«Αρνούνται να πληρώσουν τον Μάρα»

Ο Γιώργος Παναγόπουλος δήλωσε ότι ακόμα και αν ο Μάρα πληρωθεί μέσω εγγυητικής, δεν είναι βέβαιο ότι η ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής θα πάρει άδεια σε δεύτερο βαθμό.

Η ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής θα διεκδικήσει την άδεια σε δεύτερο βαθμό, αλλά ακόμα και αν ο Μπόγκνταν Μάρα πληρωθεί την Τετάρτη (03/07) μέσω κατάπτωσης εγγυητικής, δεν είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθεί. Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος του Ρουμάνου, Γιώργος Παναγόπουλος σε δηλώσεις του στο Metropolis 95,5. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Στράτος Ευγενίου επιμένει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει, ενώ και ο Μονεμβασιώτης δεν το έπραξε, γιατί οι δικηγόροι του τον διαβεβαίωναν ότι οι Κυανόλευκοι θα έπαιρναν άδεια.

Ο Παναγόπουλος είπε ακόμα ότι μεσολαβητές του πρότειναν να υπογράψει προχρονολογημένη δήλωση και επεσήμανε ότι έχει ακόμα 12 ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που διεκδικούν 3 εκατ. ευρώ, οπότε αν ο Μονεμβασιώτης αναλάβει, θα βρει μπροστά του το 50%. Αναλυτικά:

Για το ποσό των 75 χιλιάδων δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής;

«Αρνούνται και οι δύο πλευρές να πληρώσουν τα χρήματα, είναι τραγικό. Για να μάθει ο κόσμος του Ηρακλή περί τίνος πρόκειται. Εγώ έχω κάνει τα πάντα, τους έχω βοηθήσει και ο Μάρα είναι έξαλλος εναντίον μου»

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο φάκελος ήταν άρτιος σε όλα και για 75 χιλιάδες ένας νέος επενδυτής δεν τα βάζει και ένας παλιός επίσης δεν τα βάζει. Αρνούνται και οι δύο πλευρές να πληρώσουν τα χρήματα, είναι τραγικό. Για να μάθει ο κόσμος του Ηρακλή περί τίνος πρόκειται. Εγώ έχω κάνει τα πάντα, τους έχω βοηθήσει και ο Μάρα είναι έξαλλος εναντίον μου.

Μου λέει "είμαστε καλοί άνθρωποι και κακώς δώσαμε ευκαιρία σε αυτούς". Όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές αυτό μου λένε. Ότι πρόκειται περί μαφίας στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο, στους παράγοντες και στη δικαιοσύνη. Κι εμείς λέμε "οι Ρουμάνοι κλεφτοκοτάδες, οι Βραζιλιάνοι δραχμοφονιάδες" και λοιπά. Όλοι μου λένε "είστε οι χειρότεροι άνθρωποι, πουθενά δεν γίνονται αυτά και κακώς δέχεσαι συμφωνία". Κανείς δεν θέλει να κάνει συμφωνία. Μου στέλνουν μηνύματα ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που έχουν να παίρνουν χρήματα και μου λένε "χίλιες φορές να διαλυθεί το μπ...ο. Να πέσουν και ας μην πάρουμε δεκάρα".

Η συμφωνία δεν προέβλεπε αυτές τις 75.000 να τις πάρετε από την εγγυητική;

«Μου στέλνουν μηνύματα ποδοσφαιριστές του Ηρακλή που έχουν να παίρνουν χρήματα και μου λένε χίλιες φορές να διαλυθεί το μπ...ο. Να πέσουν και ας μην πάρουμε δεκάρα»

«Όχι μόνο αυτό. Εμείς όταν πληρωθήκαμε τότε με έρανο, ανεβήκαμε 5 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και κάναμε το συμφωνητικό με τον μακαρίτη πρόεδρο. Τον τυπικό, γιατί αλλάζουν προέδρους. Ο κύριος Ευγενίου δεν εμφανίζεται πουθενά για να μην έχει ευθύνες. Εμφανίζονται άλλα πρόσωπα. Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα πάρουμε 100 χιλιάδες εκείνη τη στιγμή και τα υπόλοιπα μέχρι 31/12, είτε από την εγγυητική, είτε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Από τις 5 Οκτωβρίου με αλλεπάλληλα εξώδικα, με έγγραφα, με αποφάσεις, με διαταγή πληρωμής, με ασφαλιστικά μέτρα, δεν εμφανίζεται κανείς. Μόνο ο δικηγόρος, που εμφανίζονται διάφοροι κατά καιρούς».

Δεν μπορούσατε να τα πάρετε από την εγγυητική;

«Όχι, γιατί δεν αναγνωρίζονται οι αθλητικές αποφάσεις. Έπρεπε να βγάλω αποφάσεις ασφαλιστικών που ακόμα δεν έχουν βγει και διαταγή πληρωμής που βγήκε τον Απρίλιο, την έχω προχωρήσει και την Τετάρτη γίνεται κατάπτωση. Ο άνθρωπος πληρώνει έξοδα συνεχώς, χαρίσαμε 50.000 και τώρα διεκδικούμε το σύνολο. Έρχονται άνθρωποι σαν τον κύριο Γιδόπουλο που είναι φίλος του κυρίου Μονεμβασιώτη και μου λένε να κλείσουμε το θέμα. Του είπα "Στράτο ευχαρίστως".

«Η πρόταση του κυρίου Γιδόπουλου ήταν να δώσει 75.000 ο κύριος Μονεμβασιώτης, αλλά αν δεν πάρει άδεια να τα επιστρέψουμε. Είστε σοβαροί;»

Η πρόταση του κυρίου Γιδόπουλου ήταν να δώσει 75.000 ο κύριος Μονεμβασιώτης, αλλά αν δεν πάρει άδεια να τα επιστρέψουμε. Είστε σοβαροί; Ο μόνος σοβαρός που εκπροσωπεί τον Ηρακλή είναι ο κύριος Γρηγορίου, που προσπαθεί να βρει μια λύση. Εκπροσωπεί την πλευρά του κυρίου Ευγενίου. Αλλάζει διαρκώς δικηγόρους ο Ηρακλής, μιλάμε για τραγωδία. Έχει γίνει μικτή δικηγόρων».

Άρα την Τετάρτη θα πάρετε τις 75.000 από την εγγυητική;

«Έφτιαξαν έναν κανονισμό στην ΕΠΟ με τη συναίνεση του ΠΣΑΠΠ. Υπέγραψαν έγγραφο και τους υποχρεώνουν να ξανακάνουν προσφυγές για να πουν το αυτονόητο που έχουν πει οι προηγούμενες αποφάσεις»

«Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την αδειοδότηση. Είναι άλλη επιτροπή. Η ΕΕΑ δεν εξετάζει την άδεια της ΕΠΟ. Εξετάζει το δικό της πιστοποιητικό. Αυτό το χάος που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δηλαδή θα πάρετε τα χρήματα και δεν θα πάρει άδεια ο Ηρακλής;

«Φυσικά, εννοείται, παρότι εγώ συνηγορώ να τους βοηθήσω. Έπρεπε μέχρι 29 Φεβρουαρίου να πληρωθεί. Είναι εκπρόθεσμη».

Δεν είναι κρίμα για έναν τέτοιο τυπικό λόγο να μην πάρει άδεια;

«Εγώ συναινώ με δήλωση που θα κάνω ότι θα τα πάρω από την εγγυητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεσμευτώ για το αποτέλεσμα. Ο Μάρα δεν ενδιαφέρεται αν θα περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης ο Ηρακλής, δεν του καίγεται καρφάκι»

«Ο Ηρακλής είχε αποκρύψει από την ΕΠΟ ότι έχω προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, έχω βγάλει διαταγή πληρωμής και εκκρεμεί το συμφωνητικό. Έστειλα καταγγελία στον κύριο Σαράκη και μου απάντησε για την ΚΕΠ και για 25 ποδοσφαιριστές ότι "Μόνο για τον κύριο Μάρα θα εφαρμοστεί ο κανονισμός αδειοδότησης, για τους άλλους δεν θα γίνει δεκτό, γιατί ναι μεν έχουν βγάλει αποφάσεις στο Διαιτητικό Δικαστήριο που λένε ότι υπάρχει αθλητική διαδοχή, όμως δεν έχουν βγάλει απόφαση που να αναγνωρίζει τη διαδοχή στο διατακτικό.

Μας κοροϊδεύουν. Έφτιαξαν έναν κανονισμό στην ΕΠΟ με τη συναίνεση του ΠΣΑΠΠ. Έχω στείλει εξώδικο στον ΠΣΑΠΠ με ποιο δικαίωμα πήγε και υπέγραψε συμφωνία με την ΕΠΟ για να καταλύει τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών της ΚΕΠ; Υπέγραψαν έγγραφο και τους υποχρεώνουν να ξανακάνουν προσφυγές για να πουν το αυτονόητο που έχουν πει οι προηγούμενες αποφάσεις».

Άρα κινδυνεύει ο Ηρακλής να μην πάρει άδεια σε δεύτερο βαθμό;

«Ο κύριος Μονεμβασιώτης προσέλαβε πολλούς δικηγόρους, οι οποίοι προφανώς τον διαβεβαιώνουν ότι θα κερδίσει την αδειοδότηση. Άρα ποντάρισε ότι θα δικαιωθεί και δεν θα πληρώσει τα χρήματα»

«Φυσικά, φυσικά. Οι κανονισμοί της ΕΠΟ και της UEFA είναι τελείως διαφορετικοί από τον Νόμο του ελληνικού κράτους. Η μία επιτροπή έχει άλλους κανονισμούς, εφαρμόζει τον αθλητικό νόμο και η άλλη εφαρμόζει μόνο τους κανονισμούς. Μπορεί η επιτροπή να το δεχτεί. Εγώ συναινώ με δήλωση που θα κάνω ότι θα τα πάρω από την εγγυητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεσμευτώ για το αποτέλεσμα.

Ο Μάρα δεν ενδιαφέρεται αν θα περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης ο Ηρακλής, δεν του καίγεται καρφάκι. Τον ενδιαφέρει να πάρει τα λεφτά του. Την Τετάρτη ο Ηρακλής πρέπει να δεσμευτεί ότι θα παρασταθεί και θα συναινέσει να πέσει η εγγυητική. Ο κύριος Ευγενίου θα πρέπει να πει "ναι, τα πληρώνω", γιατί είναι δικά του λεφτά αυτά».

Τόσο δύσκολο είναι στον κύριο Μονεμβασιώτη να βάλει τα 75 χιλιάρικα;

«Υπήρξαν άλλοι μεσολαβητές, οι οποίοι μου πρότειναν να πάρω τα λεφτά, αλλά να υπογράψω προχρονολογημένη δήλωση ότι τα πήρα σε άλλη στιγμή. Τους είπα "είστε σοβαροί;»

«Ο κύριος Μονεμβασιώτης που είναι έμπειρος και τον εκτιμώ, είχε συμβούλους δίπλα του μεταξύ των οποίων και τον Βασίλη Γκαγκάτση. Φήμες λένε ότι τον απέπεμψε, γιατί έχασε την υπόθεση. Με λίγα λόγια ο κύριος Μονεμβασιώτης προσέλαβε πολλούς δικηγόρους, οι οποίοι προφανώς τον διαβεβαιώνουν ότι θα κερδίσει την αδειοδότηση. Άρα ο κύριος Μονεμβασιώτης ποντάρισε ότι θα δικαιωθεί και δεν θα πληρώσει τα χρήματα».

Άρα όλο το βάρος πέφτει στη συναίνεση Ευγενίου την Τετάρτη;

«Ακριβώς. Υπήρξαν άλλοι μεσολαβητές, οι οποίοι μου πρότειναν να πάρω τα λεφτά, αλλά να υπογράψω προχρονολογημένη δήλωση ότι τα πήρα σε άλλη στιγμή. Τους είπα "είστε σοβαροί; Μέχρι πριν από μία μέρα έστελνα καταγγελίες και υπομνήματα και θα πάω να κάνω τον καραγκιόζη για να πάρω τα λεφτά;».

Συζητήσατε τον κύριο Ευγενίου προχθές;

«Έχω άλλους 12 παίκτες. Τα χρήματα είναι γύρω στα 3 εκατ. Ο κύριος Μονεμβασιώτης θα τα βρει αν αναλάβει, είναι το 1,5 εκατ.  Τον έχουν πληροφορήσει πόσες αποφάσεις εκκρεμούν και τι λέει η απόφαση που έχω βγάλει το 2012 εις βάρος του Ηρακλή, ότι είναι υπαίτιο το ερασιτεχνικό σωματείο;»

«Από τον Οκτώβριο που είχαμε ένα ραντεβού συναντηθήκαμε ξανά προχθές στην ΕΠΟ. Επιμένει ότι "δεν πρόκειται να πληρώσω ποτέ κανέναν, αρνούμαι". Και ήταν βέβαιος ότι θα κερδίσει την υπόθεση. Και ο κύριος Μονεμβασιώτης ήταν σίγουρος, γι' αυτό διαβάζετε ότι έμειναν έκπληκτα τα δύο νομικά επιτελεία. Είναι μία ΠΑΕ με δύο νομικά επιτελεία. Για να μαθαίνει και ο κόσμος και να μη χρεώνει τις ευθύνες σε μένα. Προχθές έσκασαν προσφυγές του ΠΣΑΠΠ. Μόλις ο ΠΣΑΠΠ βλέπει ότι ο Παναγόπουλος και η ΚΕΠ έχουν ανοίξει τον δρόμο για μία ομάδα, εμφανίζεται μετά για να πάρει τα λεφτά».

Πόσους ακόμα παίκτες του Ηρακλή έχετε;

«Δώδεκα. Τα χρήματα είναι γύρω στα 3 εκατ. Ο κύριος Μονεμβασιώτης θα τα βρει αν αναλάβει, είναι το 1,5 εκατ. Είχα προτείνει σε όλες τις πλευρές να τα βρουν και να κλείσουμε το θέμα φιλικά με όλους. Να πάρουμε από 30%, να γίνουν διακανονισμοί μακροχρόνιοι. Περιμένουμε την απόφαση του Γιάκομπ τη Δευτέρα. Έχει ζητήσει ο Ηρακλής 20 δόσεις. Ο κύριος Μονεμβασιώτης προσέλαβε δικηγόρους για να μάθει την κατάσταση. Τον έχουν πληροφορήσει πόσες αποφάσεις εκκρεμούν και τι λέει η απόφαση που έχω βγάλει το 2012 εις βάρος του Ηρακλή, ότι είναι υπαίτιο το ερασιτεχνικό σωματείο;

Ο κίνδυνος του Ηρακλή είναι ότι χρωστά και το ιδρυτικό σωματείο με απόφαση του Διαιτητικού και της FIFA. Οπότε ένα παιχνίδι παίζεται στις πλάτες του κάθε Μάρα μεταξύ επενδυτών. Θέλουν τις ομάδες τζάμπα. Παίζει και εις βάρος του Ηρακλή. Όταν βγαίνει ο πρόεδρος του ΓΣ και κάνει αυτές τις φοβερές δηλώσεις ότι "ο Παναγόπουλος δημιουργεί πανικό και είναι απίθανο να κερδίσει γιατί έχει προσφύγει σε πολλά δικαστήρια συγχρόνως, ενώ τον έχουμε εξασφαλίσει".

Η εκπρόθεσμη πληρωμή μπορεί να γίνει δεκτή;

«Στην κρίση της είναι. Εγώ είπα θα βοηθήσω. Χαρίσαμε 50.000 και έχουμε βάλει ρήτρα 35. Επιστρέψαμε και ζητάμε όλο το ποσό που είχε επιδικάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο, 225.000».

Απόδοση: FL NEWS

Last modified onΠαρασκευή, 28 Ιούνιος 2024 14:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep