Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Φάκος: «Πέντε νέες διώξεις»

 

Αποκαλυπτικός ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.

 

 

Στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ ήταν προσκεκλημένος ο Επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ανδρέας Φάκος και αποκάλυψε ότι την Τρίτη (11/10) θα ανακοινωθούν πέντε νέες διώξεις, τέσσερις για ομάδες της Football League και μία για ομάδα της Football League 2!

 

Ο Φάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις και αύριο θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση. Εμπλέκονται τέσσερις ομάδες της  Football League  και μία της Football League  2. Τα στοιχεία των  πέντε νέων αυτών υποθέσεων θα σταλούν και στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή. Μέχρι στιγμής έχουν ασκηθεί αρκετές διώξεις. Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να κάνουμε δίκες εξπρές. Όταν το πνεύμα δεν είναι καθαρό δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Όταν έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία δεν θα χαριστούν ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι επιτροπές σε κανέναν. Κάντε λίγο υπομονή. Μέχρι τώρα δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο καθώς έχουν εξεταστεί πάνω από 30 υποθέσεις».

 

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων, ο Φάκος κατέληξε: «Δεν έχουν έρθει τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει από τις 8 χώρες. Ο κ. Κασίμης προσπάθησε να επισπεύσει τη διαδικασία στο τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό. Ήρθαν απαντήσεις από την Κύπρο σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμών, ενώ έχω ζητήσει από τη ΣΔΟΕ επιπλέον στοιχεία. Έχω ερευνήσει τις ομιλίες της ΕΥΠ που ήρθαν με το πόρισμα, ενώ ήρθε και δεύτερο πακέτο από το τμήμα εκβιασμών».

 

Έφεση για Παναχαϊκή

 

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας θα ασκήσει και έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Football League για τους εξής λόγους:

α) Σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις που αφορούν στημένους αγώνες, η υπόθεση των Αχαιών έφτασε στην πρωτοβάθμια επιτροπή χωρίς να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κάτι που όπως είναι γνωστό αντιβαίνει το άρθρο 31 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.

 

β) Η απόφαση βασίστηκε στη χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού μέσου.

 

Η ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας από την οποία προκύπτει ότι ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής δωροδόκησε με 4.900 τον αντίστοιχο της Χερσονήσου, ήταν προϊόν υποκλοπής και δεν εντάσσεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ για τις οποίες υπήρχε εντολή από τη δικαιοσύνη.

 

Αυτό σημαίνει ότι η έφεση που θα ασκήσει ο κ. Φάκος δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στην δωροδοκία, αλλά ζητά η απόφαση να κηρυχθεί άκυρη και να. πέσει ως απαράδεκτη!

 

Επίσης στην ίδια εκπομπή αποκαλύφθηκε ότι αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για το θέμα των στημένων, ο πρώην αρχιδιαιτητής Βασίλης Τεροβίτσας με το θεσμικό του ρόλο.

 

Σημειώνεται ότι στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Ευάγγελος Κατσής και είχε έντονη λογομαχία με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια. Ο Κατσής κατηγόρησε τον Κούγια ότι προσπάθησε να καλύψει τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης των Βοιωτών, ενώ προανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep