«Μπορεί να έχει και 4 βοηθούς»

Το ρεπορτάζ του FL News από την έφεση του Αιολικού κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ για τον Μπάμπη Πενταρβάνη.

Το ποσό των 10.872 ευρώ έχει επιδικάσει η ΠΕΕΟΔ στον πρώην βοηθό προπονητή του Αιολικού, Μπάμπη Πενταρβάνη. Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος προπονητής του οποίου η σύμβαση λύνεται με υπαιτιότητα ΠΑΕ για σπουδαίο λόγο. Η ομάδα της Μυτιλήνης προχώρησε σε έφεση και το FL News που παρακολούθησε την εκδίκαση της 14ης Μαΐου παρουσιάζει το ρεπορτάζ.

Την ΠΑΕ Αιολικός εκπροσώπησε ο νομικός, Χάρης Γρηγορίου που ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Πενταρβάνης προσελήφθη ως βοηθός του Χαραλαμπίδη στις 22 Σεπτεμβρίου. Όταν ο δεύτερος έφυγε και ήρθε ο Κρισμάρεβιτς έφερε δικό του βοηθό χωρίς να διαταραχθεί η σχέση με τον Πενταρβάνη. Η απόφαση της πρωτοβάθμιας μιλά για σπουδαίο λόγο, όμως εόιναι πλήρως εξοφλημένος. Εσφαλμένα η ΠΕΕΟΔ δέχτηκε ό,τι ειπώθηκε, αφού δεν ήταν αποτέλεσμα μαρτυρικής απόδειξης.

Όλη η ιστορία εδράζεται σε sms που έστελνε επί σκοπώ στη διοίκηση. Εμείς του είχαμε στείλει εξώδικο την 1η Δεκεμβρίου, κάτι που αρνήθηκε στην ακροαματική διαδικασία. Ενημέρωσε ότι είναι δικαίωμα της ΠΑΕ να προσλαμβάνει όσους βοηθούς θέλει και ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να είναι διαθέσιμος. Δεν υπήρξε ρήτρα αποκλειστικής συνεργασίας. Του μετέφερε, μάλιστα, ότι αν επιθυμεί να φύγει, να το δηλώσει και θα βρεθεί λύση. Ο καταγγέλλων ήθελε να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον αν και είναι από τους καλοπληρωμένους. Η κάθε ΠΑΕ μπορεί να έχει και 4 βοηθούς. Δεν αφήσαμε στο έλεος τα sms που έστελνε και του είπαμε ότι τον θέλαμε».

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Πενταρβάνη (σ.σ. ήταν παρών), ο Πάρης Ατλαμάζογλου επανέλαβε ό,τι και σε πρώτο βαθμό. Μεταξύ άλλων είπε

«Μετά την αλλαγή πρπονητή και την έλευση νέου βοηθού ο κύριος Κρισμάρεβιτς έλεγε στον Μπάμπη Πενταρβάνη ότι μπορεί να κάνει μόνο τον κώνο στην άκρη του γηπέδου. Διαμαρτυρήθηκε στον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Στέλιο Μπέκα και τον τεχνικό διευθυντή, Αλεξάνταρ Μίλιτς, αλλά δεν πήρε απάντηση. Η ΠΑΕ ήθελε να τον οδηγήσει σε παραίτηση για να απωλέσει τα δικαιώματα του συμβολαίου.

Έμενε μόνος του στη Θεσσαλονίκη, δεν τον έπαιρναν στις αποστολές, στις προπονήσεις δεν του μιλούσε κανείς. Ήταν όλοι εξαφανισμένοι. Ο μόνος τρόπος ήταν να στείλει μέιλ, όχι sms. Σχεδόν ποτέ δεν πήρε απάντηση. Όσες φορές πήγε στην προπόνηση ο Κρισμάρεβιτς του έλεγε ότι δεν τον θέλει στα πόδια του. Καμία ομάδα της κατηγορίας δεν έχει δύο βοηθούς, πόσω μάλλον ο Αιολικός που χρωστά παντού και πνέει τα λοίσθια.

Στα μέσα απόδειξης συμπεριλαμβάνεται η εξέταση των διαδίκων και τα αποδεικτικά που καταθέτει ο προσφεύγων. Ο μάρτυρας απάντησε στα ερωτήματα της επιτροπής, ενώ η ΠΑΕ δεν έφερε κανέναν. Ο προσφεύγων δεν μπορούσε να καταθέσει κάρτα ανεργίας, γιατί κατήγγειλε τη σύμβαση, ούτε φορολογική δήλωση, που δεν έχει κατατεθεί ακόμα. Ο Αιολικός προσκόμισε ένα δήθεν εξώδικο και τον έθεσε στο περιθώριο με τις πράξεις και τη συμπεριφορά της ομάδας».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συζήτηση των προσφυγών των Γαλεάδη, Κεχαγιά στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ αναβλήθηκε για τις 3 Ιουνίου.

Last modified onΔευτέρα, 20 Μάιος 2024 23:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep