Ενστάσεις για Πίτκα, Ζουλιώτη

Εκδικάστηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο οι αιτήσεις επιβολής - ενεργοποίησης ποινών σε βάρος του Αιολικού.

Έπειτα από δύο αναβολές το Διαιτητικό Δικαστήριο συζήτησε τις αιτήσεις επιβολής - ενεργοποίησης ποινών των Βαγγέλη Πίτκα, Δημήτρη Ζουλιώτη κατά του Αιολικού. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν το 2008 από την ομάδα της Μυτιλήνης και διεκδικούν οφειλόμενα, θεωρώντας ότι η νέα ΠΑΕ είναι διάδοχος της προηγούμενης.

Οι δύο προσφυγές εκδικάστηκαν την Τρίτη (08/02) στην ΕΠΟ. Ο Αιολικός αρνήθηκε τη διάδοχη, μίλησε για αδράνεια πολλών χρόνων, ενώ οι εκπρόσωποι της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠΠ σημείωσαν ότι η παλιά ΠΑΕ παραμένει ως νομική οντότητα, ενώ δεν βρήκαν πουθενά δημοσιευθμένο το ΔΣ του 2008, ώστε να διεκδικήσουν από τους νομίμους εκπροσώπους τα οφειλόμενα.

Το FL News ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στην εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορταζ...

«Άδειο κουτί η παλιά ΠΑΕ»

Τον Βαγγέλη Πίτκα εκπροσώπησε ο δικηγόρος Γιώργος Καλούδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Πίτκας απασχολήθηκε στην παλιά ΠΑΕ με συμβόλαιο από τον Αύγουστο του 2005 ως τις 30/06/2008. Προσέφυγε στην ΠΕΕΟΔ και με την απόφαση 1099/2008 του επιδικάστηκαν 16.000 ευρώ. Η ΠΑΕ υποβιβάστηκε προ της λήξης της σεζόν 2008-09, όμως όχι μόνο δεν έχει εκκινήσει διαδικασίες λύσης και εκκαθάρισης, αλλά δεν είχε οριστεί ποτέ διοίκηση και δεν είχε οριστεί ποτέ εκκαθαριστής. Πρόκειται για ένα νομικό μόρφωμα. Η νέα ΠΑΕ συστάθηκε το καλοκαίρι του 2023. Προκύπτει διαδοχή και ζητούμε το 50%».

Αντικρούωντας τις ενστάσεις της ΠΑΕ ο Καλούδης ανέφερε ότι ο Πίτκας ήταν αδύνατο να κάνει οποιαδήποτε αναγγελία απαιτήσεως, αφού δεν έχει οριστεί ακόμα εκκαθαριστής και χαρακτήρισε την παλιά ΠΑΕ ως «ένα άδειο κουτί». Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό του Αιολικού ότι την απόφαση 1099/2008 εξέδωσε όργανο που δεν συστάθηκε νόμιμα, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο που να έχει κρίνει ότι η συγκρότησή της ήταν μη νόμιμη.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Νίκος Μπακλαβάς είπε:

«Είναι ο ορισμός της καταχρηστικής άσκησης. Έρχεται μετά από 16 χρόνια αδράνειας και ζητά χρήματα. Δεν υπάρχει καμία ταύτιση με την παλιά ΠΑΕ. Το άρθρο 111 παρ.4Α του Ν.2725/1999 ορίζει ότι: «Τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία που κατέλαβαν τη θέση της υποβιβασθείσας Α.Α.Ε. πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, μπορούν να ιδρύσουν νέα Α.Α.Ε. η οποία δεν καθίσταται καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας Α.Α.Ε. ανεξαρτήτως της πορείας της εκκαθάρισης».

Ο Αιολικός υποβιβάστηκε το 2008 και επανήλθε το 2023. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι προσπάθησε από το 2008 ως το 2023 να εκτελέσει αξίωση κατά των διοικούντων, ούτε προχώρησε σε αναγγελία απαίτησης. Υπήρξε μακροχρόνια αδράνεια. Ο Αιολικός έκανε τον προγραμματισμό του και θα δημιουργηθεί μεγάλη ζημιά».

«Δεν υπάρχει δημοσιευμένη διοίκηση»

Τον Δημήτρη Ζουλιώτη εκπροσώπησε ο Αντώνης Βογιατζάκης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν υπάρχει έστω ένα αποδεικτικό ότι η διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης εξελίχθηκε έστω με τον διορισμό εκκαθαριστών. Άκουσα με έκπληξη τις ενστάσεις και ότι δεν στράφηκαν οι ποδοσφαιριστές κατά των φυσικών προσώπων που διοικούσαν. Θα ήθελα πολύ να μου πει ποια τα μέλη και ο πρόεδρος του ΔΣ τότε. Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε δημοσιευμένο ΔΣ παρά μόνο το πρώτο, του οποίου η θητεία έληξε το 2005.

Ο Αιολικός επικαλείται τις αποφάσεις 170, 171, 172/2023 περί καταχρηστικότητας. Το μόνο κοινό τους είναι ότι κάνουν δεκτή τη διαδοχή για ομάδες που υποβιβάστηκαν και πριν τη σεζόν 2016-17».

Ο Μπακλαβάς υπογράμισε ότι η προσφυγή Ζουλιώτη είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τον Πίτκα και τόνισε: «Δεν μπορεί να μην ξέρει ο ποδοσφαιριστής με ποιον συμβλήθηκε. Δεν υπάρχει Α.Ε. χωρίς διοίκηση. Δεν ήξερε ποιος είναι πρόεδρος;». Κατέθεσε, φυσικά, τις ίδιες ενστάσεις και σε αυτή την υπόθεση.

Last modified onΠέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2024 14:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep