Κίνδυνος ανάκλησης για ΑΣΑ

Η ΕΕΑ κάλεσε την Αναγέννηση Καρδίτσας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με προσφυγές. Διατάχθηκε κατάπτωση της εγγυητικής.

Τον κίνδυνο της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής αντιμετωπίζει η Αναγέννηση Καρδίτσας σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, η ΑΣΑ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις προσφυγές των Ευριπίδη Γιάκου, Τασου Λαγού και Κλεομένη Θεολόγη.

Για τη χορήγηση πιστοποιητικού η κάθε ΠΑΕ υποβάλλει βεβαίωση εξόφλησης ή τήρησης διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητές και προπονητές που απασχολούν ή απασχόλησαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο...

Η κλήση αφορά παράβαση του άρθρου 77Α παρ.3, 4α, και 7. Το 77Α παρ.7 προβλέπει αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού τιμωρείται πειθαρχικά, κατά αναλογική εφαρμογή της παρ. 12 του άρθρου 69, με την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

Εκτός αυτού η ΕΕΑ διέταξε την κατάπτωση της εγγυητικής της ΠΑΕ λόγω οφειλών στον Γιώργο Οικονόμου. Αντίθετα, κρίθηκε ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν τέλεσαν παράβαση του άρθρου 77Α παρ.9 και 10 του Ν.2725/1999. Αναλυτικά:

«Αίτηση του αθλητή Γεωργίου Οικονόμου περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904. (εξ αναβολής) ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.

Κλήση ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904 αναφορικά με τις προσφυγές των αθλητών Ευριπίδη Γιάκου, Αναστασίου Λαγού και Κλεομένη Θεολόγη στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και του Γεωργίου Οικονόμου στην Ε.Ε.Α. (εξ αναβολής). ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 77Α παρ. παρ. 3, 4α περ. αβ και 7 Ν. 2725/’99 ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΙΣΧΥΕΙ.

Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904 για παράβαση του άρθρου 77Α παρ.παρ. 9 και 10 Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021, σε συνδυασμό με το υπ΄αριθμ.πρωτ. 1197/19.12.2023 έγγραφο της Επιτροπής. (υπό διάσκεψη). ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΕ».

Last modified onΔευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2024 14:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep