«Κριτική για τα εξόφθαλμα λάθη»

Η απολογία της ΑΕΛ στην πειθαρχική επιτροπή για την ανακοίνωση σε βάρος του Μανούχου.

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκε την Πέμπτη (18/04) η ΠΑΕ ΑΕΛ έπειτα από τη δίωξη που άσκησε ο αντεισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης. Οι Βυσσινί είχαν εκδώσει ανακοίνωση μετά το 2-2 με τον Λεβαδειακό, χαρακτηρίζοντας τον Μανούχο 12ο παίκτη του Λεβαδειακού και κατώτερο των περιστάσεων.

Τη θεσσαλική ομάδα εκπροσώπησε η δικηγόρος, Δόξα Τσαγκαράκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι αναφορές είναι για τις διαιτητικές αποφάσεις του κυρίου Μανούχου. Δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν μείωση της προσωπικότητάς του. Σχετίζονται με την άσκηση δικαιολογημένης κριτικής στο πλαίσιο της άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σχόλια που συνηγορούν ότι υπήρξαν εσφαλμένες αποφάσεις. Υπήρξαν δημοσιεύματα, αλλά και ανάρτηση του καλλιτέχνη, Φίλιππου Πλιάτσικα. Ήταν τόσο εξόφθαλμα τα λάθη που δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να τα διαπιστώσει κάποιος.

Σχετικά με τις αναφορές στην ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τη Super League 2 η Τσαγκαράκη είπε: «Είχαν χαρακτήρα αφύπνισης και όχι κριτικής. Ό,τι αναγράφεται είναι αξιολογικές κρίσεις και παρότρυνση. Δεν υπάρχει σκοπός που να θεμελιώνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Η ΠΑΕ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε βρεθεί ενώπιόν σας μόνο μία φορά».

Η πρόεδρος της πειθαρχικής ρώτησε αν στο πλαίσιο της κριτικής έγινε η αναφορά στον διαιτητή ότι ήταν κατώτερος των περιστάσεων και 12ος παίκτης του Λεβαδειακού. «Ναι, ως προς την επαγγελματική του δραστηριότητα. Δεν υπήρχε σκοπός μείωσης της προσωπικότητάς του ή, μηδενισμού του ως άνθρωπο», απάντησε η Τσαγκαράκη και ζήτησε την επιείκεια της επιτροπής και την εφαρμογή της αρχής αναλογικότητας.

Last modified onΠαρασκευή, 19 Απρίλιος 2024 10:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep