Με περιορισμούς στις μεταγραφές κινήθηκαν οι Κρητικοί. Χαμηλός ο μέσος όρος ηλικίας, μόλις δύο οι ξένοι στο ρόστερ και εμφανής στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού. Στο Ρέθυμνο, βέβαια, δεν κρύβουν ότι φιλοδοξία τους είναι να τερματίσουν στην 5άδα! 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Επισκοπής.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Football League. Αν και νεοφώτιστη, η ομάδα της Αργολίδας φρόντισε να ενισχυθεί με έμπειρους ποδοσφαιριστές και δείχνει ικανή να κάνει αρκετές «ζημιές».

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Ερμιονίδας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Το καλοκαίρι ήταν επεισοδιακό, αλλά οι «πράσινοι« συνέχισαν με την υπάρχουσα διοίκηση. Ο εκπρόσωπος της Εύβοιας άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, περιμένει μεγαλύτερη βοήθεια από τους οπαδούς και όπως αναφέρουν οι άνθρωποί του «για να μείνουμε στην κατηγορία πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό».

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Ηρακλή Ψαχνών.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Κράτησε ορισμένους από τους περσινούς βασικούς και ενισχύθηκε κυρίως με ποδοσφαιριστές από τις τοπικές κατηγορίες, λόγω έλλειψης άδειας. Καλείται να αποφύγει τα play out αγωνιζόμενη στη Νέα Σμύρνη και μακριά από το «Ελ Πάσο» που έχει κλείσει λόγω έργων.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Καλλιθέας.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο έφερε αναταράξεις, όμως οι «μελανόλευκοι» δείχνουν να έχουν αφήσει αυτή την αποτυχία στο παρελθόν. Διατήρησαν αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ και θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω. Πέρυσι απώλεσαν τη συμμετοχή στα play off για... λίγα δευτερόλεπτα.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Παναιγιαλείου.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Αν και με περιορισμούς στις μεταγραφές, οι Αχαιοί έχουν δείξει ότι δημιουργούν ανταγωνιστικό σύνολο με στόχο να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις. Ερώτημα, βέβαια, η στάση που θα κρατήσουν οι οπαδοί έπειτα από τα «μένω - φεύγω» του Αλέξη Κούγια το καλοκαίρι. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Παναχαϊκής.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Με όσα έχουν διαδραματιστεί στην ομάδα του Πύργου η σωτηρία θα είναι μεγάλη επιτυχία. Το ποδοσφαιρικό τμήμα άλλαξε πλήρως και δίνεται μάχη για να ξεπεραστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Πανηλειακού.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ

Με την ίδια συνταγή συνεχίζει και φέτος. Ο Κριστόφ Βαζέχα διαδέχτηκε τον Τζάκι Ματάισεν που οδήγησε τον «Φονέα» στα play off με στόχο να εξελιχθούν οι «κιτρινόμαυροι» στην ευχάριστη έκπληξη για δεύτερη διαδοχική χρονιά. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Φωστήρα.

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη Football League. Ποντάρει στον ενθουσιασμό των νεαρών, συνεχίζει με τον Παναγιώτη Διλμπέρη που τον οδήγησε στην άνοδο και δεδομένα στοχεύει στην παραμονή στην κατηγορία. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Αγροτικού Αστέρα.

ΑΕΛ

Το καλοκαίρι ελέω ΑΦΜ ήταν επεισοδιακό και η σεζόν ξεκίνησε με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ο μεγάλος στόχος, βέβαια, είναι η άνοδος. Μεγάλο και ποιοτικό το ρόστερ της ΑΕΛ, η οποία καλείται να αποκτήσει ομοιογένεια για να πρωταγωνιστήσει και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της ΑΕΛ.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Μείωσε το μπάτζετ και περιμένει οφέλη από τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. O στόχος της ανόδου μέσω των περσινών play off δεν επετεύχθη, αλλά οι «κυανόλευκοι» στη δεύτερη σεζόν τους στην κατηγορία έχουν κερδίσει σε εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Αιγινιακού.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ενεπλάκη σε σενάρια πώλησης το καλοκαίρι, αλλά η διοίκηση συνεχίζει το έργο της. Η περσινή σεζόν κρίθηκε απόλυτα πετυχημένη, φέτος έγιναν προσεκτικές κινήσεις και στόχος είναι ένα ανάλογο πλασάρισμα στη βαθμολογία. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Αναγέννησης Καρδίτσας.

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926

Άλλαξε το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό και είναι σε θέση να εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη του 2ου ομίλου. Οι Πόντιοι ενισχύθηκαν με ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει πρωταθλητισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν «σφήνα» στην πρώτη τριάδα.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Απόλλωνα 1926.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Μόλις ένας ο ξένος στο νεανικό ρόστερ του Εθνικού Σερρών που άλλαξε όνομα, αλλά και σήμα. Το μπάτζετ μικρό και ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή με την παράλληλη ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Εθνικού Σερρών.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ήταν η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος. Το αίτημα για μετακόμιση στον νότο δεν έγινε δεκτό, την ομάδα του Ιονίου αναμένουν πολλά και πολύωρα ταξίδια, οπότε η παραμονή θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Ζακύνθου.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Απέκτησε επιτέλους διοικητική σταθερότητα και παρά τους περιορισμούς στις μεταγραφές ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Άπαντες στον Γηραιό ελπίζουν να συμμετάσχουν για τρίτη διαδοχική σεζόν στα μπαράζ ανόδου και αυτή τη φορά να πανηγυρίσουν.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Ηρακλή.

ΛΑΜΙΑ

Έπειτα από 35 χρόνια γύρισε στη Football League. Από τους πρωταγωνιστές στις μεταγραφές, έχει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ και τον προπονητή των ανόδων, Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο. Στην ομάδα της Φθιώτιδας μιλούν για σωτηρία, αλλά ο στόχος δεν είναι άλλος από τα μπαράζ ανόδου.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ της Λαμίας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Έχασε την άνοδο στο επεισοδιακό μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη. Άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ, μείωσε τον μέσο όρο ηλικίας και με τον Νίκο Παντέλη στην τεχνική ηγεσία για δεύτερη σεζόν στον πάγκο θα επιδιώξει το πλασάρισμα στην τριάδα. 

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε έσωσε την παρτίδα στο περσινό πρωτάθλημα. Απέκτησε πολλούς νεαρούς Έλληνες και καλείται να εμφανιστεί ανταγωνιστικός, γνωρίζοντας ότι η φετινή του αποστολή θα είναι πιο δύσκολη από πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Πιερικού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η περσινή 6η θέση έκλεισε πανηγυρικά τη σεζόν. Το έμψυχο δυναμικό δείχνει καλύτερο από πέρυσι, οπότε οι Θεσσαλοί έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν στην παραμονή. Και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Τυρνάβου.

ΦΩΚΙΚΟΣ

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αλλά καταφέρνει να πετύχει την παραμονή. Αν βγάλει και φέτος την αποστολή σε πέρας, θα έχει ξεπεράσει και το μεγαλύτερο εμπόδιο. Περισσότερες οι λύσεις στο φετινό ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ το ρόστερ του Φωκικού.

Last modified onΠαρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015 02:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep